Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

iz problema u problem

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

veljo_81
Trovač foruma!
Poruka: 1399
Član foruma od: ponedeljak, 29. okt. 2012. u 19:31h

Re: iz problema u problem

Poruka od veljo_81 » petak, 5. apr. 2013. u 21:05h

imao sam oko pola litre-litru viska u mjenjacu, ispustili smo i vratili staro i ostalo je pola litre viska plus ono sto je izbacio na indikator, valjda su ga braca dojila na indikator pa nasuli toliko :)
nisam htio da mijenjam, u serviu su imali samo ovo po cijeni od 20 evra litra ali nije ista specifikacija a skupo
http://www.opieoils.co.uk/p-69413-castr ... boxes.aspx
gledacu da kupim nesto blizu originala pa cu da promijenim

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » sreda, 10. apr. 2013. u 15:03h

veljo_81 piše:3200 obrtaja-tacno 160, ni kapi dalje sad sam probavao :-(
druga 70, treca 110, cetvrta 140 i peta 160
Cisto za info, ultra sitnicarenje itd ..., ...pre neki dan sam vozio caletovog Focusa, nisam isao preterano brzo, nisam ni navikao na to, max sam isao 152, ali oko obrtaja ...

Na 2500, 5., ide tacno 120 po GPSu. Na tabli kazaljka pokazuje mozda i preko 125.
Znaci, proporcionalno, na 3200 prava brzina je 153.6, a tek na 3333.3333 bude 160.
Kad jos uzmem u obzir da su caletovi tockovi 225/55 R16, znaci veci od tvojih prednjih, a manji od tvojih zadnjih, ispada da je tvoja brzina nerealno velika, ali ok, ko zna sta sve tu moze da igra ulogu. Mozda kad gledas iskosa, u projekciji izgleda da je 3200, a u stvari bi video da je vise, kad bi gledao upravno na obrtomer.

veljo_81
Trovač foruma!

Poruka od veljo_81 » sreda, 10. apr. 2013. u 16:26h

ide i kod mene sa 2500 obrtaja tacno 120, a po gps-u je 5-6 km manje, sipao sam juce gorivo u hr da vidim ima li kakvih promjena
ne javlja se dzodzi da probam drugi regulator, izgleda da je napravio auto

dzodzi
Poruka: 64
Član foruma od: četvrtak, 14. mar. 2013. u 10:59h

Poruka od dzodzi » sreda, 10. apr. 2013. u 17:19h

Tu sam Veljo, slao sam ti i na PM, ali nije ti doslo izgleda. Kad je Vlado mijenjao pumpu onda je skinuo regulator sa ove moje i stavio na drugu, navodno nije bio dobar na drugoj ili je ovaj bolji, sta vec. Ali cim odem do njega donijecu to pa cu ti poslati ako bude valjalo, ostalo mi je to dolje.

veljo_81
Trovač foruma!

Poruka od veljo_81 » sreda, 10. apr. 2013. u 21:17h

ja sam mislio sutra nazvati vladu da doletim u subotu da pregleda moj auto i kaze sta misli, taman mozemo da pogledamo, on kad spoji dijagnostiku vidjece kako radi moj regulator, mozda je i dobar a ovi ne znaju da vide u cemu je problem pa ako si slobodan naleti na kafu
jel tvoj auto sad dobar

dzodzi

Poruka od dzodzi » četvrtak, 11. apr. 2013. u 09:25h

Jbg, za sad ide, nema trzanja niti bilo cega, ostalo je jos nekih problema, temperatura, tesko postize radnu a i kad postigne spusta se u toku voznje, malo se motor cuje cudno ponekad, kad se tek pali i nekad u toku voznje, mozda zato sto je leden, ili sta vec, kao lokomotiva, to je samo ponekad, i naravno potrosnja, 10 litara, nikako ne mogu da skontam kako moze da trosi ovoliko, jos sam ja vrlo pazljiv na gasu, a probao sam i malo jace da ga vozim, nema bitne razlike, bio bih zadovoljan i sa 7 litara, ali 10 je bas puno.

veljo_81
Trovač foruma!

Poruka od veljo_81 » četvrtak, 11. apr. 2013. u 10:17h

pa sta kaze Vlado, zbog cega to?

dzodzi

Poruka od dzodzi » četvrtak, 11. apr. 2013. u 10:55h

Ne znam, oko potrosnje nismo nesto puno ni pricali, moram ga i to pitati, sto se tice temperature, on kaze jeste tada bilo malo hladno, ali mogao bi biti termostat, ja sam sumnjao na opste stanje motora, on kaze da nema potreba da se brinem oko kompresije i toga, da moze to garantovati. E sad zasto trosi toliko ne znam, ja sam prije ovog imao benzinca s kojim sam uspijevao voziti se stvarno jeftino, sad kada sam uzeo dizela mislio sam jos veca usteda, a zapravo sam dobio znatnu vecu potrosnju, cak sam postavio pitanje i tu na forumu, ali nisam dobio neki odgovor sta bi sve moglo biti u pitanju i zbog cega toliko trosi.

veljo_81
Trovač foruma!

