Ford mondeo komande na volanu
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 176
- Član foruma od: ponedeljak, 29. apr. 2019. u 14:23h
Ford mondeo komande na volanu
U pitanju je ford mondeo mk4 i imam problem sa komandama na volanu. Nekad rade sve a nekad neće pojedine tipke. Nekad mi tempomat neće nekad neće npr za zvuk komande nekad za bord comp. Uglavnom je kao lutrija nekad rade nekad ne rade. Nekad malo lupim u volan i desi se da prorade. Kontao sam rasklopiti volan ali bojim se da me air bag ne 

- macaneli
- VIP
- Poruka: 9933
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
Re: Ford mondeo komande na volanu
Raskaci akumulator prvo,pa onda airbag pa onda tipke i lepo ocisti kontakte
ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
- uros.milenkovic6
- Poruka: 219
- Član foruma od: sreda, 20. dec. 2017. u 12:31h
Upravo to sto je macaneli rekao. Mada ne moras raskacinjati akomulator. Lagano se sve skida.
Mene je isto zezalo i bilo je to sto sam non stop brisao volan i ona krema za enterijer usla unutra i zato zezali.
Kada sam ocistio sve radilo normalno.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Mene je isto zezalo i bilo je to sto sam non stop brisao volan i ona krema za enterijer usla unutra i zato zezali.
Kada sam ocistio sve radilo normalno.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Audi A6 Matrix Quattro S-line 2018. 2.0 TDI 190Hp
Ford Mondeo MK4 Titanium 2010. 2.0 Tdci oko 200Hp
Ford Mondeo MK4 Titanium 2010. 2.0 Tdci oko 200Hp
- mbole
- Poruka: 14990
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Ne moras, ali nikako nije zdravo cackati bilo sta oko air-bag sistema sa zakacenim aku.
I to ne samo da ga raskacis, vec i da sacekas 20-tak min pre nego sto krenes da radis bilo sta. Air bag sistem ima u sebi kondenzatore, koji sluze da pruze struju u slucaju prestanka napajanja sa aku (kidanje zica prilikom sudara), i treba im vreme da se isprazne.
A dovoljno je da preskoci statika gde ne treba i da te airbag pukne u vugla.
I to ne samo da ga raskacis, vec i da sacekas 20-tak min pre nego sto krenes da radis bilo sta. Air bag sistem ima u sebi kondenzatore, koji sluze da pruze struju u slucaju prestanka napajanja sa aku (kidanje zica prilikom sudara), i treba im vreme da se isprazne.
A dovoljno je da preskoci statika gde ne treba i da te airbag pukne u vugla.
Djak pesak 

-
- Poruka: 176
- Član foruma od: ponedeljak, 29. apr. 2019. u 14:23h
Hvala svima na odgovorima