Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Focus 1.6 tdci trza

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
Folkus01
Poruka: 35
Član foruma od: utorak, 2. apr. 2024. u 08:33h

Focus 1.6 tdci trza

Poruka od Folkus01 » nedelja, 2. mar. 2025. u 18:33h

Pozdrav,,, imam problem s Focusom ,1.6 66kW ,2008. god (dpf nema,egr ima)... U zadnjih nekoliko dana događa se da prilikom vožnje i/ili ubrzavanja auto zatrokira kao da če motor iskočiti van ☹️ Doslovno tako. Ako u tom trenutku stisnem kvačilo i držim gas na tipa 2000 okretaja,gas počne opadati i podizati se ponovno na 2000 okretaja. To traje nekada sekundu,,,nekada 10-ak sekundi. Nema pravila kada će se dogoditi;nekada hladan,nekada nakon 100+ km vožnje. Pali kao mina,nema dima koliko god ga tiskao,potrošnja ispod 5l,,, prijašnji vlasnik mijenjao egr prije 20-25t km....
Je li imao tko takav slučaj?
Problem mi je što auto koristim za posao svaki dan i nije mi svejedno ako crkne na pola puta 😂
Hvala,,,živjeli

nikola_focus
Poruka: 1492
Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h

Re: Focus 1.6 tdci trza

Poruka od nikola_focus » nedelja, 2. mar. 2025. u 20:47h

Jel radjena dijagnostika, jel prijavljuje neke greske? Probaj za pocetak da eliminises taj EGR, vrlo lako moze da se desi da je do njega bez obzira na to sto je zamenjen. Kod Focusa 2 je za gasenje EGR potrebna softverska intervencija koju bi trebalo da odradi neko ko zna sta radi sa dijagnostikom da ti ne bi palio gresku (check engine lampu valjda bese) u voznji. Ne znam da li moze samo fizicki da se zatvori kod njega makar za probu, to ce morati da potvrdi neko ko je radio na tom modelu. Focus Mk2.5 (1.6 tdci 80kw) mog oca je upadao u safe mod (ali nije trzao nikada), gubio snagu zbog EGR iako je stavljen nov, isto nije dimio i palio perfektno. Nakon softverskog gasenja resen problem i svi simptomi su nestali. Ako te to brine, i takav prolazi tehnicki u Nemackoj pod uslovom da je ubrizgavanje ispravno i motor u dobrom stanju :D
Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend

Folkus01

Poruka od Folkus01 » nedelja, 2. mar. 2025. u 23:16h

Nisam stigao mehaničaru pa ne znam ima li kakvih grešaka u povijesti,ali ovako ne pali lampicu check engine,,čim stignem odem mehaničaru pa ćemo vidjeti,,hvala na odgovoru svakako 🍻

Folkus01

Poruka od Folkus01 » nedelja, 9. mar. 2025. u 16:28h

Napokon stigao spojiti na dijagnostiku;pokazuje grešku senzora kuta bregaste osovine...

nikola_focus
Poruka: 1492
Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h

Poruka od nikola_focus » nedelja, 9. mar. 2025. u 16:36h

Dobro je, to se makar lako resava i jeftinije je svakako :D
Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“