Ford Focus 1.8 benzin, 2001.god. - problem sa davacem brzine
Moderator: Dragomir
- Lightning
- Poruka: 40
- Član foruma od: ponedeljak, 18. okt. 2010. u 13:25h
Ford Focus 1.8 benzin, 2001.god. - problem sa davacem brzine
Vlasnik sam Ford Focus-a 1.8 benzin iz 2001 godine i pojavio mi se jedan problemcic.
Kada upalim auto odmah nakon nekih 5-10 minuta voznje kazaljka za kilometrazu padne na nulu, pri tome osjetim i pad brzine auta za oko 10 km/h. Nakon predjenih 10 km kazaljka proradi i auto ubrza za oko 10 km/h.
Problem je izrazeniji po vlaznom vremenu.
Vozio sam auto kod majstora. On je provjerio kompjuter u toku voznje da vidi ponasanje i nije uhvatio nijedan "error code" za davac brzine.
Ne znam da li da mijenjam davac brzine samoinicijativno pa da onda gledam kako radi?
Problem je u tome, sto majstor hoce da uhvati momenat kada kazaljka padne i da vidi reakciju kompjutera ali kao za inat kada sam god kod majstora kazaljka radi kako treba.
Možda možemo na sljedeči način zaključiti da je otisao davač:
-kada god kazaljka za mjerenje brzine padne na nulu automatski prestane i funkcionisanje parcijalnog mjerača kilometraže, tj. vrijednost na displeju za kilometražu se ne mijenja.Na osnovu toga zaključujem da signal uopšte ne dolazi iz vanjske sredine do kompjutera jer ako je problem u ploči za prikazivanje onda bi bar trebalo da radi prikazivanje kilometraže na displeju.
Možemo li na osnovu ovoga zaključiti da senzor ne šalje signal do kompjutera?
Prihvatam savjete.
Kada upalim auto odmah nakon nekih 5-10 minuta voznje kazaljka za kilometrazu padne na nulu, pri tome osjetim i pad brzine auta za oko 10 km/h. Nakon predjenih 10 km kazaljka proradi i auto ubrza za oko 10 km/h.
Problem je izrazeniji po vlaznom vremenu.
Vozio sam auto kod majstora. On je provjerio kompjuter u toku voznje da vidi ponasanje i nije uhvatio nijedan "error code" za davac brzine.
Ne znam da li da mijenjam davac brzine samoinicijativno pa da onda gledam kako radi?
Problem je u tome, sto majstor hoce da uhvati momenat kada kazaljka padne i da vidi reakciju kompjutera ali kao za inat kada sam god kod majstora kazaljka radi kako treba.
Možda možemo na sljedeči način zaključiti da je otisao davač:
-kada god kazaljka za mjerenje brzine padne na nulu automatski prestane i funkcionisanje parcijalnog mjerača kilometraže, tj. vrijednost na displeju za kilometražu se ne mijenja.Na osnovu toga zaključujem da signal uopšte ne dolazi iz vanjske sredine do kompjutera jer ako je problem u ploči za prikazivanje onda bi bar trebalo da radi prikazivanje kilometraže na displeju.
Možemo li na osnovu ovoga zaključiti da senzor ne šalje signal do kompjutera?
Prihvatam savjete.
" The quieter you become, the more you are able to hear... "
- Lightning
Re: Ford Focus 1.8 benzin, 2001.god. - problem sa davacem brzine
Pronasao sam na forumima da je moguci problem u pinjonu menjaca.
Ljudi su imali slican problem, kazaljka padne na nekoliko minuta, takodje prestane da radi kao i mjerac predjenih kilometara.
Majstor je navodno skinuo i ocistio pinjon na menjacu, poprskao kontakte i poslije toga je ve normalno radilo.
Da li se slazete sa mogucim rjesenjem problema jer ne zelim da pametujem majstoru. Vjerujem da bi sam to predlozio da uradi ???
A sto se tice davaca brzine na mjenjacu pronasao sam detaljnim surfanjem po forumima da taj elektronski dio ili radi ili ne radi, ne moze da stuca u radu.
Prihvatate li ovo rjesenje kao ispravno???
