Ford Focus Mk1 tdci problem
Moderator: Dragomir
- woow
- Poruka: 9
- Član foruma od: četvrtak, 11. dec. 2014. u 00:16h
Ford Focus Mk1 tdci problem
Prvo je pocelo sa paljenjem lampice za grejac, auto izgubi snagu i kad stanem ugasi se. Upalim i normalno nastavim do sledeceg paljenja lampice, sto je moglo da bude sutra ali i za mesec dana. Na dijagnostici pokaze dve greske od kojih po majstoru jedna ukazuje na dizne a druga na pumpu. Odradim kompletan servis pumpe, dizni i celog sistema. I tu pocinju problemi. Auto se gusi, gasi, ne vuce... Kad se doda gas trese celu instrument tablu do odredjene brzine i posle se smiri... Majstor utvrdi da je problem sa spanerom koji zateze lanac. Spaner nije dovoljno zatezao lanac sto je sa prethodnim stanjem bilo Ok ali sada kada je odradjen servis mnogo je bolji protok itd po njemu pa to nije dobro. Zamenimo i njega i verovatno sve sto ide uz to... Preuzmem auto i provozam odmah nekih 30-40 km. U principu sve u redu ali ja i dalje osecam slicne vibracije (doduse jedva primetne) prilikom polaska i pri prelaska iz prve u drugu. Medjutim vec sutra dan mi se pali lampica (pali i gasi), opet gubi snagu i gasi se pri zaustavljanju. Ako ga ugasim i upalim a ne stajem mogu normalno da nastavim. Prakticno isto kao svih radova. On mi je rekao kad sam preuzeo auto da se sada sve ovo sto je on radio odrazilo na sve ostalo, izmedju ostalog i na plivajuci itd. Ne znam kakve veze, laicki naravno, ima plivajuci zamajac sa lampicom za grejac. Da napomenem da sam sa majstorom stvarno dobar, znamo se dosta dugo i siguran sam da me ne "zavlaci". Mozda sam previse opsiran ali ova za mene agonije traje vec 2 meseca. Da li neko ima bilo kakvu ideju sta da radim. Planiram da odem kod drugog majstora da proveri sada dijagnostiku pa da vidimo sta sad pokazuje, Pomagajte...
- Djole
- Master of Tanjirača
- Poruka: 4948
- Član foruma od: nedelja, 6. dec. 2009. u 21:39h
Re: Ford Focus Mk1 tdci problem
Lampica grejača nema nikakve veze sa zamajcem. Kad ti se već pali grejač očitaj greške i napiši ih ovde. Po dosadašnjoj praksi vrlo je verovatno da sam remont nije urađen kako treba. Ko je radio dizne, da li je dao nove kodove, da li je mehaničar ukucao kodove po redosledu paljenja? Rezervoar da li skidan očišćen sa kompletnim dovodom goriva? Filter goriva mora biti kvalitetniji Bosch delphi ili nesto iz tog cenovnog ranga.
Kvalitetan remont dođe više od polovine vrednosti auta.
Pretraži teme na forumu ima mnogo polemike oko delphija.
Kvalitetan remont dođe više od polovine vrednosti auta.
Pretraži teme na forumu ima mnogo polemike oko delphija.
- woow
Opet da napomenem da se jako dugo znamo. Kaze da je sve sto je on radio dva puta proverio. Ocistio je ceo sistem, sad za filter ne znam i da li sam filter moze da utice da mi sve izgleda isto kao i pre popravke ili cak i losije? Hvala na odgovoru i na predlozima. Idem prvo na dijagnostiku pa da vidim sta dalje.
- mbole
- Poruka: 15065
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
On nije radio remont dizni, posto to radi bosista.
Ko ga je radio (koji servis)?
Ko ga je radio (koji servis)?
Fućko 
Djak pesak
Mondeo, Mk2, naftarica
Orion, Mk2, naftarica

Djak pesak
Mondeo, Mk2, naftarica
Orion, Mk2, naftarica
- woow
Ma sve vreme pricam o bosisti (i on je valjda neki majstor). Ajd sad pitanje (mada ce verovatno nesto biti jasnije posle dijagnostike) da li je moguce da je on sve odradio kako treba (u sta ja pokusavam da verujem) a da se meni ponovo pali ista lampica i auto se isto ponasa, cak i losije?
- mbole
Bosista i spaner.. ?
To jednostavno nije posao koji bosisti rade.
Ne kapiram zasto nikako da kazes o kome se radi?
To jednostavno nije posao koji bosisti rade.
Ne kapiram zasto nikako da kazes o kome se radi?
Fućko 
Djak pesak
Mondeo, Mk2, naftarica
Orion, Mk2, naftarica

