iz problema u problem
Moderator: Dragomir
- DukeLander
- Poruka: 210
- Član foruma od: nedelja, 16. sep. 2012. u 11:37h
Re: iz problema u problem
Da nisi ti spominjao neki Mercedes...?
... i tako merim vakuum kompresiju motora ...
-
- Trovač foruma!
- Poruka: 1399
- Član foruma od: ponedeljak, 29. okt. 2012. u 19:31h
aha, bas sam ga se danas sjecao kako je lijepo gutao plavi dizel i lozu, isao koliko pise na satu i prosjeka mi trosio 6 litara a kad dodjem da mijenjam ulje dignem haubu a ono prst prasine na motoru
-
- Poruka: 534
- Član foruma od: četvrtak, 11. okt. 2012. u 11:29h
vidis da je bolji ford., majstori ti brisu prasinu rukavima 
moj stric sa merdzom dizelom presao 500k i nista nije menjao samo servis ...al nekad

moj stric sa merdzom dizelom presao 500k i nista nije menjao samo servis ...al nekad

- DukeLander
Covek se vec toliko namucio oko tog auta da je vec i meni muka od tog auta...
Mozda bi stvarno bilo bolje da ga uda i uzme nekog mercedesa,neka gnjavi kolege sa Mercedes foruma
Salu na stranu,sto je mnogo,mnogo je... imam stariji Ford,ima 300k,upalim i vozim,a Velja ne moze da sastavi nedelju dana bez majstora...
Mozda bi stvarno bilo bolje da ga uda i uzme nekog mercedesa,neka gnjavi kolege sa Mercedes foruma

Salu na stranu,sto je mnogo,mnogo je... imam stariji Ford,ima 300k,upalim i vozim,a Velja ne moze da sastavi nedelju dana bez majstora...
-
- Trovač foruma!
moj jarane, ja danas upalim on radi kao traktor, trokira, dimi, krenem da se pregleda faza zablinka mi lampica od ulja, odvezem polako kod ovog sto je radio, svadja, ovo ono, na kraju mi vrati pare sto je uzeo za ruke, ja necu pare hocu da skida sve i gleda sta je zajebao i na kraju nista on nece i sta sad, dodje mi neka rodbina a najradije bih da se povaljamo pa ko prezivi, ne mogu, sramotaDukeLander piše:Covek se vec toliko namucio oko tog auta da je vec i meni muka od tog auta...
Mozda bi stvarno bilo bolje da ga uda i uzme nekog mercedesa,neka gnjavi kolege sa Mercedes foruma![]()
odslepam kod drugog majstora on malo pregledavao, izvadi senzor pritiska ulja, nema pritiska, kaze da je najvjerovatnije ili dihtung okrenut naopako ili nije dobro oprana glava pa opiljci unistili pumpu i ko zna sta jos...
i eto, promijenis majstora, svi vicu da je dobar, znas ga, kupis sve, odneses kod koga on kaze i sta?
ko zna koliko ce sad ovaj sex da kosta i da li ce se moci popraviti...
imam scorpia iz 85 u dvoristu, 2.0 85 kw sa plinom, odjavljen, registrovati ga i kotrljati, ako nesto ode makar je jeftino

- DukeLander
Iskreno mi je zao sto tako prolazis... dzaba udaras,nista bolje nece biti,samo ces sebi muku navaliti na vrat...
I zao mi je sto popravljas tudj nemar i ne znanje,sto prethodnog vlasnika sto majstora sto misle da znaju...
Ford je stvarno dobar (iz tudjih iskustava pricam) ako ga odrzavas kako treba i GDE treba,ovi nasi majstori osim par koji su i tebi i meni na stotine kilometara ne vrede nista za Forda...
I zao mi je sto popravljas tudj nemar i ne znanje,sto prethodnog vlasnika sto majstora sto misle da znaju...
Ford je stvarno dobar (iz tudjih iskustava pricam) ako ga odrzavas kako treba i GDE treba,ovi nasi majstori osim par koji su i tebi i meni na stotine kilometara ne vrede nista za Forda...
-
- Trovač foruma!
trebao sam poslusati dragomiroov savjet i odvesti u bl, al sve kontam moram ostaviti auto a beba od 8 mjeseci, stalno ga moram vozati ili doktoru ili idi kupi nesto u apoteci a to nema kod mene nego 25-30 km u drugom mjestu i nisam smio a trebao sam negdje posuditi auto
pravo me nervira koliko je u pravu za ono sto pise
pravo me nervira koliko je u pravu za ono sto pise

- dax92
-
- Poruka: 7634
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
A zamisli kako nervira nas kojima kaze da je zamajac pri kraju?! 

