Mondeo mk4 2.0 benzin-plin 107kw 2008 godina, problem padaju obrtaji na leru posle prebacivanja brzina na 500-600
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 2
- Član foruma od: subota, 22. okt. 2022. u 23:21h
Mondeo mk4 2.0 benzin-plin 107kw 2008 godina, problem padaju obrtaji na leru posle prebacivanja brzina na 500-600
Pozdrav ljudi, imam jedno pitanje za članove foruma. Posjedujem Ford Mondeo 2008 godina, benzin + plin 2.0 16v 107kw, oko 280 000 km na satu. Imam problem vezano za rad motora, dešava se da kada upalim auto dok je hladan ujutru posle prelaska sa benzina na plin 2-5 minuta pri mjenjaju brzina , tj. na leru obrtaji padaju na 500-600 obrtaja i trese se kao da će se ugasiti, npr ubrzavam do 3000 obrtaja puštam gas, stisnem kočnicu i obrtaji idu na 500-600, nekada ce se i ugasiti i to ne traje dugo ali me jako nervira. Vozio sam kod majstora više puta ali mi nije riješio problem, te ponovo mi se dešava. Pomislio sam prvo da je problem vezano za plin ali sam probao u tim trenucima kad se počne dešavati vratiti na benzin i isto se dešava i na benzinu. Posle tih 3-5 minuta auto radi kao sat na oko 800 obrtaja. Dijagnostika ne pokazuje ništa osim lambda sonde br.2, tako da od dijagnostike nikakve koristi. Pored toliko lutanja došao sam do toga da je problem možda vezan za vakume na usisnoj grani ili usisna grana, jer se u zadnje vrijeme počelo da čuje zvrčanje kada dodajem gas a za to je mozda uzrok klapne na usisnoj grani. Izvinite zbog dužeg teksta, ali morao sam malo detaljnije da objasnim problem, pa ako je ko imao slično iskustvo ili savjet kako da riješim problem da podijeli u ovoj temi, jako bih bio zahvalan jer me ovo već duže vrijeme zeza a majstori me šaltaju.