Fiesta 1.4tdci 2009god.Menjanje obrtaja prilikom pritiskanja papučice kvačila.
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 3
- Član foruma od: petak, 27. dec. 2019. u 17:29h
Fiesta 1.4tdci 2009god.Menjanje obrtaja prilikom pritiskanja papučice kvačila.

- Lale
- Domacin foruma
- Poruka: 2787
- Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h
Re: Fiesta 1.4tdci 2009god.Menjanje obrtaja prilikom pritiskanja papučice kvačila.
Prvo je potrebno da nam se predstaviš.Napiši svoje ime i mesto odakle si.
Za detalje pročitati i ovo
viewtopic.php?f=5&t=48
Za detalje pročitati i ovo
viewtopic.php?f=5&t=48
-
Re: Fiesta 1.4tdci 2009god.Menjanje obrtaja prilikom pritiskanja papučice kvačila.
Prestavio sam se već prvom porukom Al evo opet.Ja sam Goran Tomić iz Futoga.
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21569
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
obrati pažnju sledeći put gde postavljaš pitanje... tema premeštena na odgovarajuće mesto tj u kvarove i popravke.
Ajd malo bolje objasni simptom... ja sam skapirao da ti opadnu obrtaji svaki put kad stisneš kvačilo ?
Šta se recimo dešava kad auto stoji u mestu i stisneš kvačilo ?
Ajd malo bolje objasni simptom... ja sam skapirao da ti opadnu obrtaji svaki put kad stisneš kvačilo ?
Šta se recimo dešava kad auto stoji u mestu i stisneš kvačilo ?

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
-
Auto radi lepo na leru ali kad npr. Ubaciš u rikverc kao kad izlaziš sa parkinga dodaješ malo gasa i držiš ga na kvačilu, svaki put kad pustiš gas Obrtaji sa neke dve hiljade ne opadnu na osamsto nego propadnu na pesto ili šesto i tad auto kao da zatrokira na sekund i onda se vrati na osamsto što je ok.Još jedan primer auto radi normalno na leru i kad dodaš gas i pustiš gas obrtaji opadaju normalno ali kad stisneš kvačilo i stisneš gas i pustiš,obrtaji ne opadnu na osamsto nego opadnu sve do pesto i tad auto kao da za trokira i odma se vrati na osamsto i tad radi normalno.
Primetio sam još da auto menja obrtaje po svetlima kad stoji ispred zida vidim da svetla se pojačavaju i smanjuju na nekih dvadesetak sekundi. Kao da auto jedno vreme radi na 780 obrtaja pa jedno vreme digne na 800.
Primetio sam još da auto menja obrtaje po svetlima kad stoji ispred zida vidim da svetla se pojačavaju i smanjuju na nekih dvadesetak sekundi. Kao da auto jedno vreme radi na 780 obrtaja pa jedno vreme digne na 800.
- Markedjani
- Predsednik kluba
Nešto u korelaciji pedale gasa i prekidača pedale kvačila.

-
- Markedjani
- Predsednik kluba
to je sasvim normalno, mislim na tako malu promenu u naponu.