Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

iz problema u problem

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

dax92

 
Poruka: 7634
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Re: iz problema u problem

Poruka od dax92 » četvrtak, 11. apr. 2013. u 22:23h

DB9 piše:jedino ako se nema kratkih gradskih relacija prva-druga...

...ne pamtim kad sam ubacio u 4-tu...
Upravo zbog ovoga je kod mene takva potrosnja. Iskreno ne pamtim kad sam bio zaglavljen u guzvama. Za sve sto mi treba po gradu, imam ili gradski prevoz, ili bicikl. Bilo da idem kolima, prevozom, ili biciklom, iste delove grada mogu da obidjem za vrlo slicno vreme.

Ko ima board comp u kolima, i meri prosecnu brzinu po gradu, neka uporedi sa mojom na biciklu, od 24-26 km/h. :D
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » četvrtak, 11. apr. 2013. u 22:25h

To 5,5 ako je ispod 120 na sat.

Prosecna brzina po gradu oko 24Km/h, isto kao Dax bajsom. Samo sto ja bajs (poni) vozim 15na sat.

dax92

 

Poruka od dax92 » četvrtak, 11. apr. 2013. u 22:30h

Malo skrecem sa teme...

Ekipa koja je isla sa mnom u Nis na skup, zna kako se vozilo u povratku. Prvih mozda 100 km sam drzao 120 km/h, i posle toga, sve do Beograda nismo spustali ispod 150-160. Znaci, 250 km auto putem na brzinama sve preko 110-120, i jos oko 300 km na relaciji Ostruznica-Banovci, i izmerio sam 5.6 ili 5.8 nisam siguran. iskreno, i ja sam ocekivao bar preko 6, kad ono jok...
Ako je nesto bitno, bilo je nas 3 u kolima, zimske gume 185-70 14, temperatura od par stepeni u plusu, i sipao sam pun rezervoar u Nisu na MOL pumpi (prethodno bilo na EKO).
Focus ST170
Focus SVT
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

backarelli
Poruka: 418
Član foruma od: četvrtak, 1. sep. 2011. u 01:07h

Poruka od backarelli » četvrtak, 11. apr. 2013. u 22:35h

....ja onda posve nisam normalan :( ....meni zadnja prosečna i to u špicu 48km/h . Nisam sebi jasan, keve mi. Kao da imam 18god :mad:

Snimam (uglavnom) vožnju zbog murije. Baš ću da vidim, jeli ostao neki filmić, pošto mi sama aplikacija briše ....
Poslednja izmena: backarelli, na dan četvrtak, 11. apr. 2013. u 22:38h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Slika Dizne su mi propale, ulje na turbo-crevu, otiš`o mi zamajac *ebem li mu kevu - TDCi

veljo_81
Trovač foruma!
Poruka: 1399
Član foruma od: ponedeljak, 29. okt. 2012. u 19:31h

Poruka od veljo_81 » četvrtak, 11. apr. 2013. u 22:35h

dzodziju i meni je drago sto vasi auto trose duplo manje od nasih ali samo nam stavljate sol na ranu, mi bi htjeli da nismo sami al izgleda da jesmo :)

macaneli
VIP
Poruka: 9942
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Poruka od macaneli » četvrtak, 11. apr. 2013. u 22:37h

niste sami Slika Slika hahahaha :woohoo:
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

backarelli

Poruka od backarelli » četvrtak, 11. apr. 2013. u 22:39h

....vidi ga macan . Osećam da si uslik`o potrošnju na 180km/h lol

Bata-dax , pa tebi na otvorenom pri 80km/h ne prelazi 2L :P :D
Poslednja izmena: backarelli, na dan četvrtak, 11. apr. 2013. u 22:42h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Slika Dizne su mi propale, ulje na turbo-crevu, otiš`o mi zamajac *ebem li mu kevu - TDCi

dax92

 

Poruka od dax92 » četvrtak, 11. apr. 2013. u 22:40h

Ne, bilo je 190! lol
Focus ST170
Focus SVT

macaneli
VIP
Poruka: 9942
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Poruka od macaneli » četvrtak, 11. apr. 2013. u 22:41h

slika je sa mk1 sign0007
P.S-nemojte reci ssf01 :war:
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

Vladan

Poruka od Vladan » četvrtak, 11. apr. 2013. u 22:58h

dax92 piše:Malo skrecem sa teme...
Vec smo pricali o tome. Moguce je sa dobrim vetrom u ledja. Vetar u lice vs, vetar u ledja, bude i 1.5l razlike, licno iskusio.

