Benzin u Dizelaša?!?
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 16
- Član foruma od: petak, 23. nov. 2012. u 15:51h
Re: Benzin u Dizelaša?!?
jbg druže ... nit računa nit ništa. U pitanju je Mol pumpa na autoputu pre iskljucenja za NS iz pravca Subotice. Kada zamislim samo koliko sam mogao da pipijem za 500e
jbg .. tak'a tura. Bas se podesilo kako ne treba .. a inace sipam iskljucivo na NISu i iskljucivo do vrha i ne dam mu da padne ispod 1/3 rezervoara.

-
- Poruka: 2146
- Član foruma od: utorak, 13. okt. 2009. u 12:24h
Pre bih rekao da ga dotuklo stalno sipanje na NIS-u,a ne to jedno sipanje na MOL-u...
- dax92
-
- Poruka: 7631
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Eeeee, za ne daj boze i takve situacije, imam sve racune od goriva u prethodnih oko godinu dana, pa da vidim da mi zveknu dizne.Zoche piše:jbg druže ... nit računa nit ništa.

Sve sipam na EKO pumpama, a u glavnom na jednoj istoj, sem kad se ide negde dalje.
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
nis ima gorivo za svaku pohvalu..
-
Sumnjam da je do NISa ... jer morala bi biti PREVELIKA slucajnost da kola riknu posle jednog jedinog sipanja na pumpi koja nije NIS.
-
Ma moze da bude svasta uzrok,samo se manifestovalo u tom trenutku,ne verujem da mozes s#ebati dizne sa jednim sipanjem od 5-6lit nafte ma koja to pumpa bila...
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Upravo tako... A i preko kolima riknjavaju dizne, pa to nije od NIS-a i MOL-a...

-
Ma jasno da riknjavaju svuda ... ali sve 4 odjednom ... to znaci da mu nesto naprasno nije prijalo ...
- darko darko
- Poruka: 3889
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
gorivo, zovi ispekcije, zastitu potrosaca, zastitnika gradjana, sve i raspiaj se, inace neko ce tako opet da nadrlja, nebitno ford, ima i drugih automobila sa tajvom cr ubrizgavanjem, sto ti da placas ta to sto su te prevarili jos, meni vise auto pusi i klikce sa jugopetrolove nego kad spam sa dunava, znaj koje nam djubre onda prodaju
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9930
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
Duunaveee,moj Duunaaavee 

ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
-
Evo sada sam dotero makinu ... pokazao mi je majstor sta je izvukao iz rezervoara ... KATASTROFA ... zgusnuta masa neka i prljavstina. Oprali su rezervoar i sredili sve ... ide kao MUNJA, mislim da ga je rezerva dotukla jer je povukao smece, jer ono sto sam video bi zacepilo i pumpu za tocenje. I preporucili su mi LUK oil.
- dax92
-
Prosle godine je jednom poznaniku crkla dizna na 1.5 Dci meganu zbog vode u gorivu. Sipao je uvek na Luk oilu. Slucajnost mozda. 

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
-
Onda mu, izgleda, sipanje goriva na bilo kojoj pumpi u Srbiji dođe kao lutrija 

- dax92
-
I jeste lutrija.
Ne secam se da je neko imao problema sa evro dizelom sa EKO pumpe, pa mislim da je jasno sta ti je ciniti.
Ne secam se da je neko imao problema sa evro dizelom sa EKO pumpe, pa mislim da je jasno sta ti je ciniti.

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
-
Ja vec par godina tocim na MOL-u I da kucnem u drvo...
- dax92
-
Nisi merodavan, ti vozis DI-a!
MOL je u glavnom dobar, ali sam letos imao sa njihovim gorivom oko 1.5l vecu potrosnju na identicnom delu puta sa gotovo istim stilom voznje. Opet sam pre 2 nedelje sipao u Nisu kad smo isli na okupljanje, i bilo je sve OK.

MOL je u glavnom dobar, ali sam letos imao sa njihovim gorivom oko 1.5l vecu potrosnju na identicnom delu puta sa gotovo istim stilom voznje. Opet sam pre 2 nedelje sipao u Nisu kad smo isli na okupljanje, i bilo je sve OK.
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
i stavljaje filtere nafte sto skuplje..nemo' da skomracite.. 

-
- Poruka: 534
- Član foruma od: četvrtak, 11. okt. 2012. u 11:29h
dobra dilema , al koji filter za tddi .. bas razmisljam da ga zamenim imaju ovi -oni... nikako da se odlucim
gledao sam ima tu mesta za jos jedan filtar ...mozda ne bi bilo lose za neku budzevinu po tom pitanju , dali je neklko mozda radijo vec nesto slicno?

