Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.
Postovani forumasi, da li neko zna i da li mi neko moze reci gde mogu da nadjem ovakvu diznu goriva ili da li se uklapa neka druga dizna od nekog drugog karburatora. U pitanju je karburator weber 26 28 tldm15a koji je na fiesti 3
Та цевка се зове емулзиона цевчица , није дизна . Она два ваљчића са рупама су коректори ваздуха ни они нису дизне . Дизне су тамо где иде гориво . Постоје главне и лер . Ни једно од овог на слици није то . Иначе зашто би мењао емулзиону цевчицу ? Који то проблем имаш са карбуратором ?
Izvinjavam se tako je dizne su sa donje strane, imam problem sa ovim karburatorom kad sam kupio auto stalno me je zezao jer je stucao pri dodavanju gasa i imao veliku potrosnju. Ja tad odlucim tj. jedan majstor mi je rekao da stavimo karburator od keca i tako i uradimo, ali nisam zadovoljan sa njim zato sto je isto velika potrosnja i nikako da se lepo usteluje stalno se nesto gusi, i na kraju mi taj mastor reko da je nasao los karburato mozete da zamislite kakav cove. Uzmem ja ovaj karburator sa slike i rasturim da vidim u cemu je problem i tad sam ustanovio da na drugom grlu nema emulzione cevcice i uopste mi nije jasno kome je padalo na pamet ranije da je skine. A mislio sam da ga operem i da ga vratim na auto.
Пре штеловања карбуратора потребно је наштеловати паљење . Паљење је битније за правилно искориштавање енергије од карбуратора . Тек када је паљење наштеловано и ради како треба , онда се штелује карбуратор . Ти матори карбуратори , којима се не зна историја , морају да се штелују преко неког анализатора издувних гасова или ламбда сонде . Онда може реално да се сагледа како ради карбуратор и где има вишка а где мањка горива .
Овако нешто
а за идеално штеловање карбуратора треба ти широкопојасна сонда , то је ово дигитално чудо десно од волана . Када каже штеловање мислим на пробу разни комбинација дизни , лер дизни , коректора за ваздух и емулзионих цевчива
Hvala na odgovoru, znam citao sam po forumu da tako treba prvo stelovanje paljenja pa onda karburator. Jedino mi je cidno sto je skinuta tj. nepostoji druga emulziona cevcica i neznam gde bih mogao da je nadjem, prevrnuo sam ceo internet jedino mi preostaje da nadjem neki drugi karburator.
Имам f6 , f66, f50 емулзионе цевчице из разних вебера . Емулзиона цевчица служи да распрши смешу у зависности од броја и положаја рупица или дају богатију или сиромашнију смешу у неком средњем опсегу . Измери шублером димензије те твоје цевчице , дужину и горње пречнике па да видим да ли је иста као ове што ја има ако јесте послаћу ти .
Porukaod Garcic » ponedeljak, 5. mar. 2018. u 15:53h
Hvala VAN nastao sam kod jednog servisera.
Samo bih vas zamolio da ko zna da mi kaze kako ukratko ide stelovanje na ovom karburatoru sa slike, tj. kojim redosledom od kacenja sajle za sauh pa na dalje do kraja ili ako ima neki klip. i gde se nalaze sraf za ler gas i dizna za smesu. Mislim da otprilike znam koji su ali bi mi pomogla vasa pomoc. Hvala unapred
Poslednja izmena: FM III, na dan ponedeljak, 5. mar. 2018. u 16:35h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Razlog:Ne piši post za postom u kratkom vremenskom periodu već koristi opciju uredi ako si nešto zaboravio
Porukaod Lucky » ponedeljak, 5. mar. 2018. u 18:29h
On bi trebao da ima vodeni sauh, tako da sajlu za sauh nemas, sraf za ler ti je na poluzi gde se kaci sajla za gas i ima oprugu na sebi, sraf za smesu je obicno sa zadnje strane i uvek je duboko u kanalu