Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ford focus tddi 2001 66kw filter nafte

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
voja85
Poruka: 219
Član foruma od: petak, 2. avg. 2019. u 19:02h

Ford focus tddi 2001 66kw filter nafte

Poruka od voja85 » subota, 13. jun 2020. u 18:13h

pozdrav drugari,dugo me nije bilo na forumu zbog cele ove situacije..
Naime danas sam radio mali servis sve komplet ulje i filtere kod majstora kod koga godinama odrzavam auto..
Kada je zamenio filter goriva,marka je Lucas,auto je upalio bez problema na pola kljuca i radio nekih 3min da bi potom bio ugasen dok majstor izbaci ulje iz kartera i zameni filter ulja,kada je sve to zavrseno ja da upalim nece ni da cuje..
Majstor odvrtao holendere na diznama,pumpicom izbacivao vazduh ali jok..
Onda je vratio stari filter i ista situacija,nece ni da cuje,a sluzio je bez problema 12.000km.
Na kraju smo upalili na gurku gde je auto bacio veliki oblak crnog dima.
Od tada auto pali bez problema na pola kljuca sa tim starim filterom,u voznji je super,na leru radi kao sat,ne dimi..
E sad pitanje je dali je Lucas dobar izbor ili treba kupiti neki drugi,da napomenem jos jednom da je vracen stari filter za koji majstor kaze da nije mnogo zaprljan,a da ovaj Lucas reklamiram..
E sad bilo bi lepo da cujem misljenja iskusnijih forumasa,dali kupiti drugi,ostaviti ovaj jos neko vreme,ili nesto trece..
I glavno pitanje dali ako i dalje pali na pola kljuca i nema promena u voznji je moguce da ipak ima jos vazduha u sistemu..
HVALA PUNO SVIMA

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 pomoću Tapatoka

mbole
Poruka: 14980
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Re: Ford focus tddi 2001 66kw filter nafte

Poruka od mbole » subota, 13. jun 2020. u 18:27h

Filter je masovan proizvod.
To ce reci da u milionima komada koji se naprave, mora da se provuce neki koji nije kako treba.
Bez obzira na renome firme koja ga proizvodi.

Mada moze da bude i nesto drugo, tipa da se pri montazi novog zavrnula neka gumica, pa je posle pri skidanju/vracanju legla opet na svoje mesto... da je deformisana prema starom filteru, pa ne lezi lepo na novom... mogucnosti koliko hoces...

U krajnjoj liniji.. nije filter 100 dukata... kupi nov, pa ako tada sve bude ur redu, velika je verovatnoca da je taj los.
Ako ne bude... treba traziti sta je problem, a ja bih prvo tipovao na gumice.

Kada motor jenosm "sastavi", prilicno brzo izbaci vazduh, ako on i dalje ne ulazi negde. A sudeci po tome da vise nemas problema, ne ulazi.
Djak pesak :)

voja85

Poruka od voja85 » subota, 13. jun 2020. u 18:47h

Hvala puno čika Bole,ja sam isto kao i Vi prvo pomislio da je falican posto se onaj deo gde ulazi ono crevo preko koga ide onaj osigurac na novom filteru ima.neku izbocinu,uostalom posto sam ja kupovao delove u Ponedeljak cu otici da se konsultujem sa prodavcem gde inace kupujem delove i uvek je bilo sve ok..
e sad mozda nije lose preventivno zameniti te gumice?
E sad posto je auto upaljen na gurku sto nikako nije preporucljivo,s obzirom da nije naneta nikakva steta,pretpostavljam da mu nije smetalo,a taj oblak crnog dima je verovatno od u tom trenutku prebogate smeše..
Hvala puno

voja85

Poruka od voja85 » ponedeljak, 15. jun 2020. u 23:34h

Evo danas reklamirao,doplatio za Bosch filter nafte jos 1500din..
Kazu da nisu imali problema do sada sa Lucasom,ali gazda mi je na moje cudjenje rekao,ova informacija mi je korisna,ako se ispostavi da je samo.jedan falican,nikada ih vise necemo narucivati jer zelimo samo proizvode vrhunskog kvaliteta,i sad se ja pitam,dal verovati ili ne toj maloprodaji?
Hvala

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » utorak, 16. jun 2020. u 01:22h

Ako veruješ marketingu onda veruj, a da li je to uopšte i bitno?
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

voja85

Poruka od voja85 » utorak, 16. jun 2020. u 01:36h

Ne verujem marketingu,ali ako Bosch ne valja,onda sta valja?
Verovatno nista.

mbole
Poruka: 14980
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » utorak, 16. jun 2020. u 04:57h

Oridjidji recimo :)
Koliko se secam, nije bila ni neka strasna cena.
Djak pesak :)

ljuba power
Poruka: 2710
Član foruma od: nedelja, 11. mar. 2018. u 13:20h
Kontakt:

Poruka od ljuba power » utorak, 16. jun 2020. u 16:48h

voja85 piše:
ponedeljak, 15. jun 2020. u 23:34h
Evo danas reklamirao,doplatio za Bosch filter nafte jos 1500din..
bosch je kvalitetan i dobar,nisam imao nikad problem sa njim.stim da mu je cena u nabavci toliko koliko si doplatio za njega,pa ispada da ti nije uvažio reklamaciju na lukas.nego ti je dao bosch po nabavnoj ceni,a lukas ti je iz prva isto prodao.tako da si kupio dva filtera :) :)
trgovci su opasni thumbsdownh

voja85

Poruka od voja85 » utorak, 16. jun 2020. u 17:46h

a ne,Lukas je bio 1300,kao i Champion koji sam uzimao za prethodni mali servis,uvek mi je nudio i Bosch koji je bio 2800,ali posto menjam filter nafte na svakom malom servisu,uvek sam birao jeftiniju varijantu
Ljudi su korektni,sve delove kod njih uzimam i nikada nisam imao problem,cak i ako se desi reklamacija iz bilo kog razloga(da ih sad ovde ne reklamiram).
Znaci na reklamaciju sam doplatio jos 1500 za Bosch

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“