Poruka od veljo_81 » četvrtak, 11. apr. 2013. u 11:29h

ako ti termostat ne valja moguce da zbog tog trosi, jesi pratio temperaturu u digitali, koliko pokazuje, ne bi smjela padati ispod 85 kad ga zagrijes, kako je trosio prije ove zamjene pumpe i dizni
i ja sam prije ovog vozio benzin al 1.1, kako god ga vozio nije prelazi 6l a ovih 8-9-10 sto trosi focus osjetim :)

Rankofocus
Poruka: 534
Član foruma od: četvrtak, 11. okt. 2012. u 11:29h

Poruka od Rankofocus » četvrtak, 11. apr. 2013. u 12:38h

nekad se govorilo trosi kao lada hahahaha ... nije ekonomican auto to je sigurno al' zato je prostaran , takoder ko ima mondeo to je ladja , jos ako je beo... :beer:

bojcistv
Poruka: 2037
Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h

Poruka od bojcistv » četvrtak, 11. apr. 2013. u 12:41h

Ne moze ti trositi toliko zbog termostata. To bi bilo reda velicine mozda 0,5 litara da je do toga.
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."

dzodzi

Poruka od dzodzi » četvrtak, 11. apr. 2013. u 12:57h

Da, toga se i plasim, ako nije do termostata, sta bi onda moglo biti, tek sam zamjenio ulje i filtere. Nakon ugradnje novih dizni i pumpe nastavlja se isto, mislio sam da je do pumpe, ali i sa ovom suce kao benzin. A sto se temperature tice, tesko dolazi do sredine, a kad dodje, onda recimo ako idem brze, padne na prvu trecinu, sve mi je to vrlo cudno.

veljo_81
Trovač foruma!

Poruka od veljo_81 » četvrtak, 11. apr. 2013. u 14:08h

nisam bas siguran da je samo 0.5 na hladan motor, kod mene kazaljka nikad nije na pola onako stoji na pola 12 otprilike al u digitali je 85 stepeni i drzi je
koliko dugo je auto kod tebe, da nije kakav los remap, cuo sam se s Vladom rekao sutra da ga nazovem pa da vidimo koje vrijeme nam odgovara u subotu, kad on pregleda parametre valjda ce se nesto pokazati, karakteristika loseg remap-a je prevelika temperatura usisa i izduva, ako to nadje onda idem u smchiptuning po novu mapu

dzodzi

Poruka od dzodzi » četvrtak, 11. apr. 2013. u 14:39h

Ma kod mene je slicna situacija kao i kod tebe, auto posjedujem od nedavno, tako da mnoge stvari ne znam, vidim da je potrosnja velika, pa se raspitujem sta bi moglo biti da znam sta da gledam. A sto se tvog Focusa tice, odvezi ti njega kod Vlade pa nek pogleda, i probleme i opste stanje auta, tako sam ja uradio i on mi je rekao jos neke stvari. Naravno, uvijek ostaje nesto sto se vidi tek kroz duzu voznju kao sto je velika potrosnja u mom slucaju.

winstonwolf
Poruka: 104
Član foruma od: četvrtak, 19. jul 2012. u 15:27h

Poruka od winstonwolf » četvrtak, 11. apr. 2013. u 15:06h

dzodzi,
ako će ti biti lakše, meni je Focus, TDCI 85kw, po Banjaluci sad zimi trošio oko 9,5-10 litara, s tim da su to sve bile kratke relacije 4-5 kilometara, taman kad se zagrije, ja parkiram. Ljeti računaj oko 7,5-8 litara, ko god da kaže da troši manje, nije baš najiskreniji. Al ko šiša litar više od očekivanog, užitak ga je voziti.
Ljuta mašina - Focus 1,8 Tdci, 85kw 2002.

dzodzi

Poruka od dzodzi » četvrtak, 11. apr. 2013. u 15:15h

Pa moguce, ali evo otkad se proljepsalo vrijeme, potrosnja je ista, s tim sto sam pola otpada na gradsku voznju a pola na otvorenu cestu BL-Celinac, znaci to je moja relacija i sada ne bi smio nikako trositi toliko uzimajuci u obzir te kombinovane uslove. Vidim svi govore o nekoj potrosnji 6l i slicno, ja kada bih imao kombinovano 7.5 bio bih itekako sretan, ali 10 je bas puno, pogotovo zato sto to nije samo gradska voznja, vec vise ima otvorene ceste. Najgore mi je sto cu se na kraju morati pomiriti s tim, ali zasto sam onda uzeo TDCI, mogao sam komotno benzinca, jeftiniji, a potrosnja skoro ista :D