48Km/h u spicu, ma hajte molim vas, to mozda Moskvicem. Govorimo o prosecnoj brzini od tacke do tacke, a ne o prosecnoj brzini efektivne voznje. Mozda je tu zbun. Svi efektivno vozimo oko 50, ali mnogo stojimo, pa nema sanse za 48. Rekao bih.

backarelli

Poruka od backarelli » četvrtak, 11. apr. 2013. u 23:03h

....heheheeee , ja ne stojim :D naravno da je od tačke do tačke.
Recimo , juče krenuo (i to Connect-om tdci) od novosadskog u 15:30h . Od mostarske petlje do Žarkova 7min :diablo: ...na njemu nemam bord da vidim prosek, ali ga osećam lol

Vladan

Poruka od Vladan » četvrtak, 11. apr. 2013. u 23:04h

Pa dobro, ako su Auto put, Gazela, Most na Adi, ... i Obrenovacki gradska voznja, onda je i meni prosek 65.

backarelli

Poruka od backarelli » četvrtak, 11. apr. 2013. u 23:07h

.....rodjeni , u pitanju je od mostarske petlje preko Sajma do Žarkova :P Znači, Sajam , Padina , Žarkovo.... thumbsuph

Vladan

Poruka od Vladan » četvrtak, 11. apr. 2013. u 23:08h

Tu se bro vozi. kliki ti je prosek u 14:30 Bulevarom do ssmederevca? Ili od Trga Republike do Slavije?

veljo_81
Trovač foruma!
Poruka: 1399
Član foruma od: ponedeljak, 29. okt. 2012. u 19:31h

Poruka od veljo_81 » četvrtak, 11. apr. 2013. u 23:11h

ja sutra zovem majstora i ako kaze da dojem u subotu idem to da pregledam, ako ne nadjemo sta ga boli guram ga u oglase sa moze zamjena za A170, posto trenutno nemam para za C220 i onda cu da vam vadim mast koliko ja trosim :jeeej:

backarelli

Poruka od backarelli » četvrtak, 11. apr. 2013. u 23:13h

Vladan piše:Tu se bro vozi. kliki ti je prosek u 14:30 Bulevarom do ssmederevca? Ili od Trga Republike do Slavije?

Odosmo u off... nego , nemam pojma za tu destinaciju. Možemo zajedno da probamo, živo me interesuje thumbsuph

Vladan

Poruka od Vladan » četvrtak, 11. apr. 2013. u 23:16h

??? Ne kapiram. Poenta je da pored sajma svi pice bar 60-70, i stanu mozda jednom na 30 sekundi.a po centru svi pice 40-60, po 10 sekundi, pa onda stoje po 2 minuta.

backarelli

Poruka od backarelli » četvrtak, 11. apr. 2013. u 23:35h

...ma daaaa , to je tačno, nego je poenta prosečne brzine (max) ! Naravno da se slaviom ne može priuštiti prosek od 50km/h. Nema to pravila... kod Arene sve tri trake stoje po 10min, pa nema ni da se mrdne, a na autoputu si . Dešavalo mi se , da brže stignem od Čačka do Lazarevca (ibarskom) , nego od Lazarevca do Lipovice. Ja zbog drugih stvari piz*im na sebe... što mi je prosek potrošnje uvek veći od 6.5L , zbog moje klinačko-ne ozbiljne vožnje. To nije bila pohvala, već kudim samog sebe. Ne priliči to mojim godinama uopšte. E, o tome se radi. Znači ne pohvala, već težnja ka tome "ne budi budala ceo život, živiš od dozvole" .... :ozid:

Rankofocus
Poruka: 534
Član foruma od: četvrtak, 11. okt. 2012. u 11:29h

Poruka od Rankofocus » četvrtak, 11. apr. 2013. u 23:49h

Vladan piše:stanu mozda jednom na 30 sekundi
e upravo to "mozda" je za grad "to" sto hebe nase koke ,a petao nije.
ovakav je grafikon je iz sam-a za "ficu" covek nekad pravio nesto od njega .... pa racuno ... ovo je iskljucivo potrebna snaga za vozilo u hodu!

Kôd: Označi sav tekst

Snaga od 2 kW dovoljna je da vozilo tjera brzinom od     20km/h
Snaga od 4 kW dovoljna je da vozilo tjera brzinom od     48 km/h
..............6 kW .................................................. ......67 km/h
..............8 kW .................................................. ......75 km/h
.............10 kW................................................ ........82 km/h
.............12 kW .................................................. .....88 km/h
.............14 kW................................................ ........92 km/h
.............16 kW................................................ ........95 km/h
.............18 kW................................................ ........100 km/h
.............20 kW................................................ ........104 km/h
mislim da je negde bio i proracun koliko je potrebno kW za odredjeno vreme do odredjene brzine i to je visestruko vise nego ova snaga za odrzavanje .
eto sad nadjite i izracunaje 1l goriva koliko ima kineticke energije ....kW
u stani -kreni , koci -skreni, semafor, pesacki, biciklista, lezeci, idijot ispred,... to trosi gorivo tj taj litar- dva vise hahahaha a hladan motor ,prazne gume , upaljena svetla , klima,...to ne racunam. :beer:

