Ford mondeo 2009 2.5t 220ks fault code P0299
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 3
- Član foruma od: petak, 16. jun 2023. u 00:28h
Ford mondeo 2009 2.5t 220ks fault code P0299
Pozdrav drugari! Imam ford mondeo 2.5 turbo 220 hk.imam problem sa greškom P0299.Zamenio sam nov turbo sa magnetnim ventilom i crevima,zamenio sam sve gumice na usisnoj grani,zamenio sam svih 5 bobina i svecica,zamenio senzor pritiska,takođe Vvt ventile,prednju lambda sondu i ne znam ni šta više auto na dodavanju gasa trzne i malo izgubi snagu pa probije pa tako u krug kada se ne pumpa po gasu skoro da se se i ne primeti.ili nekada se desi da ga spakujem prve četiri brzine i ne trzne uopšte.kada obrišem grešku posle sledećeg pumpanja po gasu vrati je ponovo ako ga vozim normalno oseti se po mali trzaj ali ne vraća grešku .da li je neko imao sličan ili isti problem.svaki savet ili preporuka će mi dobro doci bavim se ovim problemom skoro 2 meseca i nemam rezultata .
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21569
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Re: Ford mondeo 2009 2.5t 220ks fault code P0299
Imaš negde curenje boosta, pošto si sve moguće delove vezane za tu grešku... zamenio

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
-
- Poruka: 3
- Član foruma od: petak, 16. jun 2023. u 00:28h
Re: Ford mondeo 2009 2.5t 220ks fault code P0299
Probao sam alatom koji gura dim pod pritiskom i ubacuje ulje kao za klimu zelene boje.nisam našao curenje,
pre bih rekao da je neki problem sa strujom jel nekada više a nekada manje trza i gubi snagu.video sam na nemom forumu da neko spominje kućište ulja filtera. Video sam da kod mene dolaze dva debela kabla i džek na njega ne znam čemu služi.i nisam zamenio jedino protokomer.

Da li neko zna čemu ovoja ventil služi ide da usisne grane sa metalnog dela gde idu dizne pa u turbo na usisnoj delu .mada proveravao sam i njega iz usisne grane ka turbu propusta ventil a kad probas kontra zatvori

Da li neko zna čemu ovoja ventil služi ide da usisne grane sa metalnog dela gde idu dizne pa u turbo na usisnoj delu .mada proveravao sam i njega iz usisne grane ka turbu propusta ventil a kad probas kontra zatvori