gledao sam ima tu mesta za jos jedan filtar ...mozda ne bi bilo lose za neku budzevinu po tom pitanju , dali je neklko mozda radijo vec nesto slicno?
- kvaju
- Poruka: 161
- Član foruma od: sreda, 23. jul 2014. u 15:47h
Benzin u Dizelaša?!?
Pozz ljudi, svašta se nesto izdešavalo ružno ovih dana, i kao
Šećer na kraju usuo sam benzina sa oznakom 100 u Ford focus 2003 Tddi.
Filter goriva u njemu je mann, ili mehle, gledam da malo bolje filtera stavljam, isto tako da sipam i kvalitetnije gorivo u njega, nego eto desilo se i sta cu.
Uglavnom prešao sam nekih 15ak km sa pogrešnim gorivom, prije sipanja auto je bilo u dubokoj rezervi, usuo sam nekih 10ak € benzina samo da dodem do kuće, pa cu do vrha u provjerenoj pumpi ko sebe ga sutradan do vrha nasuti.
Simptomi su bili sljedeći:
Nakon 15ak km vožnje sa benzinom u mom dizelašu, stao na granici, auto počelo trzati kao da ce se gasiti, i ugasilo se.
Uspio sam ga upaliti i odvesti se do druge granice, cim sam tamo stao opet ista priča, ugasilo se.
Pokušao jos par puta upaliti nece da ‘ispali’ , tad sam shvatio da je problem u gorivu, nasao sam u tom naselju majstora koji inace na tim pumpama ispravlja takve greške, ja se nadam da ce i moju ispraviti.
Mogu li od vas da bar vidim kakve bi najgore posljedice ovo moglo imati po auto da znam koliki me trošak očekuje, i dali se ovo moze uopce ispraviti?
Da napomenem sam sam kriv za grešku, umoran, nikakav prvi put u samouslužnoj pumpi, zena boja eurosuper i neke oznake su me natjerale do to sipam, dalje nisam ni gledao sta se nudi i stid me bilo pitati, i eto.
Sretna nova ljudi
Edit:
Da napomenem da je tih 10€ benzina u spremniku mozda svo goriva sto je ostalo u rezervaru, dakle teška rezerva bila (inace to nikad ne radim).
Dali bih mogao da u tih 10ak l benzina sto je u rezervaru da natocim do vrha dizela i gonim, ili je bolje ipak tog majstora zovnuti da on to odradi sta vec treba?
Šećer na kraju usuo sam benzina sa oznakom 100 u Ford focus 2003 Tddi.
Filter goriva u njemu je mann, ili mehle, gledam da malo bolje filtera stavljam, isto tako da sipam i kvalitetnije gorivo u njega, nego eto desilo se i sta cu.
Uglavnom prešao sam nekih 15ak km sa pogrešnim gorivom, prije sipanja auto je bilo u dubokoj rezervi, usuo sam nekih 10ak € benzina samo da dodem do kuće, pa cu do vrha u provjerenoj pumpi ko sebe ga sutradan do vrha nasuti.
Simptomi su bili sljedeći:
Nakon 15ak km vožnje sa benzinom u mom dizelašu, stao na granici, auto počelo trzati kao da ce se gasiti, i ugasilo se.
Uspio sam ga upaliti i odvesti se do druge granice, cim sam tamo stao opet ista priča, ugasilo se.
Pokušao jos par puta upaliti nece da ‘ispali’ , tad sam shvatio da je problem u gorivu, nasao sam u tom naselju majstora koji inace na tim pumpama ispravlja takve greške, ja se nadam da ce i moju ispraviti.
Mogu li od vas da bar vidim kakve bi najgore posljedice ovo moglo imati po auto da znam koliki me trošak očekuje, i dali se ovo moze uopce ispraviti?
Da napomenem sam sam kriv za grešku, umoran, nikakav prvi put u samouslužnoj pumpi, zena boja eurosuper i neke oznake su me natjerale do to sipam, dalje nisam ni gledao sta se nudi i stid me bilo pitati, i eto.
Sretna nova ljudi

Edit:
Da napomenem da je tih 10€ benzina u spremniku mozda svo goriva sto je ostalo u rezervaru, dakle teška rezerva bila (inace to nikad ne radim).
Dali bih mogao da u tih 10ak l benzina sto je u rezervaru da natocim do vrha dizela i gonim, ili je bolje ipak tog majstora zovnuti da on to odradi sta vec treba?
- ljuba power
- Poruka: 2710
- Član foruma od: nedelja, 11. mar. 2018. u 13:20h
- Kontakt:
treba isprazniti rezervoar i zamenuti filtrer goriva.sipati dizel i nadati se da nije oštećen ležaj u vp pumpi.verujem da joj nije ništa za to malo predjenih kilometara.može ti naplatiti jedno 20-30e skidanje rezervoara i ispiranje sistema,zamena filtera goriva
- kvaju
Ok dakle ova @markedjanieva vjerovatno ne stoji za focusa mog?

Sent from my iPhone using Tapatalk

- Djole
- Master of Tanjirača
- Poruka: 4941
- Član foruma od: nedelja, 6. dec. 2009. u 21:39h
Po meni možeš da sipaš pun rezervoar na tih par litara i teraš,samo je pitanje da li si već napravio neki problem sa ubrizgavanjem. Ako baš hoćeš da budeš siguran izvuci iz rezervoara koliko možeš crevom i to je to.
- kvaju
Evo da javim, majstor upalio auto opet s benzinom u njemu, odvezao ga do radnje, isisao benzin, usuo dizel, malo ga propuhali, vozio nakon toga 50ak km, izgleda da je sve ok.
Mislim se dali da ga vozim kod svog majstora sad, neznam moram li neke daljnje korake poduzimati ili je to to?
Auto radi ok i pali ok, i vuče ok
Mislim se dali da ga vozim kod svog majstora sad, neznam moram li neke daljnje korake poduzimati ili je to to?
Auto radi ok i pali ok, i vuče ok
- van
- VIP
- Poruka: 9043
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
- sarabo
-
- Poruka: 2089
- Član foruma od: utorak, 6. jun 2017. u 13:16h

Fiesta 1.8 d ( 1997 )