Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Fokus C Max, ne daje znake života....

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

BokiRS
Neizleciv
Neizleciv
Poruka: 4457
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 08:18h

Re: Fokus C Max, ne daje znake života....

Poruka od BokiRS » nedelja, 5. maj 2019. u 23:23h

Ako je samo imobilajzer blokirao to se resava samo brisanjem gresaka sa ford dijagnostikom. Nema potrebe nista da se radi sa satom. Ali na tom autu postoji jedna druga stvar koja se desava kada se skine klema i kada se pogube podaci iz eproma.
Pitaj majstora koju je tacno gresku prijavio auto.
Chip tuning za Ford-ove
viewtopic.php?f=94&t=19067

Zawisza
Poruka: 117
Član foruma od: ponedeljak, 28. jan. 2019. u 23:28h

Poruka od Zawisza » ponedeljak, 6. maj 2019. u 13:11h

Pitao sam ga i on mi rekao ček imobilajzer, isto mi rekao da on nema mogućnosti niti bilo ko u Mladenovac da bilo šta sa dijagnostikom urade jer je potrebna isključivo dijagnostika za forda i da to mogu samo "fordovci" da rade.

Stekao sam utisak u razgovoru sa njim pa posle sa još par ljudi i mehaničara , da mi koji volimo i vozimo fordove smo "na svoju ruku", jer kako mi jedan reče od njih :"gde voziš Forda, meni da ga daju džabe ja to ne bih uzeo".....

Meni ovo peti Ford, popraviće se ovo, malo znam o ovom Fordu , stare Fordovi mi se nisu ni kvarili a i znao sam šta im fale čim nešto promeni zvuk.

Sad sam od vas naučio dosta toga....

Almighty.shO
Poruka: 1781
Član foruma od: utorak, 17. nov. 2015. u 17:29h

Poruka od Almighty.shO » ponedeljak, 6. maj 2019. u 13:55h

To su degenerici sve. Nije kriv ford, sve je do priucenog majstora.
Kao sto su ti vec napomenuli, RSD ford ti je relativno blizu pa idi tamo i resi problem. A i Beograd ti je tu, ima dobrih servisa... Ja sam na 200km od istog pa sam isao u servis kod njih... Bolje i to nego da te lokalni zavlace i naprave jos veci problem. Svi oni kazu:"Ma, nije to problem uraditi, to je lako..." a onda kad zajebu:"Ford je sranje..."!

petar1964
Poruka: 654
Član foruma od: subota, 22. dec. 2018. u 22:23h

Poruka od petar1964 » ponedeljak, 6. maj 2019. u 14:51h

mehanicari ne popravljaju table, zna se ciji je to posao bez obzira koje je vozilo u pitanju.

Almighty.shO
Poruka: 1781
Član foruma od: utorak, 17. nov. 2015. u 17:29h

Poruka od Almighty.shO » ponedeljak, 6. maj 2019. u 15:01h

Nebitno. Mehanicar je "zajebao", trebao je da nadje nekoga to da napravi jer se prihvatio posla, a ne da pere ruke i govori da je ford sranje. Verujem da je lepo naplatio svoj posao a ostalo koga briga...

ljuba power
Poruka: 2713
Član foruma od: nedelja, 11. mar. 2018. u 13:20h
Kontakt:

Poruka od ljuba power » ponedeljak, 6. maj 2019. u 18:23h

dobro si rekao.ako je prihvatio posao mora da ti završi auto i nadje elektroničara da sredi stvar!je.eš majstora kome auto na pali posle intervencije.briga ga za ugled i takvi neće uspešno poslovati
u sadašnje vreme nemožeš biti samo mehaničar,moraš se razumeti i u elektroniku.nije ta tabla božje slovo pa nemože da je rasturi i prelemi za pola sata.mislim,ko sve neće sebe nazvati majstorom
nek upiše neki kurs iz elektronike 6 meseci pa će znati izmeriti otpore i prelemiti hladan lem

mbole
Poruka: 14993
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » ponedeljak, 6. maj 2019. u 20:05h

