Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Problemi sa paljenjem i automatskim menjacem

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
Dzimi.dSeint
Poruka: 9
Član foruma od: subota, 23. okt. 2021. u 17:33h

Problemi sa paljenjem i automatskim menjacem

Poruka od Dzimi.dSeint » petak, 22. avg. 2025. u 19:15h

Dobar dan svima,

Imam Fusion-a iz 2003., 1.4 benz sa automatskim menjacem. Tj., sa onim robotizovanim automatikom
Poslednjih nekoliko dana imao sam problema sa otezanim paljenjem, malo je sporije verglao i teze palio. Pretpostavio sam da je stvar u akumulatoru jer sam ga prebacio u drugi auto koji nije mogao ni da zavergla sa istom baterijom.

Kupio sam novi akumulator medjutim auto nece da upali opet. Indikator brzine menjaca na tabli bi trebalo da pokaze “N” kad je auto u leru da bi upalio, medjutim pokazuje neku prekrizenu nulu koja pocne da blinka kada pokusam da upalim auto. Kao da ne moze da “skapira” da je u leru i ne dozvoljava mi da upalim auto. Pokusavao sam i da skinem kleme ne neko vreme dok se ne opasulji medjutim opet isto.

Da li je neko mozda imao slican problem i kako bih ovo mogao da resim. Hvala!

mbole
Poruka: 15058
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Re: Problemi sa paljenjem i automatskim menjacem

Poruka od mbole » petak, 22. avg. 2025. u 19:29h

Sa weba, al ne kosta da probas:

Ford automatic transmission "crossed zero" error, indicating the transmission has reset or cleared itself, can prevent an engine from starting because the vehicle's computer needs to re-verify its position. To fix this, ensure the vehicle is in Park (P) or Neutral (N) and turn the key to the "ON" position for about 10 seconds until a transmission readiness message appears on the instrument panel, confirming the system has re-initialized.
Fućko :)
Djak pesak
Mondeo, Mk2, naftarica
Orion, Mk2, naftarica

Dzimi.dSeint
Poruka: 9
Član foruma od: subota, 23. okt. 2021. u 17:33h

Poruka od Dzimi.dSeint » petak, 22. avg. 2025. u 20:55h

Hvala, nalazio sam slicna resenja po netu i probao, ali ne pomaze. Koliko god da ga drzim na kontaktu nikako da ocita brzinu, odnosno polozaj menjaca. Kad je u leru stoji ta prekrizena nula, a kada probam da ubacim u rikverc ili levo u prvu/auto onda se simbol ugasi i ne prikazuje nista…

mbole
Poruka: 15058
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » subota, 23. avg. 2025. u 01:26h

Probaj da ga ubacis u park, pa onda na kontakt
Fućko :)
Djak pesak
Mondeo, Mk2, naftarica
Orion, Mk2, naftarica

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“