Ulje je toliko razredjeno da se vidi kako treperi lampica od ulja. Posto su sve moguce i nemoguce isprobali, ostalo je da se proveri rad karburatora. Probalo se tu sve i svasta ( od prevezivanja vakumske instalacije i menjanja smera kretanja goriva ), ali bez uspeha. Kad su sve moguce ideje iscrpili setili su se da pomoc potraze u servisu za sisteme ubrizgavanja goriva i karburatore.
Auto je u servis dosao sa losim radom motora. Motor je radio na 1400 O/min ( na manje obrtaje nije hteo da radi ), iz auspuha je izlazio crni dim. Kad sam skinuo svecice ispred vlasnika, ima li smo sta da vidimo oboje. Em sto su crne ( to sam vec i predpostavio kad su ulazili u servis ), nego i vlazne ( dve svecice ).
Skinuo sam ceo karburator ( posteno mastan od uljanih para ) i krenuo u njegovo rasklapanje. Zaptivka poklopca upresovana i fali joj jedna trecina dela, membrana ekonomajzera tvrda i ispucala. Membrana brizgaca tvrda, vakum aparat sauha neipravan jer propusta vazduh. Leptir drugog grla zapekao i blokirao, termo opruga u grejacu automatskog sauha ispala iz lezista i unistila el. grejac ( pitam se od kad, kad je nosac opruge pohaban ). Jednom recju opsti haos, svaka cas da je auto i radio ( doduse, imao je pratnju u slucaju da golf negde stane ). Nastavicu.....