Focus 1.8 tddi 90/60 2001. da nije termostat
Moderator: Dragomir
- NenadP
- Poruka: 77
- Član foruma od: ponedeljak, 8. mar. 2021. u 18:01h
Focus 1.8 tddi 90/60 2001. da nije termostat
Pre desetak dana mi je majstor promenio crevo koje je pustalo antifriz, a onda i grijace i naravno, sipao novi antifriz i rekao da pratim temperaturu i grijanje.
Ne vozim naglo i vecinom grad predjem oko 2 km pa onda magistrala jos nekih desetak. U tim situacijama bi kazaljka dosla do blizu pola, ali bi znala da krene i da se vraca ka hladnijoj.
Na auto-putu bi bila tu blizu, ali kao da ni tu nije bila bas na pola.
Pratio sam i temperature na self testu, s tim da ne znam koja je za sta. Prva bi npr. ujutru bila oko 6 stepeni, a druga 26. Dizu se obe, a na auto-putu je prva bila oko 86, a druga skoro 100 pa bi se spustala.
Dok je na ovim kracim prva bila oko 70, a druga oko 90.
Citao sam stare teme ovdje i vidio da izgleda da je termostat te da ima problema i sa tim koji treba uzeti da ponovo ne dodje do problema.
Sto se tice grijanja, ni ne palim odmah, i treba mu da se ugrije, ali dobro je grijao, ali zimi ga bukvalno ne bih ni palio jer ne bi stigao da ugrije dok dodjem do ovih kracih (do 13km).
Dakle, je li termostat i koji uzeti ako jeste (ide kod majstora u utorak) i da li mozda uzeti i polovan a original?
Ne vozim naglo i vecinom grad predjem oko 2 km pa onda magistrala jos nekih desetak. U tim situacijama bi kazaljka dosla do blizu pola, ali bi znala da krene i da se vraca ka hladnijoj.
Na auto-putu bi bila tu blizu, ali kao da ni tu nije bila bas na pola.
Pratio sam i temperature na self testu, s tim da ne znam koja je za sta. Prva bi npr. ujutru bila oko 6 stepeni, a druga 26. Dizu se obe, a na auto-putu je prva bila oko 86, a druga skoro 100 pa bi se spustala.
Dok je na ovim kracim prva bila oko 70, a druga oko 90.
Citao sam stare teme ovdje i vidio da izgleda da je termostat te da ima problema i sa tim koji treba uzeti da ponovo ne dodje do problema.
Sto se tice grijanja, ni ne palim odmah, i treba mu da se ugrije, ali dobro je grijao, ali zimi ga bukvalno ne bih ni palio jer ne bi stigao da ugrije dok dodjem do ovih kracih (do 13km).
Dakle, je li termostat i koji uzeti ako jeste (ide kod majstora u utorak) i da li mozda uzeti i polovan a original?
-
- Poruka: 152
- Član foruma od: petak, 29. nov. 2024. u 21:34h
Re: Focus 1.8 tddi 90/60 2001. da nije termostat
Polovan vec imas... Pusti majstora da izabere pa ako ne valja neka on reklamira i menja ponovo.
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21559
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
uzmeš onaj koji ti majstor garantuje da će da radi.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- acadimke
- Poruka: 1707
- Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
- Kontakt:
Kod mene nije tolika razlika u temperaturama, maksimum par stepeni.
Prva bi trebalo da je temperatura rashladne tečnosti a druga temperatura bloka motora.
Prva bi trebalo da je temperatura rashladne tečnosti a druga temperatura bloka motora.
Fokus mk1 tddi 90 ks 2001
- NenadP
- Poruka: 77
- Član foruma od: ponedeljak, 8. mar. 2021. u 18:01h
Hvala na odgovorima. Dakle, termostat jeste, a ovo sto je kpd mene tolika razlika u temperaturama znaci da je mozda jos nesto?