Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Focus 1.8 16v trokira

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
darioculibrk
Poruka: 1211
Član foruma od: nedelja, 10. jan. 2010. u 22:47h

Focus 1.8 16v trokira

Poruka od darioculibrk » petak, 18. okt. 2019. u 19:33h

Zadnjih par dana, čini mi se nakon promjene filtera plina, počelo mi se dešavati sljedeće: kad je motor još hladan i ide na benzin, slabo prima gas. Do 2000 obrtaja nekako kilavo a preko povuče. Kad prebaci na plin onda je OK.
Međutim, nedavno na auto-putu pri vožnji na plin počela je da trepti check engine lampica i auto ne prima dobro gas, kao da trokira i slabije vuče. Tad sam osjetio i neki čudan smrad za koji sam mislio da je od kamiona ispred mene. Prebacim na benzin, malo bolje ide ali sad lampica stalno svjetli. Stanem, ugasim na par minuta i krenem normalno.
Danas vozim i odjednom na plinu opet ista situacija, neće da vuče, dodajem gas a on nekako čudno radi i opet taj neki smrad. Ovaj put nije svijetlila lampica. Šta bi moglo da bude, ima li neko ideju neku?

Poslato sa EVA-L19 pomoću Tapatoka

Ford Focus 1.6 TDCi (115 KS) 2013 (2021-)
Ford Focus 1.8 16v Zetec E, 2002 (2013-2021)

van
VIP
Poruka: 9045
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Re: Focus 1.8 16v trokira

Poruka od van » petak, 18. okt. 2019. u 19:40h

Провери шта ради ламбда сонда . Онда види да ли се није оштетио испаривач . Уме да тера плин кроз црево за вакум , и тотално збуну рачунар , јер му долази гориво али не дозирано преко рачунара . Ово ти причам из искуства . Рпилог је био нов распшивач , друге дизне и приде нова ламбда сонда .
Слична ствар је и са пропалим регилатором притиска горива које мотор увлачи преко вакума . Ово друго је само могућност , не чух да се десило на том мотору .

У сваком случају мора на дијарностику да се види шта ради рачунар и зашто . Можеш да гледаш и плински рачунар, пошто он говори шта ради главни .

Jozza
Poruka: 2101
Član foruma od: sreda, 27. mar. 2013. u 23:55h

Re: Focus 1.8 16v trokira

Poruka od Jozza » subota, 19. okt. 2019. u 21:13h

Može biti i da je plinski MAP senzor gecrkt

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока

Poznaćeš me i po mraku, po felnama i šestaku

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“