Naime u februaru ove godine sam kupio Mondea mk3 hatchback ghia 2003. 2.0 tdci 130ks 5 brzina. Remenica radilice se bila raspala pa sam zamenio novom corteco, kocnice sam stavio komplet nove diskove i plocice i napred i pozadi, uzeo dobre letnje i zimske gume, auto me odlicno sluzio, ide lepo, ima snage, preudoban auto, masivan, bas bas sam bio prijatno iznenadjen. Uradio 3 mala servisa, presao sa njim 17000km.
Sve u svemu bio prezadovoljan autom ali mi se u tih zadnjih tih 10ak meseci desilo da mi se 3 - 4 puta u toku voznje upalila lampica grejaca nakon cega se auto ugasio kao da je ostao bez goriva. Upalim ga i nastavim dalje normalno. Kako sam citao detaljno ovaj forum bio sam upoznat da je to znak da mi nesto nije u redu sa CR sistemom ali nisam tome davao mnogo vaznosti jer se retko desavalo i nije smetalo toliko.
08.10. sam iz Backog Jarka krenuo za Novi Sad, zurio da stignem gde sam trebao, auto bio pri rezervi tako da sam gorivo sipao tek par sati kasnije kad sam zavrsio sta sam imao, to je bio drugi put da mi auto bude na rezervi za tih 10ak meseci.
09.10. u gradskoj voznji auto se gasi i nece iz prve da upali, upalio iz 3. puta i ugasio se posle par sekundi. Sacekao par minuta, upalio ga i odmah stisnuo gas na 3000 obrtaja, auto radio bez problema na visim obrtajima(2000-4500), cim sam ga spusio na ler ugasio se. Sacekao 10ak minuta, upalio ga i odmah krenuo sa voznjom, presao 600-800m i ugasio se. Dosao drugar sa dijagnostikom, ocitali smo greske koje sam slikao i okacio dole u prilogu slike. Obrisali greske, sacekali pola sata, upalio auto i uspesno dosao od Novog Sada do Backog Jarka. To vece sam ga vozio po Backom Jarku bez problema.
10.10. auto se gasi u toku voznje i nece vise da upali, samo vergla i nista se ne desava. Od tog dana je mrtav totalno.
13.10. auto odslepam u jedan servis u Temerinu u kojem je auto stajao 17 dana i nisu ga skoro ni pogledali, kazu da su testirali dizne i da su dizne u redu i da su proveravali dovod goriva od rezeorvara do pumpe visokog pritiska i da je to sve u redu.
20.10. odem u servis i kazem im da vrate sve kako je bilo i da nema smisla vise da se ceka ako nece nista na njemu da rade(uz to da naglasim da su mi svakih dan dva govorili ma sutra cemo ga pogledati nemamo vremena imamo stalne musterije). Taj dan sam auto odslepao do kuce.
U medjuvremenu je dosao jedan majstor da ga pogleda, skinuo je neko crevo(mislim da je sa usisa) i prskao neki sprej u to crevo dok sam ja verglao i u tom momentu motor krene da radi ali samo dok se prska taj sprej u taj usis, cim prestane sa prskanjem spreja motor staje. Majstor kaze da ne zeli da se bavi fordom i da smatra da treba citav sistem da se sredjuje(remont dizni, remont pumpe visokog pritiska, ciscenje rezeorvara i svih creva goriva).
Moje pitanje je da li neko moze da mi preporuci nekog majstora u opstini Temerin koji se razume u ove motore i koji nece na prvi pogled odmah da mu presudi ono najgore(da mora citav sistem da se sredjuje), okej, ako mora sve da se radi mora, ali daj bar da ga detaljno pregleda da ne bude posle da sam bacio 800e a ono bio neki ventil od 50e.