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
-
- Trovač foruma!
vjeruj mi brate da bi volio da je zamajac, znam sigurno sta je promijenim i njega i set kvacila, malo jest skuplje al si zavrsio posao a ne ovako kad nista ne znam
nije mi toliko radi novca koliko mi je radi izgubljenog vremena, umjesto da budem sa familijom kad je konacno imam ili da radim posao i zaradjujem ja se vozam od majsotra do majstora, sad sam se poceo i slepati, goni to u pm
nije mi toliko radi novca koliko mi je radi izgubljenog vremena, umjesto da budem sa familijom kad je konacno imam ili da radim posao i zaradjujem ja se vozam od majsotra do majstora, sad sam se poceo i slepati, goni to u pm
- nikola_focus
- Poruka: 1498
- Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h
E stvarno sad, ako je takav previd napravio, onda nemam reci. Mozda ti je najbolja solucija da ga prodas nekako, jer on te pare nece ni za 100000km da ti vrati na bilo koji nacin. Ovako sredi Scorpia, sam najbolje znas kakav je i koliko mu treba, i imas em veci auto, em nije dizel, jedino sto je mator, ali boze moj.
Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend
-
- Trovač foruma!
ma kako cu prodati, ne mozes danas prodati auto kad je u extra stanju kamoli kom motor lupa i ne ide
al ajd skontaj to, kako se smijes prihvatiti posla ako ne mozes, ne znas ili nemas cim uraditi
ja sam skoro mijenjao plocu na laptopu, dok sam radio pio sam kafu i uzmem salicu salica pukne ostane mi samo drska i tresne u display, naravno unisti ga
ja nazovem kazem sta je i dam mu svoj laptop a kazem ovo cu ti popraviti ili kupiti drugi, nisam mogao naci display za taj lap, narucim sa ebay-a nov,225 km display,carina i postarina, napravim i odnesem laptop, naplatim 50 km zamijenu ploce i podizanje sistema kako je vec bilo dogovoreno
to ja smatram poslom, a ne ovo, ovo nije normalno, ja kontam da je to mnogo veci posao, da je mnogo veci trosak ako je nesto sjebao ali brate i veca je njegova satnica od moje
al ajd skontaj to, kako se smijes prihvatiti posla ako ne mozes, ne znas ili nemas cim uraditi
ja sam skoro mijenjao plocu na laptopu, dok sam radio pio sam kafu i uzmem salicu salica pukne ostane mi samo drska i tresne u display, naravno unisti ga
ja nazovem kazem sta je i dam mu svoj laptop a kazem ovo cu ti popraviti ili kupiti drugi, nisam mogao naci display za taj lap, narucim sa ebay-a nov,225 km display,carina i postarina, napravim i odnesem laptop, naplatim 50 km zamijenu ploce i podizanje sistema kako je vec bilo dogovoreno
to ja smatram poslom, a ne ovo, ovo nije normalno, ja kontam da je to mnogo veci posao, da je mnogo veci trosak ako je nesto sjebao ali brate i veca je njegova satnica od moje
-
- Trovač foruma!
natjerao sam da uzme auto nazad, ima opiljaka po bregastoj...
majstor sto je radio sredjivanje glave kaze da ju je oprao i izduvao i da su oni okrenuli dihtung kontra ili ko zna sta jos
sad moje pitanje vama, prosli dihtung je imao na lijevoj strani zareze onako kad pogledas motor, i ovaj je tako postavljen, pitanje je dakle da li svi proizvodjaci stavljaju zareze na isto mjesto jer ako stavljaju onda je dihtung ok, i ovi su zarezi na lijevoj strani motora
majstor sto je radio sredjivanje glave kaze da ju je oprao i izduvao i da su oni okrenuli dihtung kontra ili ko zna sta jos
sad moje pitanje vama, prosli dihtung je imao na lijevoj strani zareze onako kad pogledas motor, i ovaj je tako postavljen, pitanje je dakle da li svi proizvodjaci stavljaju zareze na isto mjesto jer ako stavljaju onda je dihtung ok, i ovi su zarezi na lijevoj strani motora
- sierra 20i
- Poruka: 439
- Član foruma od: ponedeljak, 22. jun 2009. u 14:08h
