Imam mondeo iz naslova 2001. godiste. Vozio sam ujednaceno brzinom od oko 90km/h uz blagu uzbrdicu kada je odjednom menjac izbacio iz brzine, a skala brzine otisla na max. Stao sam i ugasio automobil, a kada sam ga upalio menjac je lepo radio. Imao sam osecaj da menjac nije znao da li da usalta u trecu ili da ostane u cetvrtoj pa je izbacio u neutral. Sada u voznji ponekad ostane duze u leru kada salta brzine, dvoumi se u koju brzinu da usalta. Lepo vuce. Na dijagnostici je pokazao gresku P1760 pa su promenjeni solenoidi i ulje, ali se automobil i dalje isto ponasa. Ponekad ocita i gresku P1747. Od prvog puta nisam imao vise problem sa brzinomerom. Sta moze da prouzrokuje ovakav problem?
Послато са SM-G930F помоћу Тапатока
Greska P1760 mondeo mk3 2.0 duratec automatic
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 18
- Član foruma od: nedelja, 19. okt. 2014. u 19:05h
- mbole
- Poruka: 14984
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Re: Greska P1760 mondeo mk3 2.0 duratec automatic
Jedan od zajednickih uzroka za obe greske su losi kontakti/ostecene zice.
Kad god se javljau takvi "slucajni" problemi, nevezani sa bilo cime (tipa kad vozis ovako ili onako desi se uvek, nego se desava kako mu prdne), jedan od najcescih uzroka su upravo lose elektricne veze.
Kad god se javljau takvi "slucajni" problemi, nevezani sa bilo cime (tipa kad vozis ovako ili onako desi se uvek, nego se desava kako mu prdne), jedan od najcescih uzroka su upravo lose elektricne veze.
Djak pesak 

-
- Poruka: 18
- Član foruma od: nedelja, 19. okt. 2014. u 19:05h
Re: Greska P1760 mondeo mk3 2.0 duratec automatic
Da dodam i ovo. Kada dam kontakt cuje se zujanje iz menjaca, iz dela sa solenoidima. Kada otkacim dzek sa solenoida zujanje prestaje. Takodje, primetio sam da zujanje prestaje cim malo pomerim klapnu gasa. Kada iskljucim dzekove sa TPS senzora i step motora i dalje zuji.