Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.
Moderator: Dragomir
-
laki66
- Poruka: 7
- Član foruma od: četvrtak, 17. feb. 2022. u 21:08h
Poruka
od laki66 » ponedeljak, 21. feb. 2022. u 20:21h
Pozdrav svima!
Kupio sam Fokusa pre 10 dana i posle par dana počelo je da curi servo ulje i to dosta(svaki put sam pre vožnje dosipao oko pola čantre).Ugovorio sam majstora za sredu koji reče da zna o čemu se radi.Danas sam se dovezao kući pakirao i sad sam krenuo po decu u grad,dolio još malo sservo ulja,seo da krenem a on neće da upali.Palio je normalno sad vergla,bez da upali;u jednom momentu nije hteo ni da zavrgla,pomerio sam kleme na akumulatoru (jedna strana nije bila dobro stegnuta).Ponovo je počeo da vergla stim da mi je rsetovao vreme i radio na bordu ali i dalje neće da upali.Ima benzina nešto više od rezerve,ulja normalno(na sredini min/max).Da li ovaj kvar sa servo uređajima može da utiče na paljenje ili je drugi kvar .Molim vas za mišljenje.
Pozdrav

-
zeteks
- Poruka: 1296
- Član foruma od: utorak, 12. okt. 2010. u 15:56h
Poruka
od zeteks » ponedeljak, 21. feb. 2022. u 20:44h
Drugi.
-
petarc1971
- Poruka: 28
- Član foruma od: petak, 11. feb. 2022. u 14:58h
Poruka
od petarc1971 » ponedeljak, 21. feb. 2022. u 21:33h
Da li se čuje pumpa za gorivo? Doli još benzina, ako imaš rezervni ključ probaj sa njime.,eventualno prekontroliši svećice-stanje elektrode, zazor, zaprljanost,dok su svećice skinute izverglaj motor sa mo pazi da ne uvuče strano telo u cilindar.,za nešto više ti treba majstor
-
Djole
- Master of Tanjirača

- Poruka: 4940
- Član foruma od: nedelja, 6. dec. 2009. u 21:39h
Poruka
od Djole » ponedeljak, 21. feb. 2022. u 21:36h
Obzirom da voziš na tako malo benzina tipujem na pumpu da je umrela.
Послато са Poco x3 помоћу Тапатока
-
ljuba power
- Poruka: 2710
- Član foruma od: nedelja, 11. mar. 2018. u 13:20h
-
Kontakt:
Poruka
od ljuba power » ponedeljak, 21. feb. 2022. u 21:41h
prazan ti akumulator.na kablove sa drugog auta i upalit će.
-
laki66
- Poruka: 7
- Član foruma od: četvrtak, 17. feb. 2022. u 21:08h
Poruka
od laki66 » sreda, 23. feb. 2022. u 11:52h
Pozdrav ljudi!
Hvala na savetima,dolio sam 5 lit. benzina(uzeo u kantu sa pumpe,osećao sam se kao da sam u 90-tim) i uz malo mučenje je upalio!
Hvala još jednom svima,
Pozdrav
-
petarc1971
- Poruka: 28
- Član foruma od: petak, 11. feb. 2022. u 14:58h
Poruka
od petarc1971 » sreda, 23. feb. 2022. u 11:56h
Eto vidiš neće bez benzina.
-
van
- VIP
- Poruka: 9043
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Poruka
od van » sreda, 23. feb. 2022. u 12:37h
Фокуси имају пљоснат велики резервоар , тако да резерва бензина је пар цм горива .Када се мало нагне ауто , ту не остане ништа сам онога што има у кућишту пумпе . Ако и и то исцури кроз гумени неповратни вентил који је 20 година стар , остаје ништа .
Ако је и пумпа оригинална велике шансе су да има и испуцала ребраста црева на пумпу .
Ово све знам емириски , са свог фокуса .
Ако ћеш да га задржаваш угради плин па нећеш имати тих проблема . Увек упали ако има плина и ако ти бензински систем не ради . Не кажем да не треба да буде сигуран али је дупло сигурније на путу да имаш два система горива . Ако један откаже ту је други .
А и плин је скоро дупло јефтинији за вожњу