Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Trzanje prilikom ubrzavanja, Focus 1.4 benzin 2003 godište

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
Daska
Poruka: 3
Član foruma od: četvrtak, 22. jun 2017. u 14:23h

Trzanje prilikom ubrzavanja, Focus 1.4 benzin 2003 godište

Poruka od Daska » četvrtak, 22. jun 2017. u 14:55h

Ford Focus 1.4 benzinac, 2003 godište, 98.000 pređenih kilometara. Kada normalno dajem gas ne prima ga odmah i trza, naročito iz 1. u 2. ili 2. u 3. brzinu. Kada malo jače dodajem gas onda je problem prividno rešen, nema trzanja ali ne vuče baš kako bi trebalo. Juče sam vozio autoputem, nas 4 u kolima sa klimom. Jedva jedva je ubrzao do 90km/h (trebalo mu je oko sa 30 sekundi, možda i više) konstantim sitnim trzanjem kako god ja davao gas, nakon 90km/h je išlo lakše do 120, ali tu i tamo je trzao. Posle je išao normalno, kada nisam više ubrzavao. Mislim da mi je i potrošnja povećana, na 200km pretežno po autoputu sa 120km/h sam potrošio oko 16 litara (nas 4, sa klimom, oko 20km je bila gradska vožnja).
Auto sam kupio u novembru, od tada sam prešao 3000 km. Tada je detaljno pregledan, urađen je mali servis i čišćenje dizni, promenjen je filter goriva i filter vazduha. Servisna knjižica prethodnog vlasnika iz Slovenije je uredna (Grand Motors je radio sve). Svećice su zamenjene na oko 80.000 km. Čitajući vaš forum i na komentar jednog od putnika posumnjao sam na bobinu. Danas sam kupio novu, proizvođač Bremi (2400 dinara). Pretpostavljam da je to bio problem jer je kilometraža tu negde. Nisam ga puno testirao, ali nema nikakvog štucanja i trzanja, bolje vuče, klima mu ne smeta ni u prvoj. Jeste da sam bio sam u kolima, ali je opet primetno poboljšanje sa novom bobinom.

Moje pitanje je: Da li je Bremi dobra marka? Ako ne, šta preporučujete? Drugo, da li da pregledam i svećice i kablove ili je rano?

Hvala unapred.

sasa_f1
Poruka: 9989
Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h

Re: Trzanje prilikom ubrzavanja, Focus 1.4 benzin 2003 godiš

Poruka od sasa_f1 » četvrtak, 22. jun 2017. u 15:04h

Nije los Bremi, neki srednji rang po kvalitetu.

Bolji brendovi su ti NGK, Bosch, Beru, Facet, Hoffer...

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21579
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » četvrtak, 22. jun 2017. u 15:07h

zameni preventivno svećice i kablove... nije neki trošak.

svećice isključivo original Fordove, kablove šta god nađeš da je kvalitetnije.

Bremi je dobar proizvođač, za neke automobile je prva ugradnja ali nije kod Forda.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

Daska
Poruka: 3
Član foruma od: četvrtak, 22. jun 2017. u 14:23h

Poruka od Daska » četvrtak, 22. jun 2017. u 15:11h

Motorcraft je bila ugrađena. Hvala na savetima, uradiću i to uskoro.

Petar
Poruka: 418
Član foruma od: petak, 7. feb. 2014. u 14:58h

Poruka od Petar » četvrtak, 22. jun 2017. u 21:18h

Ja kablove ne bih dirao ako su original i ako je prava kilometraza, kod mene su fabricki radili odlicno na duplo vecoj kilometrazi.
Fiesta 1.6 s

cor
Poruka: 150
Član foruma od: subota, 24. jan. 2015. u 15:36h

Poruka od cor » nedelja, 2. jul 2017. u 21:57h

Ja sam sa fiestom 1.4 presao 70000 km niti sam menjao svecice niti kablove a ko zna i pre toga koliko je presla sa njima.... Sto se tice ovoga "trzanja" meni se desavalo slicno kada mi je klima bila otprazna i kada je ukljucim kompresor se stalno gasi i pali i daje. Utisak da motor cas lose cas dobro vice

Sent from my FRD-L09 using Tapatalk

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“