dobar dan dragi moji..prvi put sam na forumu tako da vas molim da me razumete ako nesto pogresim.

pa da predjem na stvar.vozim ford fokus 2001g 1.8tddi vec 4 godine u principu sam zadovoljan automobilom i mogu reci da sam se lepo sa njim izvozio za ovo vreme.dosta toga sam zamenio i sredio na njemu tako da ne razmisljam o prodaji pa vas molim iz tog razloga da mi kazete vase misljenje o mom problemu.problem se javio otprilike pre godinu dana prvi put kada sam se vracao sa mora.konkretno kad sam stao na naplatnoj rampi ili granici ne secam se vec pocela je da blinka lampica za ulje auto je tada bio u leru fino zagrejan.momentalno sam dodao malo gas i ona se ugasila i posle se vise nije palila.i tako dodjosmo kuci ja zena i tri mala deteta

nakon toga se neko vreme nije palila pa je onda krenula sve cesce i to samo kad je motor dobro zagrejan i u leru.merio sam pritisak 0,5 je u leru kad je motor dobro zagrejan.zamenio sam indikator pritiska ulja opet isto i sve vise i sve isto u pocetku na duzim relacijama a sada i na predjenih 10km i to samo u leru,cim dodam gas ona se gasi.motor normalno radi ne trsi ulje,lepo pali na minusu ne menja rad kad lampica zasvetli itd.isao sam kod majstora.jedan kaze zameni filter ,drugi kaze zameni ulje i filter,ne valja pumpa za ulje,otisli lageri leteci lezeci a opet drugi majstori kazu da je sa motorom sve u redu po sluhu i da je u pitanju neka zajebancija i da slobodno tako vozim.i eto ja se tako vec vozim skoro godinu dana a dokle cu ne znam.da napomenem da sam i novo ulje sipao naravno i filter ulja i to po preporuci majstora 10/40 liqui mollly sa aditivima i opet isto ali sve gore i gore.hvala puno na razumevanju i molim za vase misljenje.veliki pozdrav svim ljubiteljima forda a i ostalima