Cmax 1.6 tdci '08 (restyle) - Kilometar sat gubi kontakt (instrument tabla)
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 97
- Član foruma od: četvrtak, 12. maj 2016. u 12:51h
Cmax 1.6 tdci '08 (restyle) - Kilometar sat gubi kontakt (instrument tabla)
Pozdrav svima,
prvo sam mislio da mi se desava jako cudna stvar a onda sam video da dosta njih ima problema sa istim
Naime, instrument tabla mi gubi kontakt i u tom momentu popale se sve lampice i auto izgubi snagu i radi na leru. Resenje je tako da pritisnem instrument tablu u sredini, iznad displeja i ispod kazaljki i sve proradi najnormalnije.
Kvar je identican kao na ovom videu: https://www.youtube.com/watch?v=eDHBYc2xcyY
E sad, youtube popravke kazu da se u laksem slucaju krene prvo od ciscenja kontakata a u tezem da se neki kontakti moraju odlemiti i ponovo zalemiti. Posto nisam vičan tom delu, imate li neki predlog, ideju kome se obratiti u Novom Sadu i okolini i/ili kako popraviti?
u pitanju je Ford Focus C-Max 1.6 tdci, 2008 godiste (restajling).
Hvala i pozdrav
prvo sam mislio da mi se desava jako cudna stvar a onda sam video da dosta njih ima problema sa istim
Naime, instrument tabla mi gubi kontakt i u tom momentu popale se sve lampice i auto izgubi snagu i radi na leru. Resenje je tako da pritisnem instrument tablu u sredini, iznad displeja i ispod kazaljki i sve proradi najnormalnije.
Kvar je identican kao na ovom videu: https://www.youtube.com/watch?v=eDHBYc2xcyY
E sad, youtube popravke kazu da se u laksem slucaju krene prvo od ciscenja kontakata a u tezem da se neki kontakti moraju odlemiti i ponovo zalemiti. Posto nisam vičan tom delu, imate li neki predlog, ideju kome se obratiti u Novom Sadu i okolini i/ili kako popraviti?
u pitanju je Ford Focus C-Max 1.6 tdci, 2008 godiste (restajling).
Hvala i pozdrav
-
- Poruka: 2063
- Član foruma od: subota, 2. jun 2012. u 22:32h
- Kontakt:
Re: Kilometar sat gubi kontakt (instrument tabla)
Skini tablu i prelemi pinove na dzeku. Posao od 20-30min ukoliko imas lemilicu.
-
Re: Cmax 1.6 tdci '08 (restyle) - Kilometar sat gubi kontakt (instrument tabla)
koje pinove i na kom dzeku, tabla ima dva dzeka?
-
- Poruka: 2063
- Član foruma od: subota, 2. jun 2012. u 22:32h
- Kontakt:
Na onom vecem. Moraju kazaljke da se skinu, da se rastavi skroz da mozes pinovima da pridjes. Mozes potraziti na Youtube
-
ok, hvala
kao sto sam rekao, nisam vican tome, javio se majstor Ljuba da je to vec sredjivao pa cu oterati kod njega
kao sto sam rekao, nisam vican tome, javio se majstor Ljuba da je to vec sredjivao pa cu oterati kod njega
-
E, da odjavim, bio kod majstora, on odneo nekom elektroncu, vratio tablu nazad, sredio i evo vec par dana se vozam i sve ok.
- ljuba power
- Poruka: 2712
- Član foruma od: nedelja, 11. mar. 2018. u 13:20h
- Kontakt:
ma sa tablom nećeš više imati problema,ne opterećuj se...rekao sam ti to smo rešili.nego,kako dizne jel prestalo da balavi na njima?