Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Više mi ne rade USB, Bluetooth i Voice recognition. U čemu je problem?

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
Petros
Poruka: 3
Član foruma od: četvrtak, 7. sep. 2017. u 22:21h

Više mi ne rade USB, Bluetooth i Voice recognition. U čemu je problem?

Poruka od Petros » četvrtak, 7. sep. 2017. u 22:34h

Ćao svima,

Kao što sam naveo u naslovu, iznenada više ne mogu da koristim USB, ne radi mi Bluetooth i Voice recognition. Vozim Ford Focus 2012. godište. Sve je radilo normalno, a onda iznenada prestalo. Ne mogu da slušam muziku sa USB-a, ne mogu da koristim bluetooth i vozim bez držanja telefona u ruci, i ne mogu da zadajem glasovne komande (npr. da promeni radio stanicu). Automobil je kod mene tri meseca, pre toliko je kupljen.

Koliko sam video na internetu, najčešći odgovori su da je potrebno ažurirati softver. Međutim, ne znam da li je to rešenje i odakle da ga skinem. Da li je neko imao slično iskustvo i uspešno ga rešio? Naravno, voleo bih da znam kako. :)

Hvala!

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21576
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Re: Više mi ne rade USB, Bluetooth i Voice recognition. U čemu je problem?

Poruka od Markedjani » četvrtak, 7. sep. 2017. u 22:38h

Lepo, odeš u Fordov servis koji ima original Fordovu dijagnostiku i odradiš update software-a.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

Petros
Poruka: 3
Član foruma od: četvrtak, 7. sep. 2017. u 22:21h

Poruka od Petros » četvrtak, 7. sep. 2017. u 22:43h

Za takvo rešenje svakako znam. :) Mislio sam da možda postoji neko rešenje bez odlaska u servis. Ako je uopšte softver u pitanju.

Djole
Master of Tanjirača
Master of Tanjirača
Poruka: 4947
Član foruma od: nedelja, 6. dec. 2009. u 21:39h

Poruka od Djole » četvrtak, 7. sep. 2017. u 22:45h

Svejedno softver ne moze da se čačka bez odgovarajuće dijagnostike.. Mozes ovde da se raspitas www.rsdford.com

Poslato sa VTR-L09 uz pomoć Tapatoka

:ford2: Mondeo MK3, Ghia X - TDCi - 96KW viewtopic.php?f=6&t=19766&start=125

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21576
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » četvrtak, 7. sep. 2017. u 22:56h

Petros piše:
četvrtak, 7. sep. 2017. u 22:43h
Za takvo rešenje svakako znam. :) Mislio sam da možda postoji neko rešenje bez odlaska u servis. Ako je uopšte softver u pitanju.
Javiće se već neko sa odgovorom koji ti se više dopada... valjda.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

mbole
Poruka: 14998
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » petak, 8. sep. 2017. u 00:57h

Ima resenje za softver...
Show
Udju trojica u auto, pa izadju dvojica, pa se jedan vrati, pa onda izadju sofer i onaj sto je prvi ostao, pa se vrate svi unutra.
Onda stisnes kocnicu, ubacis u 3 brzinu, das kontakt 16 puta u 23 sekunde, vratis na polozaj kljuca izmedju ugaseno i kontakta, otvoris leva vrata, zatvoris ih, neko spolja otvori gepek i zatvori ga tri puta, zatim pomeris desni retrovizor skroz u desno i vratis ga skroz u levo.
Ako si sve to obavio kako treba, bipnuce 3 puta, i lampica grejaca ce zablinkati dva put.

Sad si usao u zasticeni mod, i mozes da enable-disable sve sto imas a i ono sto nemas ugradjeno u auto.

Jedino ne znam sigurno koji je kod da se udje u podesavanje za USB, BT i voice, cini mi se da je 12 HEX.

Kod zadajes tako sto toliko puta otvoris i zatvoris zadnja desna vrata, a potvrdjujes/menjas stanje tako sto jednom otvoris i zatvoris zadnja leva.

Kad sve to zavrsis, moras da odslepas auto do najblizeg servisa koji ima originalnu dijagnostiku, posto samo njom mozes da konacno potvrdis trenutno stanje, a dok je u zasticenom modu ne moze ni da upali.

Nemoj me drzati za rec, ovo sam procita negde na netu, mozda i nije tacno :)
Kakvo pitanje takav i odgovor :)

Nije bre auto mobilni telefon pa da se skida softver za njega sa interneta i upisuje USB kablom u kucnoj radinosti.
Djak pesak :)

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“