DB9
Poruka: 332
Član foruma od: subota, 8. sep. 2012. u 07:55h
Kontakt:

Poruka od DB9 » petak, 12. apr. 2013. u 00:12h

veljo_81 piše:ja sutra zovem majstora i ako kaze da dojem u subotu idem to da pregledam, ako ne nadjemo sta ga boli guram ga u oglase sa moze zamjena za A170, posto trenutno nemam para za C220 i onda cu da vam vadim mast koliko ja trosim :jeeej:
drugarski savet nikako a klasu

kosta ko da vozis mecku(mislim odrzavanje koliko je kostalo za fokusa pa puta 2 a za neke stavri puta 3)
a veruj mi da je osecaj u voznji pocevsi od ponasanja automobila pa sve do kvaliteta uptrebljenih materijala na nivou reno clia.....

M.M.L.
Poruka: 2063
Član foruma od: subota, 2. jun 2012. u 22:32h
Kontakt:

Poruka od M.M.L. » petak, 12. apr. 2013. u 01:40h

Litar goriva ima oko 36MJ energije (http://en.wikipedia.org/wiki/Energy_density) sto je oko 10 KWh koristeci onlajn konverter...

Al motor ima mali stepen iskoriscenja, cini mi se benzinci oko 25% a dizeli malo vise, oko 30%... A gde su ostali gubici...

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » petak, 12. apr. 2013. u 08:29h

DB9 piše: drugarski savet nikako a klasu
kosta ko da vozis mecku(mislim odrzavanje koliko je kostalo za fokusa pa puta 2 a za neke stavri puta 3)
a veruj mi da je osecaj u voznji pocevsi od ponasanja automobila pa sve do kvaliteta uptrebljenih materijala na nivou reno clia.....
Da zameniš crevo turbine moraš da skidaš hladnjak i far.
Da zameniš set PK kaiša ili skineš anlaser, vadi se motor, ruke majstora u najboljem slučaju 150e.
Plus što jedino A180 ide donekle pristojno, ostale kao da voziš sa dignutom ručnom.
Slika

bojcistv
Poruka: 2037
Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h

Poruka od bojcistv » petak, 12. apr. 2013. u 09:19h

Čudo je noga na gasu. Ja kao sto rekoh potrošnju mjerim isključivo metodom punog rezervoara. I u ovih 4 godine koliko vozim Mondeo najmanja potrošnja mi je bila 4,9 lit/100km, a najveća 12,2 lit/100km.
To je izmjereno kada sam vozio kuma 2010. godine na aerodrom Pleso, kod Zagreba, odavde iz Banja Luke. Tamo i nazad trebalo mi je negdje oko 4 sata. Krenuli smo u 4 ujutru, a radio sam taj dan i pocinjem u 8, pa sam se prilično žurio.

Kako je bilo gluvo doba noci i kroz naseljena mjesta (u pravcu Banja Luka-Gradiška još nije bio pušten ovaj novi autoput) sam vozio nenormalno brzo. Na autoputu sam konstantno vozio preko 180km/h, tako da sam na nekim relacijama i duže vrijeme vozio i preko 200 km/h. U povratku sam ponovo gorivo, a kolega sa pumpe se krstio čovjek, jer sam noc prije (kada je on takođe radio ) sipao pun rezervoar. Kada sam bacio na papir oko 400 km sam presao sa 48,8 litara D2.

Inače sam prilicna kornjaca na cesti i rijetko prelazim 120 km/h, ali primjetio sam ako i malo počnem da divljam po cesti potrošnja začcas skace na 8,5-9 litara. Da se vozim po gradu vjerujem da bi bilo normalno i da trosi 10 litara.
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."

Vladan

Poruka od Vladan » petak, 12. apr. 2013. u 16:17h

Re: Noga na gasu...
Danas sam presao iz cizama u cipele, i odmah mislim da labije vuce, jer moram jace da gazim pedalu.

Re: Veljova potrosnja:
Mozda je upao u zonu sumraka, gde postoji samo uzbrdo?

dzodzi
Poruka: 64
Član foruma od: četvrtak, 14. mar. 2013. u 10:59h

Poruka od dzodzi » petak, 12. apr. 2013. u 17:27h

veljo_81 piše:dzodziju i meni je drago sto vasi auto trose duplo manje od nasih ali samo nam stavljate sol na ranu, mi bi htjeli da nismo sami al izgleda da jesmo :)
Bas tako, oni se zajebavaju, a mi samo tocimo :D

Ja kome god spomenem, niko ne vjeruje da moze toliko trositi, svi kazu, ma ti to gazis, da bar gazim ne bi zalio :D

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“