Ljudi su imali slican problem, kazaljka padne na nekoliko minuta, takodje prestane da radi kao i mjerac predjenih kilometara.
Majstor je navodno skinuo i ocistio pinjon na menjacu, poprskao kontakte i poslije toga je ve normalno radilo.
Da li se slazete sa mogucim rjesenjem problema jer ne zelim da pametujem majstoru. Vjerujem da bi sam to predlozio da uradi ???
A sto se tice davaca brzine na mjenjacu pronasao sam detaljnim surfanjem po forumima da taj elektronski dio ili radi ili ne radi, ne moze da stuca u radu.
Prihvatate li ovo rjesenje kao ispravno???
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Auto ima magnetni citac u menjacu koji se dosada pokazao da je on uvek u kvaru
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- Lightning
Da li je komplikovana njegova popravka i koliko bi kostala, otprilike ?
- Dragomir
- Oficijalni serviser
oko 50e je senzor a zamena zavisi
- Lightning
Pojavili su se novi momenti u radu automobila kada kazaljka za brzinu padne na nulu:
-ne radi mjerac predjenih kilometara - uvijek
-gubi se ler gas (gasi mi se auto u leru) - ponekad
-ne radi kasetofon - ponekad
Kod nas su majstori ili nestrucni ili ne zele da se uhvate u kostac sa problemom. Svi do jednog spominju ciscenje senzora i ponovnu dijagnostiku, nijedan ne zeli da mijenja senzor za brzinu iaoko sam ja spreman da ga kupim.
Da li neko moze da pretpostavi sta bi mogao biti problem da sa tim odem majstoru i da mu bukvalno kazem sta da uradi jer ovako me vozaju od jednog do drugog???
What to do, S.O.S. rally
-ne radi mjerac predjenih kilometara - uvijek
-gubi se ler gas (gasi mi se auto u leru) - ponekad
-ne radi kasetofon - ponekad
Kod nas su majstori ili nestrucni ili ne zele da se uhvate u kostac sa problemom. Svi do jednog spominju ciscenje senzora i ponovnu dijagnostiku, nijedan ne zeli da mijenja senzor za brzinu iaoko sam ja spreman da ga kupim.
Da li neko moze da pretpostavi sta bi mogao biti problem da sa tim odem majstoru i da mu bukvalno kazem sta da uradi jer ovako me vozaju od jednog do drugog???
What to do, S.O.S. rally
- Dragomir
- Oficijalni serviser
Kod kojega majstora ides u Banjaluku?
- focus ghia
- Poruka: 56
- Član foruma od: četvrtak, 28. okt. 2010. u 23:33h
I ja imam isti problem, radi brzinomer i cim naidje na malo loseg puta padne ne nulu i prestane predjene kilometre da pokazuje!!! Sta da radim?
- Lightning
Rijesio sam problem, zahvaljujuci sesrviseru Dragomiru iz Srbije koji me je spojio sa serviserom iz Banjaluke.
Narucio sam novi senzor, covjek ga lijepo zamijenio i sada autic radi kako bi i trebalo da radi.
Hvala momci na savjetima rally
Narucio sam novi senzor, covjek ga lijepo zamijenio i sada autic radi kako bi i trebalo da radi.
Hvala momci na savjetima rally
-
- Poruka: 8
- Član foruma od: petak, 6. dec. 2013. u 16:20h
Re: Ford Focus 1.8 benzin, 2001.god. - problem sa davacem br
Koji je majstor? Vlado? Pozdrav
Imam isti problem. Focus mk1 1.8 tdci
Sent from my F3111 using Tapatalk
Imam isti problem. Focus mk1 1.8 tdci
Sent from my F3111 using Tapatalk
Poslednja izmena: FM III, na dan petak, 30. jun 2017. u 14:11h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Razlog: Ne citiraj prethodni post (pogotovu ne svoj) jer se smatra da odgovaraš na njega, koristi dugme Odgovori a ne Citiraj i ne piši post za postom u kratkom vremnskom razmaku već koristi opciju Uredi.
Razlog: Ne citiraj prethodni post (pogotovu ne svoj) jer se smatra da odgovaraš na njega, koristi dugme Odgovori a ne Citiraj i ne piši post za postom u kratkom vremnskom razmaku već koristi opciju Uredi.