BokiRS piše:
nedelja, 5. maj 2019. u 23:23h
...Ali na tom autu postoji jedna druga stvar koja se desava kada se skine klema i kada se pogube podaci iz eproma.
Pitaj majstora koju je tacno gresku prijavio auto.
Cika Boki... Sta mu se desava? Cesto skidam kleme sa auta, posto nije bas pametno cackati zice pod naponom. Ne secam se da sam imao C-max (S-max sam imao skoro), pa da ne naletim na minu :)
Djak pesak :)

BokiRS
Neizleciv
Neizleciv
Poruka: 4457
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 08:18h

Poruka od BokiRS » ponedeljak, 6. maj 2019. u 20:50h

Desava se kod 1.6 da obrise podatke iz eproma.
Izgubi kod kljuca i kodove dizni.
Chip tuning za Ford-ove
viewtopic.php?f=94&t=19067

petar1964
Poruka: 654
Član foruma od: subota, 22. dec. 2018. u 22:23h

Poruka od petar1964 » utorak, 7. maj 2019. u 10:04h

https://www.ecutesting.com/common-fault ... t-cluster/ moguci kvarovi zbog instrument table

Zawisza

Poruka od Zawisza » sreda, 8. maj 2019. u 19:58h

Dve nedelje je prošlo od kada sam dao kola majstoru, danas odem i ista priča. "Ko još u Mladenovcu osim tebe vozi C max, da vredi nešto i da je dobar bio bi ih pun grad" , gledam i slušam i ne verujem šta slušam a tek za gasni uređaj.

Okrenem se i odem, i kažem sebi, : "nije kriv majstor, nego ti kretenu, kod fordaša vozi ford pa tamo radi servis" .........

Djole
Master of Tanjirača
Master of Tanjirača
Poruka: 4945
Član foruma od: nedelja, 6. dec. 2009. u 21:39h

Poruka od Djole » sreda, 8. maj 2019. u 20:06h

Klasicna somina. Trebao je tako da ti kaze kad si doterao auto na servis,ja sam glupi priuceni majstor vozi mi to iz dvorista.
:ford2: Mondeo MK3, Ghia X - TDCi - 96KW viewtopic.php?f=6&t=19766&start=125

Nedeljkovic
Poruka: 4734
Član foruma od: sreda, 27. apr. 2016. u 22:34h

Poruka od Nedeljkovic » sreda, 8. maj 2019. u 22:12h

Realno sta njega boli k sta ti vozis, ako nece to da radi iz nekog razloga niko ga ne tera.

Gledam ko sve po Lazarevcu sebe naziva majstorom to je strasno, odvezu im ljudi auto mali servis da se uradi nesto zeznu

Pinosava ti nije daleko tako da oteraj tamo neka ti rese sta treba a tom "majstoru" ni dinara

Sent from my SM-A605G using Tapatalk

Ford Mondeo Mk4 1.8TDCi (2012 - 2020)
Ford Focus Mk2.5 1.6TDCi (2018 - ...)

Zawisza

Poruka od Zawisza » četvrtak, 9. maj 2019. u 23:20h

Danas rešen problem,
kupio novu tablu kod Soleta za 30€, i odneli kod Lese sajdžije, on uzeo ključ od kola i ubacio u neki uređaj, za njega prikopčao tablu, namestili na kola i radi.

Htedoh i ključ da napravim ali mi ovaj veliki servis izašao preko 300€, pa još i 50€ za ključ nisam danas mogao da dam a najgore u punoj brzini mi padne žir sa drveta i čukne šoferku, bila samo jedna rupica ne veća od vrha hemijske olovke, sad vidim da je krenula pa moram sutra da idem da mi zakrpe ako mogu šoferku.

M.M.L.
Poruka: 2063
Član foruma od: subota, 2. jun 2012. u 22:32h
Kontakt:

Poruka od M.M.L. » četvrtak, 9. maj 2019. u 23:31h

Kljuc naruci na Aliexpresu(10e), ovde ga samo narez(10e)i i treba neko da ti ukodira

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“