Kodovi gresaka fokus mk 2 1.8 tdci
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 28
- Član foruma od: ponedeljak, 6. apr. 2020. u 02:50h
Kodovi gresaka fokus mk 2 1.8 tdci
Srecan Badnji dan forumasima,danas na dijagnostici izcitane sledece greske. U0422 -Pogresni podaci od modula karoserije(povremen).P1201 Sklop inektora cilindra 1 je otvoren-kratak spoj (trajan).P1203 sklop inektora cilindra 3 je otvoren -kratak spoj(trajan).P1204 sklop inektora cilindra 4 je otvoren-kratak spoj (trajan).P1202 sklop inetkora cilindra 2 je otvoren kratak spoj (trajan).POOO1 upravljacki krug regulatora obijuma goriva prekinut(trajnan).Ima li neko ideju sta moze biti problem sam ECU ili nesto drugo?
- mbole
- Poruka: 15083
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Re: Kodovi gresaka fokus mk 2 1.8 tdci
A da recimo prvo pogledas zice koje idu ka diznama, pre nego sto pocnes da cackas PCM?
Posto lepo pise da ssu ti veze ka diznama ili u prekidu ili u kratkom spoju, kao i veza ka regulatoru pritiska.
Lako je moguce da su sve u jednom snopu.
Posto lepo pise da ssu ti veze ka diznama ili u prekidu ili u kratkom spoju, kao i veza ka regulatoru pritiska.
Lako je moguce da su sve u jednom snopu.
Fućko 
Djak pesak
Mondeo, Mk2, naftarica
Orion, Mk2, naftarica

Djak pesak
Mondeo, Mk2, naftarica
Orion, Mk2, naftarica
- ljuba power
- Poruka: 2719
- Član foruma od: nedelja, 11. mar. 2018. u 13:20h
- Kontakt:
proveri onaj veliki džek pored egr ventila.izmedju ventil dekle i šoferšajbne stoji,vidi se kad otvoriš haubu...
-
Kako sam vas razumeo ovo je posao za dobrog elektricara.U ranijem postu sam objavio da auto ima previsok pritisak, evo i danas je na leru bio oko 500 bari.Interesantno da se lampica greke i esp istovremeno upalila kada sam bio u preticanju i na oko 3500 obrtja...
- sasa_f1
- Poruka: 9996
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
Ja sam imao slicne simptome pre crkavanja pumpe visokog pritiska.
Lepo ti ljudi rekli da se proveri dzek/instalacija, ne moras kod elektircara, moze i mehanicar da ti proveri to.
Lepo ti ljudi rekli da se proveri dzek/instalacija, ne moras kod elektircara, moze i mehanicar da ti proveri to.
-
Hvala svima,pokusacu sa jos jednim mastorom,posto vec cetvorica nisu znala sta je problem.Doduse nisu ni imali kodove gresaka sve do sinoc.Inace auto na pola kljuca pali cak i ako se po dva tri dana ne vozi..
- mbole
- Poruka: 15083
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Dzek mozes i sam da proveris
Ne treba ti za to majstor
Sent using Tapatalk
Ne treba ti za to majstor
Sent using Tapatalk
Fućko 
Djak pesak
Mondeo, Mk2, naftarica
Orion, Mk2, naftarica

Djak pesak
Mondeo, Mk2, naftarica
Orion, Mk2, naftarica
-
Kako dzek da proverim bez majstora?
- ljuba power
- Poruka: 2719
- Član foruma od: nedelja, 11. mar. 2018. u 13:20h
- Kontakt:
vizuelno pogledaš jer ima oksidiranih kontakata,pinovi iskrivljeni,vlage u džeksni.obavezno skini minus klemu pre nego raskačiš,obezbesiš kod za radio cd,ako nemaš kod javi nam serijski broj...
-
Kod za radio imam, ovih dana cu da pogledam taj dzek i ostalo,cudi me samo da najbolji elekticar u Kv.nije nista primetio a dva dana je probao da resi problem doduse tada samo sa pritiskom goriva a opet je sve povezano.Hvala svima,posebno tebi Ljubo u oba posta koje sam postavio dao si puno pravih smernica.Nadam se da cu uskoro konacno da resim problem.