Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Gubi snagu/safe mode - Mondeo 2008, tdci, automatik

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
BrankoFM2008
Poruka: 2
Član foruma od: ponedeljak, 3. jun 2024. u 15:42h

Gubi snagu/safe mode - Mondeo 2008, tdci, automatik

Poruka od BrankoFM2008 » ponedeljak, 3. jun 2024. u 16:03h

Pozdrav još jednom :)
Relativno skoro sam se susreo sa problemom prebacivanja u safe mode neposredno po prvom paljenja auta. Auto upalim iz prve, krenem da ga vozim nekoliko minuta, zaustavim se na semaforu/raskrsnici i pri kretanju kao da nema snage da povuče kako bi trebalo. Doslovno krene da mili. Onda ga ugasim i pri davanju kontakta ostane upaljena check engine lampica, pri paljenju se lampica ugasi i auto prima gas/vuče normalno. Prvi majstor je rekao da je egr u pitanju, sad je egr ugašen ali mi se isti problem dešava i dalje.
Hvala unapred :)

Jozza
Poruka: 2101
Član foruma od: sreda, 27. mar. 2013. u 23:55h

Re: Gubi snagu/safe mode - Mondeo 2008, tdci, automatik

Poruka od Jozza » ponedeljak, 3. jun 2024. u 16:17h

Idi kod krštenog majstora da ti pogleda kodove grešaka. Može biti svašta, lambda sonda, začepljen DPF, senzor položaja turbine, turbina (loša geometrija lopatica), itg. Gašenje EGR-a mora da isprati i drugi softver motornog računara, nije to samo skini/blokiraj fizički.

Послато са M2007J3SG помоћу Тапатока

Poznaćeš me i po mraku, po felnama i šestaku

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“