miris benzina u kabini, Rezervoar za benzin Fiesta mk4
Moderator: Dragomir
- dimges
- Poruka: 636
- Član foruma od: subota, 22. maj 2010. u 10:50h
Re: miris benzina u kabini, Rezervoar za benzin Fiesta mk4
Još uvek nisam našao servis koji bi se prihvatio da spusti rezervoar i ispita creva i Evap sistem... kao nije im poznato. a i rade samo standardne šablonske zahvate...Raspitivao sam se u našim radnjama za Ford, ne drže ništa od sistema za benzin...
Definitivno Rol ventil, na ulivu benzina, NE DRŽI pritisak ( sigurno je opruga omekšala ?) i to odavno, ali sada su mirisi intenzivniji, možda i prelivno crevo za povrat gasova iz rezervoara ne dihtuje na spoju, pa benzinske pare idu u prostor kod krila ???
Dali Rol ventil postoji kao posebni deo ,postoji li crtež kako su povezana creva??
Definitivno Rol ventil, na ulivu benzina, NE DRŽI pritisak ( sigurno je opruga omekšala ?) i to odavno, ali sada su mirisi intenzivniji, možda i prelivno crevo za povrat gasova iz rezervoara ne dihtuje na spoju, pa benzinske pare idu u prostor kod krila ???
Dali Rol ventil postoji kao posebni deo ,postoji li crtež kako su povezana creva??
- mbole
- Poruka: 14987
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Rol ventil i ne treba da drzi pritisak. On se zatvara samo kada prevrnes auto. Sluzi da u slucaju prevrtanja benzin ne krene da curi kroz evap
I on nije u ulivnom crevu
Ajde naci cu neku slikicu, pa cu postaviti (sad sam u busu)
Sent from my HUAWEI SCL-L01 using Tapatalk
I on nije u ulivnom crevu
Ajde naci cu neku slikicu, pa cu postaviti (sad sam u busu)
Sent from my HUAWEI SCL-L01 using Tapatalk
Djak pesak 

- mbole
- Poruka: 14987
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
- dimges
- dimges
Bio kod iskusnog majstora u penziji, iz ovlašćenog, koji radi kući, ali je rekao da ostavimo za Septembar..
prošlo je dosta vremena ali i puno domaćih problema( i smrtni slučaj), fiestu smo jako malo vozili jer smo kupili i nešto noviji polo...
prošle subote krenuo na benzinsku da stavim malo benzina u fiestu, kad iz auta iza mene primetio jedan da mi teče benzin.. teklo je ali ne kod zadnje leve gume, kao ranije kaad otkažu creva, nego negde od ispod zadnjih sedišta... odmah odnesem kod najbližeg lokalca, bio u gužvi pa ostalo za ponedeljak..otkrio da je jedno od creva puštalo, ali zamenio je samo to, a rekao sam mu da oba zameni a i filter za benzin... sad je sve OK, čak mislim da auto i bolje vuče na malom gasu, a nema i mirisa benzina ... ipak sačekaću da prođu ove vrućine, da vidim kako će da bude kad zahladi i kad se bude vozilo sa zatvorenim prozorima.
Još ću da vozim sa poklopcem rezervoara sa rupicom, šube mi je da ga vozim sa zatvorenim...
Ima još jedan mali problemčić, izvukla mi se još pre 3 meseca matica iz plastična grane, na koju se zaavrće IACV ( ja sam kriv, zatezao sam dihtung a motor - plastična grana je bila topla) ... uspeo sam da je nabijem, ali ne do kraja, možda 1 mm štrči. Dihtung je od gume, ravni 3mm, pa pokriva sve, ali kopka me da možda ima sasvim malo faalš vazduh...
S druge strane, povezao sam onda VSS , ali nemam onaj predhodni fabrički PROBLEM CPU-a, , nekontroliraano dizanje obrtaja, URLANJE... možda je neki modus sa falš vazduhom, ne znam, ali sad je dobro, NE GASI kao sa otkačenim VSS-om, a nema ni URLANJA...
Pratićemo situaciju