dakle vozim ford focus 1.6 16v 2006, malo preko 200.000 na satu, proljetos urađen veliki servis, nakon toga stavljen novi akumulator, svjećice i kablovi svjećica, nešto su radili i oko alternatora jer se akumulator nije punio, slab napon punjenja šta ja znam, zamijenjen prednji lijevi ležaj (zujalo je na prednjem lijevom točku u krivinama), cijev koja valjda ulazi u servo pumpu pušta malo ulje ali nije ništa dramatično, ne pušta puno, nešto su stavili oko te cijevi na mjestu gdje pušta ... kontam da je bolje da tako stoji da pomalo pušta nego da ganjam po otpadima i da rasklapaju sve i opet će biti pitanje kakva je ta cijev s otpada
jedino što mi je ostalo je da zamijene te šolje/kape amortizera, prilikom motanja i na neravninama čuje se škripa oko prednjeg lijevog točka, to mi je majstor rekao da su šolje/kape
eh ali imam jedan problem koji me brine mada mi okolina govori da ne moram toliko brinuti ... prilikom motanja volana nekad se čuje zvuk zatezanja ... i to baš oko volana se čuje nije oko točka ... dakle kako brže motam volan čuje se brže zatezanje kada je sporije logično sporiji zvuk ... dakle nije udaranje, nije škripa nego baš neko zatezanje ne znam kako bih to opisao drugačije ... u posudi ima servo ulja, oni su prilikom velikog servisa nasuli servo ulje, to je bilo proljetos i od tada sam dosuo možda 3 deca, dosuo sam NISOTEC ATF DII, ne znam da nije do ulja? treba li to ulje sipati, odgovara li fordovoj specifikaciji? I šta može biti to zatezanje, znam da puno stvari može stradati na putu od točka do volana ali možda je neko imao iskustva baš sa zvukom zatezanja

Unaprijed hvala na odgovorima.