Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Fiesta 1.4 16V nemiran rad motora

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
IvkoKG
Poruka: 12
Član foruma od: četvrtak, 4. okt. 2012. u 10:05h

Fiesta 1.4 16V nemiran rad motora

Poruka od IvkoKG » utorak, 26. dec. 2017. u 22:31h

Zdravo svima.

Pre par dana je auto odjednom u gradskoj vožnji počeo da trese, izraženije na nižim obrtajima i na leru pri zaustavljanju. Mislim da se takvo "preskakanje" motora bukvalno desilo par puta na par sekundi zadnjih 5 godina koliko ih vozim. Nije imao nikakvu istoriju curenja ulja ili sl. i nikakve kvarove za to vreme. Promenio sam onda filter vazduha, goriva i skinuo poklopac ventila kako bih zamenio i svećice koje za te godine nisam menjao. Iznenadilo me prisustvo ulja u prostoru gde su svećice, bukvalno su ležale u 2 cm ulja..Sve sam lepo očistio, zamenio dihtung poklopca ventila i zamenio svećice koje su bile dotrajale, ali to nije rešilo problem, motor i dalje radi konstantno nemirno i gubi snagu. Zadnjih par točenja goriva sam primetio da je potrošnja skočila, dok je ulje unazad sigurno par meseci trošio više nego ranije, znači u situaciji kad samo treba da dopunim 300-400 gr, moram da sipam ceo litar, takođe mi se čini i da je motor malo bučniji. Sledeći indikativan simptom koji sam uočio nakon promena svećica i posle testiranja rada motora od 10- tak minuta je barica koja se za to vreme stvorila negde pre zadnjeg lonca, a koja je sadržala neku kombinaciju goriva i čađi najverovatnije, uz to je izlazilo dosta belog dima iz auspuha koji je postao znatno bučniji.E sad, nisam vičan svemu, ali iz nekih pretraga na internetu vidim da je najverovatni problem sam motor tj. neki od cilindara. Ako neko ima neku drugu ideju ili savet šta još mogu da probam pre nego je odvezem do nekog servisera, hvala.

Pozdrav.

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21575
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Re: Fiesta 1.4 16V nemiran rad motora

Poruka od Markedjani » utorak, 26. dec. 2017. u 22:49h

bobina i kablovi dotrajali... što se tiče trokiranja.

Da li motor gubi rashladnu tečnost ?
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

IvkoKG

Poruka od IvkoKG » utorak, 26. dec. 2017. u 23:24h

Juče sam dolio rahladnu tečnost koja je bila na minimumu, pre toga sam je menjao pre 3 godine kada je bila na max.. znači oko litar sam dopunio juče, a nisam primetio da negde curi. Takođe sam primetio u nekom skorijem periodu kada je motor hladan ponekad kao neki šišteći zvuk, kao da negde usisava ili ispušta vazduh ili otvara neku klapnu ili sl. Previše simptoma, ali nigde rešenja :) .

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21575
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » utorak, 26. dec. 2017. u 23:31h

Promenite bobinu i kablove za početak... posebno ako ste jako dugo vremena vozili sa dotrajalim svećicama, onda su ova dva sigurno za zamenu.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

IvkoKG

Poruka od IvkoKG » petak, 29. dec. 2017. u 11:39h

Kao što ste i rekli.. zamenio sam kablove, a na putu do servisa se upalila i check engine lampica, odmah su zamenili bobinu i auto prede kao i ranije.

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“