Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ford Cmax - P2683

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
MikiN
Poruka: 42
Član foruma od: nedelja, 18. dec. 2016. u 20:37h

Ford Cmax - P2683

Poruka od MikiN » ponedeljak, 25. nov. 2019. u 11:29h

Pozdrav ljudi, kuburim sa ovom greskom vec neko vreme (cmax, 2.0 tdci, 136 konja, 2004., bez DPF). Problem je sto kada idem nizbrdo ili po ravnom temperatura pada ispod pola i ima uticaja na grejanje (greje al to nije to). Pratio sam preko forscana, temperatura bude 75 C a kada krenem uzbrdo (u zavisnosti od duzine voznje) od 85-95 C i pokazivac je na pola gde bi trebalo da bude. Bitno da dodam, primetio sam da rashladna tecnost pomalo oseze ali nikad ispod odredjene tacke. Nema plavog dima, nema "majoneza", nema povisenog nivoa ulja. Nisam bas detaljno ispratio ali mislim da nema barica kad je auto parkiran (ispraticu naknadno). Takodje, da dodam da je Boki ugasio EGR (cisto ako postoji neka konekcija sa ovim problemom).

Elem, sta je "glavni problem" ovde. Vidovac je pisao u jednoj od tema kako je pokusao sa zamenom senzora. U razgovoru sa majstorom, predlozeno je da zamenimo celo kuciste termostata i tu igranka pocinje. VIN je WF0MXXGCDM4R31245 (nema DPF) ali po njemu nalazimo totalno drugacije kuciste (jedan konektor/senzor, sta li je) dok na ovom koje ja trazim imaju tri konektora - zeleni, zuti, plavi. Pokusavao sam da iscitam oznaku sa postojeceg i cini mi se da je 9646439080 (nasao sam kuciste sa tom oznakom ovde https://bit.ly/2XI4mPX). Takodje veliki problem je sto to kuciste ne mogu nigde da nadjem. Jedan covek na KP mi je rekao da novo navodno kosta 300 evra a polovno 100. Covek iz Jajinaca mi je rek'o da je nekad im'o to kuciste i da mu je cena bila oko 3000 din.

Interesuje me, da li je nekad neko :), naleteo na ovakvo kuciste termostata i ima li ideju kako je uopste moguce da se po VINu ono uopste ne spominje (mozda na par stranica). Delite li ideju da bi eventualna zamena kucista resila problem i "ponistila" taj famozni P2683? I da, ako predlazete zamenu tih senzora, kako da ih trazim, tj. pod kojim imenom? Hvala unapred.

petar1964
Poruka: 654
Član foruma od: subota, 22. dec. 2018. u 22:23h

Re: Ford Cmax - P2683

Poruka od petar1964 » ponedeljak, 25. nov. 2019. u 12:14h

Sensor Assy, Refer To SSM 18980 When Changing This Part, Part No Longer Available Separately., For Repair Action Please Order Next Assy FINIS-1373385 Which Doesn`t Contain Valve, But Is Fully Functional. to se vise ne prodaje

MikiN
Poruka: 42
Član foruma od: nedelja, 18. dec. 2016. u 20:37h

Re: Ford Cmax - P2683

Poruka od MikiN » ponedeljak, 25. nov. 2019. u 17:23h

Tacno! Predlazu da se stavi to novo kuciste (koje nema ventil), da se ne povezuje sve (sto je i logicno jer su razliciti). Pojavice se kao neka nova greska koja moze da se sredi izmenom softvera sa nekog CD B42 al ako ne pravi problem u voznji i radu moze da se ignorise. Nadjoh tu potvrdu kod Poljaka - https://bit.ly/37Bk5F2

GT prevod
"Replacement Of The Thermostat Housing Replacing The Thermostat Housing In The 2.0 Tdci Engine You Will Receive The New Part 3m5q-8a585-ca, Finis 1373385, Which Is Produced By You. The Reason For Changes In Production Was The Deletion Of The Tms System (Thermal Management System). These Cables And Connector Are No Needed For A New Part, And Must Be Fixed To The Engine Wiring. Please Make Sure The Water Doesn't Access The Connector's Pins. After Installation In The Pcm Module, The Fault Code P0282 Will Be Saved. A Modified Software Is Prepared Through This Code, Which Will Be Available From The Cd B42. You Will Be Informed Of This In A Separate Communication. Provisionally Dtc Code P0282 Can Be Ignored If It Doesn't Affect Driving Properties And Emissions."

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“