Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ford Focus C-max 1.6 tdci automatik 2006

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
Daniel010797
Poruka: 2
Član foruma od: utorak, 23. apr. 2019. u 10:05h

Ford Focus C-max 1.6 tdci automatik 2006

Poruka od Daniel010797 » utorak, 23. apr. 2019. u 11:01h

Za početak pozdrav svima!

Inaće popravljam aute ali sam se prvi puta susreo s focusom c-mac automatikom, te imam problem.
Ne znam dali već ima negdje ova tema, pokušao sam tražiti ali nisam našao jer ima jakoooo puno tema, zato se unaprijed ispričavam.

Znači imam problem s automackim mjenjačem, auto je ima problem sa konektorom od mjenjača upitanju je zf cft 23 (CVT mjenjač) pukle su žice na konektoru iz razloga ne znam ni ja kojeg :wtf: i mjenjač je tada stao, popravio sam to te polemio sve žice, ni onda nije htio voziti, jedino se nekad nesto htilo pobrkati i auto je u neutralu isao naprijed :blink: onda sam ga skinio i imao sam sta i vidjeti raspao se mjenjač iznutra ali totalno, našao sam drugi kompletan mjenjač i sve sto nije valjao u mom prebacio u njega te kupio novi set lamela i distanci, odneo hidroblok/tijelo (ploču mjenjača) na reparaciju kod prijatelja i on je to sve napravio promijenio sve što je trebalo i reko mi je da je elektronika hidrobloka/tijela (ploče mjenjača) ispravna, ja sam to donio kući i stavio u mjenjač sastavio ga kompletno i namontirao na auto nasuo novo CVT ulje i onda se dogodilo to da auto nece nigdje niti u R niti u D, zači auto potpuno stoji, spojio sam ga na autodijagnostiku i ima grešku P0701 sustav regulacije prijenosa i grešku U0001 sabirnica CAN komunikacije visoka brzina grešeke se ne daju obrisati, probao sam zamjenjiti elektroniku na hidrobloku/tijelu (ploči mjenjača) jer nisu kodirane ničim no međutim ista stvar.
E sada mene zanima dali je ta elekrtonia na hidrobloka/tijela (ploče mjenjača) ujedno i procesor od mjenjača te dali je on vezan za procesor od motora? Dali postoji neki modul negdje ili takvo nešto, usput sve osiguraće i vodove sam pregledao i to je u redu.
Molimo bi za pomoć ako je netko imao ovakav problem.

Hvala unaprijed svima.. :)

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“