Djak pesak
Mondeo, Mk2, naftarica
Orion, Mk2, naftarica
- woow
Ma živim u dalekoj (od BGD-a) provinciji tako da ime verovatno ništa ne znači. A nisam hteo da širim, već je sam opis bio dovoljno dug. Na stranu to, kad je odradio svoj deo posla vezan za pumpu, dizne i kompletan sistem i video da nešto nije kako treba još jednom je sve proverio a onda kontaktirao još par majstora za konsultaciju pa je tako naravno drugi majstor odradio zamenu španera. Posle toga auto mnogo bolje radi. Pre praktično nije bio u voznom stanju. Vraćen je bošisti, on ga je vozio dva dana bez problema, posle toga i ja još dva dana a onda kreće paljenje lampice. Kažem da smo prilično dobri pa je hteo da se uveri da je to rešenje problema međutim to je izgleda bilo samo rešenje dela problema. Mene kao laika u suštini sada zanima da li je moguće da sam servis pumpe i dizni i sada bolji rad i bolji protok goriva može da utiče na nešto drugo na automobilu a da to izazove istu indikaciju kao pre popravke? Ja mislim da ne može ali mi treba neko iskusniji. Ili je ovo definitivno propust u servisiranju?
- sarabo
-
- Poruka: 2117
- Član foruma od: utorak, 6. jun 2017. u 13:16h
to što si u provinciiji ne znači da nema dobrog ford majstora kao i dobrog bošiste.
ako je sve sa diznama i pumpom urađeno kako treba onda nema šanse da simptomi budu isti, takođe ti radovi ako su urađeni kako treba ne mogu dovesti do kvara nekih drugih delova
treće - moje laičko mišljenje je da tu nešto nije urađeno kako treba oko sistema ubrizgavanja
i gde si u provinciji da bi eventualno neko preporučio majstora
ako je sve sa diznama i pumpom urađeno kako treba onda nema šanse da simptomi budu isti, takođe ti radovi ako su urađeni kako treba ne mogu dovesti do kvara nekih drugih delova
treće - moje laičko mišljenje je da tu nešto nije urađeno kako treba oko sistema ubrizgavanja
i gde si u provinciji da bi eventualno neko preporučio majstora
Fiesta 1.8 d ( 1997 )
Focus MK1 1.8 tdci 74 KW ( 2002 )
Focus MK2 1.6 tdci 80 KW ( 2005 )
C max MK1 FL 1.6 tdci 66 KW ( 2008 )
Focus MK1 1.8 tdci 74 KW ( 2002 )
Focus MK2 1.6 tdci 80 KW ( 2005 )
C max MK1 FL 1.6 tdci 66 KW ( 2008 )
- mbole
Ajd a malo svedemo stvari na normalu 
Da bi neko mogao da ti uradi remont dizni, potreban mu je probni sto za njih, koji je reda 30..40+ hiljada evrica.
Ima ih sve skupa nekoliko u srbiji.
Sve van toga je "nemam pojma kako to treba da se radi, al nema veze... radio sam one stare sto ne bih mogao i ove" e pa ne moze...
Zato smo te i pitali ko je to radio, posto imamo iskustva ko to kako radi.
Ima ih koji rade perfektno, a ima i koji rade 'nako... iako imaju opremu.
A naravno, ima i onih koji misle da je to i dalje mehanicka dizna iz proslog veka, pa sta tu ima da filozofiramo...
Velika Plana je na nepunih 100Km od beograda. Vrh glave sat vremena voznje, i to autoputem.
Tako da nisi u ne znam kakvoj provinciji.

Da bi neko mogao da ti uradi remont dizni, potreban mu je probni sto za njih, koji je reda 30..40+ hiljada evrica.
Ima ih sve skupa nekoliko u srbiji.
Sve van toga je "nemam pojma kako to treba da se radi, al nema veze... radio sam one stare sto ne bih mogao i ove" e pa ne moze...
Zato smo te i pitali ko je to radio, posto imamo iskustva ko to kako radi.
Ima ih koji rade perfektno, a ima i koji rade 'nako... iako imaju opremu.
A naravno, ima i onih koji misle da je to i dalje mehanicka dizna iz proslog veka, pa sta tu ima da filozofiramo...
Velika Plana je na nepunih 100Km od beograda. Vrh glave sat vremena voznje, i to autoputem.
Tako da nisi u ne znam kakvoj provinciji.
Fućko 
Djak pesak
Mondeo, Mk2, naftarica
Orion, Mk2, naftarica

Djak pesak
Mondeo, Mk2, naftarica
Orion, Mk2, naftarica
- woow
Ume da bude opasna periferija
u nekim trenucima. U svakom slučaju puno hvala na odgovorima i na savetima. Od prilike mi je to i trebalo pa da vidim šta dalje.