Ford KUGA 2.0 tdci '18 god - Engine service now lampica se pali preko 160km/h
Moderator: Dragomir
-
spicans
- Poruka: 4
- Član foruma od: subota, 18. jan. 2025. u 17:42h
Ford KUGA 2.0 tdci '18 god - Engine service now lampica se pali preko 160km/h
Pozdrav!Vozim Ford Kuga 2.0 TDCI 2018god.Za vikend sam imao sledecu situaciju na autoputu.Pri brzini oko 165km/h upalila mi se poruka "Engine Service now"(slika u prilogu).Maksimalna brzina pri voznji se spustila na 140km/h i to je bio maksimum ma koliko stiskao gas.Stao sam ugasio auto, upozorenje se ugasilo i kada sam opet presao brzinu preko 160km/h sve se ponovilo.Posle nisam nisam vozio brze od 140km/h i nista se vise nije pojavljivalo.Da li neko ima slicnog iskustva ili mozda neko strucan da kaze neko objasnjenje?Relativno kratko vozim ovaj auto i nemam iskustva.Hvala u napred.

- Markedjani
- Predsednik kluba

- Poruka: 21905
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Re: Ford KUGA 2.0 tdci '18 god - Engine service now lampica se pali preko 160km/h
Da li ste možda pomislili da je nešto u kvaru i da vozilo mora da ode u Fordov servis ?
Na kraju krajeva to je auto skoro 10 godina star, verovatno mu nešto nije u redu vezano za ubrizgavanje, DPF, EGR ili generalno bilo šta što je vezano za sam motor i kao predostrožnost aktivira se tzv limp-safe mode da se ne bi napravila neka dodatna šteta, očigledno nešto nije u redu čim pali "Engine service now" lampicu na jakom opterećenju.
Svakako mora u specijalizovan Fordov servis koji ima dijagnostiku da očita greške na tim Fordovima posle 2015. godine, pošto većina klasičnih i univerzalnih dijagnostika ne sarađuje sa tim novijim fordovima.
Na kraju krajeva to je auto skoro 10 godina star, verovatno mu nešto nije u redu vezano za ubrizgavanje, DPF, EGR ili generalno bilo šta što je vezano za sam motor i kao predostrožnost aktivira se tzv limp-safe mode da se ne bi napravila neka dodatna šteta, očigledno nešto nije u redu čim pali "Engine service now" lampicu na jakom opterećenju.
Svakako mora u specijalizovan Fordov servis koji ima dijagnostiku da očita greške na tim Fordovima posle 2015. godine, pošto većina klasičnih i univerzalnih dijagnostika ne sarađuje sa tim novijim fordovima.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Panther Black, '07 Ford Fiesta 1.6 S
Moondust Silver, '04 Ford Fiesta 1.4 TDCI
Vozim besan auto od 1000 maraka!