DB9
Poruka: 332
Član foruma od: subota, 8. sep. 2012. u 07:55h
Kontakt:

Poruka od DB9 » četvrtak, 11. apr. 2013. u 15:21h

ljudi u knjizi koju dobijete uz fokusa pise da je potrosnja u gradu 7.2 lit tako da sve sto je do 8 po gradu to je premia u odnosu na to kakve se kante voze i kakvo se gorivo sipa.

znaci da sve sto je u rasponu od 6-9 lit ispada normalo zavisno od toga da li je grad da li je otvoreno,kratke relacije,duge relacije i naravno od noge na gasu.

bojcistv
Poruka: 2037
Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h

Poruka od bojcistv » četvrtak, 11. apr. 2013. u 15:50h

Ja vozim Mondeo TDCi sa 130 KS i godinama je potrosnja ista odnosno 7,5 ljeti i do 8 zimi. Sipam uvijek na Petrolu u Trnu na istom pistolju i na pun rezervoar i tako mjerim potrosnju. Naravno ja vozim u kombinovanom rezimu. Malo kroz grad i onda auto put. Ali ako pretjeram i jurcam po autoputu potrosnja se podigne samo tako. U svakom slucaju ja kontam da taj Focus ne bi trebao trositi vise od 8,5-9 max po gradu.
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » četvrtak, 11. apr. 2013. u 15:53h

6l je auto put, po gradu 7-8.

veljo_81
Trovač foruma!

Poruka od veljo_81 » četvrtak, 11. apr. 2013. u 15:59h

ja sam zadnje mjerenje imao 300 km 25l, okruglih 150 otvorene i 150 po gradu a kod mene nema ni guzvi ni semafora, otvorenu nisam prelazio 120 i po gradu ispod 2000 obrtaja sam vozio i opet 8.3 sto znaci da je uzimao 10 i vise po gradu, jbg

dzodzi

Poruka od dzodzi » četvrtak, 11. apr. 2013. u 16:52h

OK, kod tebe je 10l grad, kod mene je 10l kombinovano, sa vise otvorene ceste i dosta pazljive, citaj bapske voznje, da sam ga stiskao i silio ne bih nista rekao, ako bude ovako nastavio, po zimi ce da trosi 12-13l a u gradskoj voznji po zimi onda mora ici i do 15l ako je sada ovakva prica. Zato kontam da nesto nije u redu, a inace znam za ova auta sto sam cuo od ljudi koji voze Focusa, a i vidim po postovima iznad da se potrosnja krece u tom intervalu, znaci da kod mene nesto nije u redu, sta, moram otkriti, ko ce sipati non-stop :D

dax92

 
Poruka: 7634
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » četvrtak, 11. apr. 2013. u 18:47h

Ne znam za vas, al' meni nikako nije jasno kako toliko trose vasi TDCI motori, i sta moze da mu bude neispravno... :wtf:
Meni je jednom za 2 godine bilo mereno 7l okruglo, na auto putu, jednom 6.8, i ostalo uvek oko 4-6 max.
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

veljo_81
Trovač foruma!

Poruka od veljo_81 » četvrtak, 11. apr. 2013. u 20:59h

ako su mape lose onda je sve moguce, meni je od neceg izgorio lonac a nije bas da je to cesta pojava na focusu tdci koliko sam cuo

DB9
Poruka: 332
Član foruma od: subota, 8. sep. 2012. u 07:55h
Kontakt:

Poruka od DB9 » četvrtak, 11. apr. 2013. u 21:01h

pa vidis ni meni nije jasno kako neko kaze da mu trosi 6 a fabrika kaze 7.2

jedino ako se nema kratkih gradskih relacija prva-druga.

ja u nisu kad idem na posao i kad se vracam ne pamtim kad sam ubacio u 4-tu,pogotovo sa dugackim brzinama koje ima fokusinjo. tako ta kontam da je mojih 7-8 po gradu skroz do jaja.

naravno da i meni sidje na 6 lit na otvorenom ako ne teram preko 120-130,na magistrali 80-100 na sat tera cak i ispod 6 tu je oko 5.

Rankofocus
Poruka: 534
Član foruma od: četvrtak, 11. okt. 2012. u 11:29h

Poruka od Rankofocus » četvrtak, 11. apr. 2013. u 21:37h

ma kad je sve ok 5,5 na otvorenom je ..to se racuna auto put gde je 90%auto u 5-toj ,a gradska do 8,5 sve je ok.
jos ako neko voli malo zesce ubrzavati da auto (povlaci) to je to... :beer:

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“