Secka i ne prima gas - Focus mk2 2.0 tdci
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 90
- Član foruma od: četvrtak, 21. sep. 2017. u 00:14h
Secka i ne prima gas - Focus mk2 2.0 tdci
Pozdrav svima imam problém javio se danas FOCUS 2.0 TDCi Mk2 danas mi se desilo dva putá ide normalno sve i odjednom nece dá prima gas auto radi ne ugasi se Ali ne prima gas ugasim upalim i normalno u voznji se samo desava odjednom nece no malo gasa dá primi imám obd 2 prikacio prví put izbacio DPF gresku dal zasiceno pepelom tako nesto greska P242f obrisao i radilo normalno i opet mi se desilo odjednom nece dá primi gas sta bi moglo biti dá li DPF môže dá právi takav problém kada je zapusen ?Hvala puno
Drugi put nije prijavio gresku ?
Drugi put nije prijavio gresku ?
- mbole
- Poruka: 14980
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Re: Secka i ne prima gas
Brisanjem greske nisi obrisao i problem.
Samo je bilo pitanje vremena kad ce se ponovo pojaviti.
Samo je bilo pitanje vremena kad ce se ponovo pojaviti.
Djak pesak 

-
Znam dá nisam resio problém je i dalje tu desilo mi se drugi put danas dá nece gas dá primi ugasim i upalim i prima Ali oseti se dá secka jel môže biti dá zbog zapusenog DPF baci u Safe mode i nece dá primi ni malo gasa inace mi se činí i potrosnja dá je veca merio sám na autoputu na 156 km stalo 10,90 l brzina od 120-140 kmh oko 3000 obrtaja samo me ovo muci sto ostane bez gasa nece dá prima a auto radi i oseca se u voznji dá secka pobuce on lepo ale se desava problem
A Digi put kad se desilo isto dá nece dá primi gas nije nikakvu gresku imao mislim dá me ceka skidanje i ciscenje DPF
A Digi put kad se desilo isto dá nece dá primi gas nije nikakvu gresku imao mislim dá me ceka skidanje i ciscenje DPF
- sarabo
-
- Poruka: 2090
- Član foruma od: utorak, 6. jun 2017. u 13:16h
nemoj da citiraš poruku pre tvoje -podrazumeva se da odgovaraš na nju
stavi negde zarez i tačku slomih mozak da razumem šta si hteo reći
stavi negde zarez i tačku slomih mozak da razumem šta si hteo reći
Fiesta 1.8 d ( 1997 )
Focus MK1 1.8 tdci 74 KW ( 2002 )
Focus MK2 1.6 tdci 80 KW ( 2005 )
C max MK1 FL 1.6 tdci 66 KW ( 2008 )
Focus MK1 1.8 tdci 74 KW ( 2002 )
Focus MK2 1.6 tdci 80 KW ( 2005 )
C max MK1 FL 1.6 tdci 66 KW ( 2008 )
-
Potrudicu se ma ocu da puknem nerviram se ne znam zasto ostane bez gasa ,da li to moze dpf tako da pravi problem inace lepo povlaci kada se stisne ali oseti se da secka u voznji malo ne uvek .
- ljuba power
- Poruka: 2710
- Član foruma od: nedelja, 11. mar. 2018. u 13:20h
- Kontakt:
vrlo moguće da imaš dva problema.P242f znači puno pepela u dpf-u(asch akumulation) i baca ga u safe mod.neće preko 2500,3000 o/m i piše engine malfunktion.prima gas slabije ali neće da secka zbog dpf.imaš još neki problem osim dpf
-
To je i mení cudno ide preko 3000 odjednom nece dá primi gas sta predlazete otici u servis uraditi diagnostiku i videti jer naravno ova OBD2 kineska neprikaze sve greske sigurno ....
Videcu sutra do servisa dá odem neka prikljuci na diagnostiku pa sta kazu oni inace sam u Slovackoj pa nadam se dá sú malo ozbiljniji servisi
Videcu sutra do servisa dá odem neka prikljuci na diagnostiku pa sta kazu oni inace sam u Slovackoj pa nadam se dá sú malo ozbiljniji servisi
-
Bio sám na dijagnostici gledao nikakvu gresku ne prijavljuje káže kada bude se opet desilo dá dodjem za zapusenost DPF nista mi nije rekao .... A najvise me brine zasto u toku voznje izgubi gas ne reaguje uopste pedála gasa kada ponovo upalim radi normalno...
- mbole
Zato sto kad mu nesto dovoljno zasmeta ode u limp mode, ogranici obrtaje... da ne bi nesto ozbiljnije zeznuo na motoru.
Normalna pojava kod svih iole modernijih automobila, i ukazuje da treba da se ide kod majstora, a ne da se resava gasenjem i paljenjem.
Normalna pojava kod svih iole modernijih automobila, i ukazuje da treba da se ide kod majstora, a ne da se resava gasenjem i paljenjem.
Djak pesak 

-
Bio i káže ako se desí opet dodji...E sad káže kolega dá je njemu na škoda Octavia bili Tako i cistio turbo i pošle toga káže sve normálni bilo
- mbole
Postojimnogo uzroka zbog kojih auto ode u limp.
To sto je kolegi isao zbog jednog, ne znaci da je isti i kod tebe.
Promeni majstora.
To sto je kolegi isao zbog jednog, ne znaci da je isti i kod tebe.
Promeni majstora.
Djak pesak 

-
Ja sám u Slovackoj prví put sám isao kód tog majstora kaze dá ako se opet desí dá dodjem pa dá vidimo dá li kompijuter zapamti gresku
- ljuba power
- Poruka: 2710
- Član foruma od: nedelja, 11. mar. 2018. u 13:20h
- Kontakt:
imao sam dosta auta sa greškom P242f i posle brisanja greške opet se pojavi pri prvom malo jačem gasu.rešenje je čišćenje dp filtera.čudno mi je kako ti se samo jednom pojavila,a sad kod majstora nema ništa od greški a auto ti je i trzao i išao u limp mod...
-
Re: Secka i ne prima gas - Focus mk2 2.0 tdci
Nemá jer je obrisana bila ali posle nekog vremena pojavice se opet samo sada ase nista ne desava kada rade servisi neho ce víkend dá me zeza samo sto se svi na dijagnostiku oslanjaju lako je biti majstor Tako ....Nadam se dá ce pokazati sta je ...
- mbole
Lako je i tudjim k**em koprive mlatiti 
A na sta drugo da se osloni ako ne na dijagnostiku?
Da malo gleda u pasulj?
Nije to trotinet iz proslog veka, pa da imas tri mehanicka sklopa.
Sasvim je druga stvar ko koliko zna da radi sa dijagnostikom.

A na sta drugo da se osloni ako ne na dijagnostiku?
Da malo gleda u pasulj?
Nije to trotinet iz proslog veka, pa da imas tri mehanicka sklopa.
Sasvim je druga stvar ko koliko zna da radi sa dijagnostikom.
Djak pesak 

-
Sada dva dana vozio i nista se ne desava a primetio sám da mi pokazuje manju potrosnju i dá vise mogu preci km nego pre a receno mi je dá moze i pedala praviti tak problem poludi elektronika pedale mada nikakvu gresku nije palio nití prijavio osim standard DPF
...Ne znam nisam pametan sta gledati jel moze pedala dá se ispita nekako??