Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Mondeo mk3 duratec hladan start?

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Soul
Poruka: 26
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2016. u 04:05h

Re: Mondeo mk3 duratec hladan start?

Poruka od Soul » petak, 8. dec. 2017. u 14:22h

Stanje sledeće. Benzin se normalizovao male oscilacije al nista strašno. Međutim plin u vožnji brljavi pri saltanju i puštanju gasa obrtaji spadnu na 100 i ugasi se. Voltaza spala opet na 13.6v. Ne svijetli lampica od motora mhedjutim izbacuje mi sledece greške.
Slika

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21575
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » petak, 8. dec. 2017. u 15:11h

Punjenje moraš da rešiš... nešto je dotrajalo ili imaš neki problem sa instalacijom.

Sva ta brljanja mogu da budu vezana za slabo punjenje... čudo je šta loša struja može da uradi ECU-u.

Pride moraš da voziš isključivo na benzin da vidiš hoće li se iste greške pojaviti... ovo sad ne znaš da li je uzrokovao plin ili benzin.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

van
VIP
Poruka: 9045
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » petak, 8. dec. 2017. u 17:00h

Оно што видим као физички проблем је да ти не ради грејач ламбда сонде . Без гејача сонда чита само при јаком гасу када је мотор врућ . Ја сам то имао на фокусу , проблем је био да је неко мењао сонду и само увио те жице и оне су спале .
Две беле жице на сонди су + и - од грејача . Када даш контакт мора да буде 12 волти између њих . Ако нема , гледај релеје , контакте на џековима , жице у прекиду ...

Reppa
Poruka: 977
Član foruma od: sreda, 20. okt. 2010. u 20:03h
Kontakt:

Poruka od Reppa » petak, 8. dec. 2017. u 20:28h

To što se ugasi posle hladnog starta,pa posle drugog ili trećeg startovanja lepo radi možeš rešiti s sipanjem benzina :) Moj isto to radio kad je bilo manje od 1/4 benzina u rezervoaru. Ne samo moj nego znam još par mondea s istim simptomama,kad padne nivo goriva ispod 1/4 posle dužeg stajanja prilikom paljenja ugasi se,pa posle drugog paljenja već lepo radi.
http://www.polovniautomobili.com/reppa

Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!

Soul
Poruka: 26
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2016. u 04:05h

Poruka od Soul » subota, 9. dec. 2017. u 14:28h

Ajde bezin se normalizovao drzim na pola rezervara. I nema vise trzanja. Al me ovaj napon ubi u pojam. Ulazim jutros u auto upalim pogledam napon 14,1v. Drzi ler sve ok. I kad se motor ugrijao napon spade na 13.5. I kad ugasim trwbalo bi da bude ide na 12,5 ako se ne varam. Medjutim nije nego je 13. Jel može akumulator zezati ili je alternator na izmaku. I zašto kad se ohladi napon bude ok.

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“