i sad ga nemoj uzeti dok god nebude radio kako treba....budes li ga vozio od jednog do drugog izgubices i vreme i novac a auto ti nece valjati. To je iskljucivo greska majstora. Nije trebao uzimati posao za koji nije strucan. pa mu sad kriv ford,dihtung,uljna pumpa,masinska obrada i bog otac!!!!!!!! Ista stvar se meni desila pre 6-7 godina sa sierrom. Odvezao majmunu auto koji je fenomenalno radi da mu sredi glavu jer je trosio ulje,a on mi vratio auto koji radi kao toma vinkovic koga vise bog otac nije mogao ustelovati uz objasnjenje je*iga to je ford.....
-
- Trovač foruma!
ma on meni zvuci kao losa faza, klikti, teze pali vruc, slabije vuce...
ali sad ovi opiljci i to da nema pritisak ulja to ne ide, jebes fazu, ja sam ionako mislio odvesti nekom da ufazi ako oni budu kilavili sa tim hepekom sto se montira na radilicu-kraj radilice ili gdje vec
jel moguce da je losa faza napravila opiljke
ali sad ovi opiljci i to da nema pritisak ulja to ne ide, jebes fazu, ja sam ionako mislio odvesti nekom da ufazi ako oni budu kilavili sa tim hepekom sto se montira na radilicu-kraj radilice ili gdje vec
jel moguce da je losa faza napravila opiljke
- sierra 20i
- Poruka: 439
- Član foruma od: ponedeljak, 22. jun 2009. u 14:08h
tesko...jer da su klipovi stigli ventile nebi upalio. ma tu je nesto lose montirano tu price nema. Videce kad skine glavu
-
- Trovač foruma!
odoh citati tis, mozda ima neka cakasierra 20i piše:tesko...jer da su klipovi stigli ventile nebi upalio. ma tu je nesto lose montirano tu price nema. Videce kad skine glavu
-
- Trovač foruma!
ajd opet pitanje, nesto gledam u tecdocu taj dihtung reintzov pa ima i uputstvo za postavljanje sa zateznim momentima a znam da se to nesto i doteze kad postigne radnu temperaturu
oni su namontirali glavu i auto nije htio da upali, odslepali do bosiste on nesto radio, zatim otisli u bl po senzor i dovezli auto kuci, sta ako nisu dotezali poslije radne temperature, kakav bi bio rezultat
oni su namontirali glavu i auto nije htio da upali, odslepali do bosiste on nesto radio, zatim otisli u bl po senzor i dovezli auto kuci, sta ako nisu dotezali poslije radne temperature, kakav bi bio rezultat
- backarelli
- Poruka: 418
- Član foruma od: četvrtak, 1. sep. 2011. u 01:07h
Jooooojjjj , Veljo brate moj, šta se to dešava ?
Kakvo pritezanje i moment (kilo) ključ , ako nisu stavili nove brezone glave ???
Na brzinu pročitah postove i uopšte mi nije jasno kakvi opiljci se pominju posle otvaranja motora ? Pa čoveče, kome si ti oterao auto uopšte, da dira u samo srce ?
Kakva crna svadja.... zatvorio bi mu "servis" k`o na jedan , bre !
Pa sam da si radio (uz naša uputstva), ne bi bilo takvih problema
Pazi ovako... ne bih da ti kvarim volju, ali prepeglati sav taj "shit" tog obućara je skuuupa rabota . Reče ti ja da ne radiš ništa na brzinu i na/vrat-na/nos , već promišljeno, redom i polako...
Posle svega , brzinski pročitanog, ja bih pre pazario i ocarinio drugi motor (ne otvaran) , nego što bih se ebavao sa tim. Veruj mi, to može da se, vrlo lako, pretvori u "igranka bez prestanka" po pitanju keša (obzirom na trenutno stanje i sposobnost obućara, koji se upustiše u nepoznato) .
Kad si već zabrazdio u toliki mulj , izbaci postojeći (na kojim se podučavaše obućari) motor i nabavi jeftino drugi motor, te se reši muka. Koliko vidim, beć je dovoljno zasra**n , da bi nastavio ulaganje u isti !!!!
Čoveče, bukvalno, ali bukvalno ne znam nikog, ko je prošao sa tim motorom tako kao ti . Da sam znao šta će se izdešavati i kakva ti je servisna podrška u okolini, odmah bih ti rekao da teraš dok ide, a kad rikne, roljneš drugi motor sa stranca i to je to. Koliko saznah iz tvoje priče (ako je špon po bregastoj, možda nadješ i kratki nastavak gedore u cilindru) , ta mašinerija nije više za pouzdati se u nju. 

