Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ford Kuga 2013. 2.0 TDci problem sa toplim startom

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
Vlade_Ca
Poruka: 204
Član foruma od: utorak, 14. feb. 2012. u 18:44h

Ford Kuga 2013. 2.0 TDci problem sa toplim startom

Poruka od Vlade_Ca » nedelja, 7. jul 2024. u 21:27h

Pozdrav ljudi, imam problem sa mojom kugom, teze pali kad je topao start, tj provalio sam nekad zeza nekad ne, i onda sam provalio kad zeza,tj nadam se da je to, jer uvek zeza kad mi je poslednja voznja bila sa klimom.
Npr sad sam vozio 20km, otvoren put, klima radila, ugasio auto, posle sat vremena sedam u njega, vergla jedno 3,4,5x i onda tek upali.
Da napomenem hladan pali bez problema ikakvih, i kad sam vozio bez klime, po gradu sa otvorenim prozorom, nista, vergla sekundu i upali, kao sto je uvek i palio.
Moj majstor kacio na dijagnostiku, nista ne ocitava. On mi rekao da oteram u autostad, fordov servis, da oni zakace na originalnu fordovu dijagnostiku, ni njima nista ne ocitava, kao bavili su se problemom, kod njih sve palio kako treba. Ja uzmem, napravim istu situaciju kakva je kad je zezao, on naravno zeza. Sad ne ulazim u to kako su se oni bavili i da li su uopste, objasnio sam im lepo u kojim situacijama zeza, ali nista.
Svakako cu se javiti mom mehanicaru opet, ali sam hteo da podelim sa vama, i da vidim da nije nego mozda imao slican problem.
Desilo mi se i par puta da onda kad ocekujem da zeza, on upali na keca, ali odmah se sam izgasi, posle sekunde, i onda standardno zeza i upali iz 4,5tog verglanja. Da napomenem samo, hladan pali bez problema ikakvih, i kao sto sam primetio, bez klime nikakvih problema nema.
Ako iko zna sta, ili ima neki savet, predlog, hvala unapred.
Postoje tajne koje skrivamo od drugih i tajne koje skrivamo od sebe samih.

1 3 5

├┼┼┐

2 4 6 R

Nedeljkovic
Poruka: 4732
Član foruma od: sreda, 27. apr. 2016. u 22:34h

Re: Ford Kuga 2013. 2.0 TDci problem sa toplim startom

Poruka od Nedeljkovic » nedelja, 7. jul 2024. u 23:40h

Obzirom da su klima i alnaser vezani preko PK kaiša odatle bih krenuo. Pregledati kaiš, remenicu kompresora, alnaser...

Послато са 22081212UG помоћу Тапатока

Ford Mondeo Mk4 1.8TDCi (2012 - 2020)
Ford Focus Mk2.5 1.6TDCi (2018 - ...)

mbole
Poruka: 14968
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » ponedeljak, 8. jul 2024. u 13:02h

Anlaser nije vezan za pk. Zupci direktno u zamajac.
Alternator vec jeste vezan
Djak pesak :)

Vlade_Ca

Poruka od Vlade_Ca » sreda, 10. jul 2024. u 07:07h

Posto nisam znao vise sta da radim, kome da se obratim, pricam sa nekim drugarom koji je elektricar, kaze on, nema nikakve veze paljenje sa klimom. Pricam sinoc sa jos jednim mehanicarom, kaze istu pricu, ja rek'o pa kako se uvek namestilo da zeza paljenje kad je prethodno vozeno pod klimom, kaze on, slucajnost samo.
Ja vise stvarno nisam pametan sta raditi, ako ima iko ikakav predlog, savet, castim pecenje 🙂

1 3 5

├┼┼┐

2 4 6 R

mbole
Poruka: 14968
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » sreda, 10. jul 2024. u 09:18h

Jedino sto mi pada napamet...
Da glavi kvacilo kompresora klime, pa da ne otpusti dok je sve toplo iako si ugasio auto.
I onda "otme" snagu od anlasera, pa ovaj ne moze da lepo zavrti.
Djak pesak :)

Vlade_Ca

Poruka od Vlade_Ca » petak, 12. jul 2024. u 23:02h

mbole piše:
sreda, 10. jul 2024. u 09:18h
Jedino sto mi pada napamet...
Da glavi kvacilo kompresora klime, pa da ne otpusti dok je sve toplo iako si ugasio auto.
I onda "otme" snagu od anlasera, pa ovaj ne moze da lepo zavrti.
Provericu sutra ovo, ali pitao sam jos jednog mehanicara i elektricara, i svi u fazonu, nemaju veze paljenje sa klimom.
I ok, nisam ni elektricar ni mehanicar, ali previse se onda poklapalo da je uvek bio problem kad sam prethodno vozio sa klimom. Ne bih da budem bandoglav ali ne mogu da verujem da nema veze klima sa paljenjem jer cim ne palim klimu ni najmanji problem.

1 3 5

├┼┼┐

2 4 6 R

ljuba power
Poruka: 2707
Član foruma od: nedelja, 11. mar. 2018. u 13:20h
Kontakt:

Poruka od ljuba power » subota, 13. jul 2024. u 18:49h

posmatraj to na drugi način.upališ klimu-poveća se potrošnja goriva.dizne rade u drugačijem režimu,na većem pritisku goriva,tako da i dizne imaju uticaja na teži start.neka dizna preliva pa gubi pritisak i nemaš paljenje

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“