Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Pomoc oko proozvodaca dijelova Mondeo mk4

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
Tomek5
Poruka: 89
Član foruma od: nedelja, 3. sep. 2023. u 17:02h

Pomoc oko proozvodaca dijelova Mondeo mk4

Poruka od Tomek5 » ponedeljak, 15. sep. 2025. u 10:25h

Pozdrav

Naime imam jednu dilemu. Uskoro tehnicki a vrijeme je da rijesim ovjes i amortizere da nemam iznenadenja na tehnickom. Gledajuci ponudu za dijelove sto mi treba ima ih hrpu pa me zanima vas savjet od kojeg uzeti. Prioritet ki je kvaliteta sakog dijela.

Za amortizere ponuda Bilstein, Monroe, KYB
Ovjes; Wishbone ili kako se zovu na nasem Delphi, Monroe, TRW, Lemforderer, Schaffler
Zglob letve volana (unutarnji i vanjsko ) samo Febi
Seleni prednjeg mosta samo GSP

Koja je vasa preporuka za uzeti od navedenog ili vasa preporuka? u obzir me zanima samo kvalitetni zamjenski dijelovi

dax92

 
Poruka: 7641
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Re: Pomoc oko proozvodaca dijelova Mondeo mk4

Poruka od dax92 » ponedeljak, 15. sep. 2025. u 14:05h

Od amortizera Bilstein, Kayaba, Sachs, manje vise sta god od njih uzmes...
Viljuske Lemforder ili Meyle HD

Silent blokove mosta nadji nesto kvalitetnije, cini mi se da i njih ima Meyle i Lemforder.
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

milosh_bg
Poruka: 187
Član foruma od: petak, 29. nov. 2024. u 21:34h

Re: Pomoc oko proozvodaca dijelova Mondeo mk4

Poruka od milosh_bg » ponedeljak, 15. sep. 2025. u 15:28h

Schaffler/Ina/Fag kad je trap u pitanju je u stvari ruvile i on je oduvek bio smece. Ruvile kao brend je prodat nekom drugom.
TRW delove ja stavih pre 15ak km i evo dosli su do kraja. Jedan kraj spone i verovatno jedan izlaz su ponovo za zamenu. Toliko o kvalitetu.
Od amortizera u poslednje vreme hvale Sachs pa tako i ja stavih 2 komada napred i ok su. Za KYB kazu da su tvrdi.
Ako mozes da nadjes Lemforder za ostalo, on bi valjda jos uvek trebao biti ok. Febi je takodje ok. Sa Meyle nemam mnogo iskustva.

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“