Pušta ulje
Moderator: Dragomir
- arko
- Poruka: 115
- Član foruma od: utorak, 30. sep. 2014. u 14:20h
Pušta ulje
Ne mogu do majstora do utorka, a na podu garaze sam primijetio da je kapalo neko ulje. Ne razumijem se bas puno al ovo je na poluosovini jel tako..pa da li mi mozete reci do cega je tacno, i da li je ozbiljno sta? Pozdrav

- duratecHE
- Poruka: 4277
- Član foruma od: petak, 5. sep. 2014. u 12:31h
- Kontakt:
Re: Pušta ulje
Ulje iz menjača
Sent from my iPhone using Tapatalk
https://www.youtube.com/watch?v=MvZn6SWP2H8
drift znaci Ken Block....
- arko
Kolike su sanse da je stradao mjenjac il tako nesto?
Poslednja izmena: FM III, na dan subota, 17. feb. 2018. u 22:28h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Razlog: Ne citiriaj prethodnu poruku jer se smatra da odgovaraš na nju, koristi opciju odgovori.
Razlog: Ne citiriaj prethodnu poruku jer se smatra da odgovaraš na nju, koristi opciju odgovori.
- duratecHE
- Kontakt:
Ma jok, semering PO
-
- Poruka: 323
- Član foruma od: nedelja, 22. jan. 2017. u 14:42h
Pa vidi koliko fali ulja u menjaču ,dospi ako fali ne dozvoli da je ispod nekog minimuma. Menjač kad strada onda krči prilikom šaltanja ili neće u brzinu,ovde je u pitanju neki semering ili sl.uglavnom ništa strašno.
- duratecHE
- Kontakt:
Priključe sam vozio koleginu lagunu, kaže počela da mu kliza lamela ponekad....
Primetim prvo da zuji menjač, dospemo oko 1.8 l ulja, znaci pola. Njemu pusta unutra i zamastilo lamelu
Primetim prvo da zuji menjač, dospemo oko 1.8 l ulja, znaci pola. Njemu pusta unutra i zamastilo lamelu
- arko
Aham, probat cu onda sto prije otici do majstora, pa da mi to vidi. Prije 2 godine sam mijenjao set kvacila, i tad i zamijenio i ulje u mjenjacu. A salta sve normalno, nema nikakvih problema oko toga, pa vjerovatno nije puno ni iscurilo. Hvala svima 

- van
- VIP
- Poruka: 9045
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Нећу да те плашим , дао Бог да је само семеринг . Провери лагере диференцијала , да ли имају луфт . Ако је луфт велики , полуосовина иде горе доле и семеринг не може ту ништа . Ово ти причам из искуства , исти мењач само фокус 1.8 . Цурело је ту уље док није исцурело довољно да страда виљушка 5 брзине . било је или да растураш мењач мењаш лагери и виљушку и можда зупчаник 5. брзине или цео други мењач . И било је други мењач .
- dule0911
-
- Poruka: 13650
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Ako je tek na pocetku tj primetio si curenje na vreme nece mu nista biti. Samo se zameni semering i dospe ulje.
Fiesta!!