Kakvo pritezanje i moment (kilo) ključ , ako nisu stavili nove brezone glave ???

Na brzinu pročitah postove i uopšte mi nije jasno kakvi opiljci se pominju posle otvaranja motora ? Pa čoveče, kome si ti oterao auto uopšte, da dira u samo srce ?

Kakva crna svadja.... zatvorio bi mu "servis" k`o na jedan , bre !

Pazi ovako... ne bih da ti kvarim volju, ali prepeglati sav taj "shit" tog obućara je skuuupa rabota . Reče ti ja da ne radiš ništa na brzinu i na/vrat-na/nos , već promišljeno, redom i polako...
Posle svega , brzinski pročitanog, ja bih pre pazario i ocarinio drugi motor (ne otvaran) , nego što bih se ebavao sa tim. Veruj mi, to može da se, vrlo lako, pretvori u "igranka bez prestanka" po pitanju keša (obzirom na trenutno stanje i sposobnost obućara, koji se upustiše u nepoznato) .
Kad si već zabrazdio u toliki mulj , izbaci postojeći (na kojim se podučavaše obućari) motor i nabavi jeftino drugi motor, te se reši muka. Koliko vidim, beć je dovoljno zasra**n , da bi nastavio ulaganje u isti !!!!

-
- Trovač foruma!
nista ja nisam radio na brzinu brate, dobro sam razmislio kome cu odvesti, iz razloga sto servisi u koje inace idem rade prebrzo zbog obaveza drzavi, radnika i ostalog, otisao sam kod daljnjeg rodjaka koji radi na crno, i svi kazu da je najpsoteniji majstor koga kraj ima, ranije mu nisam isao prvenstveno zato sto nikad nisam imao auto kojem se iz nekog razloga otvara motor a ove rutinske stvari ne razmisljam ko ce mi raditi, bilo ko, to svako uradi
poslusao sam savjete da poravnam glavu i promijenim set gornjih dihtunga, nazovem majstora on kaze glava je skinuta pa ce on ujutro kod majstora koji ce da obradi glavu, a najbolje bi bilo ako mogu ja da nadjem koga da je odveze pa da on sutra montira, ja posudim auto, on stavi glavu u gepek ja odvezem, majstor izvadi glavu i kaze mi da kupim isti dihtung koji je bio, prodjem prodavnice nadjem sa 2 i 5 zareza a kod mene bio sa 3, nazovem i kazem a on meni kaze uzmi slobodno taj sa dva ja cu uraditi glavu da to nista ne smeta, cekao sam 3 sata da on zavrsi posao, on ubacio glavu ja dovezao ovaj izvadio i sutradan pocinje zajebancija
ako su to opiljci od obrade glave onda je kriv ovaj sto je radio pa nije dobro oprao poslije, ali to mene uopste ne zanima, oni rade u kompi pa nek ga on tereti, medjutim ja preko nekih poznanika ispitam situaciju, namjerno nisam htio ja da zovem, on kaze da je glavu oprao i izduvao kao i svaku do sad, to su kao oni okrenuli dihtung naopako, i ja sam o tom razmisljao ali stari dihtung je imao te zareze na lijevoj strani i ovaj je tako stavljen, sad, ako svi proizvodjaci stavljaju te zareze ili kako oni kazu rupe na istu stranu onda je dihtung glave dobro stavljen
medjutim,mene je najvise zabrinulo sto se odmah pocelo ogradjivati, logicno je bilo ostavi auto pa cemo ponovo pregledati ali ne i ne, neka radi neko drugi, ko zna od cega nema pritiska ulja, taj zvuk sto sad auto radi kao vw je zato sto je smanjen kompresioni prostor itd...
uglavnom auto je kod njega, drugi motor bez injektora, pumpe i turbine je dzaba para, moj je auto 8500 moze i njih donijeti pa cemo napraviti ugovor i ja cu kupiti drugog, moze i napraviti, ja cu auto primiti ako garantuje ali u slucaju problema ja ga vracam pa ako se njemu isplati da radi svaki mjesec par dana i ulaze novac neka izvoli
poslusao sam savjete da poravnam glavu i promijenim set gornjih dihtunga, nazovem majstora on kaze glava je skinuta pa ce on ujutro kod majstora koji ce da obradi glavu, a najbolje bi bilo ako mogu ja da nadjem koga da je odveze pa da on sutra montira, ja posudim auto, on stavi glavu u gepek ja odvezem, majstor izvadi glavu i kaze mi da kupim isti dihtung koji je bio, prodjem prodavnice nadjem sa 2 i 5 zareza a kod mene bio sa 3, nazovem i kazem a on meni kaze uzmi slobodno taj sa dva ja cu uraditi glavu da to nista ne smeta, cekao sam 3 sata da on zavrsi posao, on ubacio glavu ja dovezao ovaj izvadio i sutradan pocinje zajebancija
ako su to opiljci od obrade glave onda je kriv ovaj sto je radio pa nije dobro oprao poslije, ali to mene uopste ne zanima, oni rade u kompi pa nek ga on tereti, medjutim ja preko nekih poznanika ispitam situaciju, namjerno nisam htio ja da zovem, on kaze da je glavu oprao i izduvao kao i svaku do sad, to su kao oni okrenuli dihtung naopako, i ja sam o tom razmisljao ali stari dihtung je imao te zareze na lijevoj strani i ovaj je tako stavljen, sad, ako svi proizvodjaci stavljaju te zareze ili kako oni kazu rupe na istu stranu onda je dihtung glave dobro stavljen
medjutim,mene je najvise zabrinulo sto se odmah pocelo ogradjivati, logicno je bilo ostavi auto pa cemo ponovo pregledati ali ne i ne, neka radi neko drugi, ko zna od cega nema pritiska ulja, taj zvuk sto sad auto radi kao vw je zato sto je smanjen kompresioni prostor itd...
uglavnom auto je kod njega, drugi motor bez injektora, pumpe i turbine je dzaba para, moj je auto 8500 moze i njih donijeti pa cemo napraviti ugovor i ja cu kupiti drugog, moze i napraviti, ja cu auto primiti ako garantuje ali u slucaju problema ja ga vracam pa ako se njemu isplati da radi svaki mjesec par dana i ulaze novac neka izvoli
- montoya
- Poruka: 2145
- Član foruma od: sreda, 24. nov. 2010. u 13:13h
Veljo znam da je sada sve dzaba govoriti ali ja mislim da ti nisi ni trebao da rasturas motor i ravnas glavu i td. A ako si vec resio da popravljas auto trebao si da napravis par stotina kilometara i da ti pravi majstor specijalista za fordove postavi dijagnozu i kaze treba ili ne treba da se radi i ako treba sta treba...
Ford mondeo mk4.5 2023-
Ford Ka mk2 2021-2025
Volvo v50 1.6 d2 2019-2023
Ford KA 1.3 2019-2021
Maverick 2.0 Zetec 2018-2022
C Max 06. 1.8 tdci 2016-2019
Focus mk1 1.8 tdci Zetec 2010-2016
Ford Ka mk2 2021-2025
Volvo v50 1.6 d2 2019-2023
Ford KA 1.3 2019-2021
Maverick 2.0 Zetec 2018-2022
C Max 06. 1.8 tdci 2016-2019
Focus mk1 1.8 tdci Zetec 2010-2016
-
- Trovač foruma!
tu dijagnozu sam dao sam i potvrdio u 5 servisa, i dihtung glave je bio izgorio na 2 mjesta lijepo se vidi kad skines...montoya piše:Veljo znam da je sada sve dzaba govoriti ali ja mislim da ti nisi ni trebao da rasturas motor i ravnas glavu i td. A ako si vec resio da popravljas auto trebao si da napravis par stotina kilometara i da ti pravi majstor specijalista za fordove postavi dijagnozu i kaze treba ili ne treba da se radi i ako treba sta treba...
-
- Trovač foruma!
kako bih ja provjerio pritisak ulja, ovaj me zvao kaze da je auto u normalnom stanju, bilo prljavo nesto i on je ocistio, pumpa ok, lamoica ne gori vise, skidao karter kaze da je sve cisto kao suza a ovo sto nije isao i cudno radio nije bio dobro ufazen da je i to rijesio, a meni se ne uzima auto dok ne provjerim taj pritisak
- nikola_focus
- Poruka: 1498
- Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h
Jedino da nadjes manometar sa odgovarajucim korakom navoja kao sto je i na tvom davacu, ili bilo koji manometar pa da ti strugar napravi reducir da moze da se zasrafi na to mesto gde je davac pritiska. Mozda moze nesto i preko dijagnostike, nisam siguran, cak i preko onog self diagnostic testa na tabli.
Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
- darko darko
- Poruka: 3889
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
veljo, imao sam identican problem na golfu 2, ravnjali su glavu, pa opet, pa opet, nakraju je bio kriv blok, blok se vidi sa odredjenim altalom, moze i sijalica subler i da se vidi gde je kriv, al mozda nije to, mozda nemoze da se lepo stegne glava
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Izgleda da ovde ne vredi pricati
1.Problem je do majstora (nije obratio paznju na cistocu prilikom skidanja dizni)
2.Problem vlasnik(odredjuje sam kvar)
3.Neiskustvo koje ce neko da plati
1.Problem je do majstora (nije obratio paznju na cistocu prilikom skidanja dizni)
2.Problem vlasnik(odredjuje sam kvar)
3.Neiskustvo koje ce neko da plati
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek