Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Focus TDCI crkava u voznji

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

veljo_81
Trovač foruma!
Poruka: 1399
Član foruma od: ponedeljak, 29. okt. 2012. u 19:31h

Re: Focus TDCI crkava u voznji

Poruka od veljo_81 » utorak, 2. apr. 2013. u 16:19h

300 maraka sa dostavom pumpa, sinoc sam pitao informativno i to je dobra cijena, inace su 400 pa na vise
a sto repariras injektore, kupi i njih polovne, njihovu tacnu cijenu ne znam al tu su oko 600 km, 100 gore dolje, provjeri ih kod bosiste pa onda placaj
da ih platis 600 i pumpu 300, to nije mnogo a mozda otmes injektore i za 500
imas nesto dati za ruke, imas za provjeru injektora, mora se oprati tank i cijevi, novi filter goriva i montaza ovog nece izaci preko 600 evra
onda posto imas dva regulatora pritiska goriva jedan poklonis meni i svi budemo sretni :)

dzodzi
Poruka: 64
Član foruma od: četvrtak, 14. mar. 2013. u 10:59h

Poruka od dzodzi » utorak, 2. apr. 2013. u 16:43h

Gdje to ima pumpa za 300? I garantuju li da je ispravna? Nasao sam i ja dizne za 600, mozda daju za 500. Kad bi sve tako proslo kako ti kazes, poklanjam ti regulator :D

veljo_81
Trovač foruma!

Poruka od veljo_81 » utorak, 2. apr. 2013. u 16:57h

poslacu ti broj u privatnoj poruci samo da nadjem broj od lika, prijetelji smo na fb pa sam vidio da prodaje dijelove, ja trazio regulator a on kaze ima al nece da skida sa pumpe, kaze da je auto razbijen kad je imao 120 000, garantuje da je ispravna al dok isprobas, ne garantuje neke mjesece i kilometrazu sto je i normalno
ohoho, evo meni regulatora :)

DB9
Poruka: 332
Član foruma od: subota, 8. sep. 2012. u 07:55h
Kontakt:

Poruka od DB9 » utorak, 2. apr. 2013. u 17:44h

velja ce postati preprodavac polovnih delova ako nastavi ovako

veljo_81
Trovač foruma!

Poruka od veljo_81 » utorak, 2. apr. 2013. u 17:52h

hocu, rasturicu ove svoje fordove za prodaju a kupiti sebi 124 250 D ili pasata V sa mocnih 85 kw :)
steta da deru covjeka, kakva repariranja, kupis to polovno za dz i tjeras, dizne mozda i ne treba, nek ih cupa i provjeri kod bosiste
jes vidio kako se ja ogrebem za regulator a ti morao da se iskesis :ford:

backarelli
Poruka: 418
Član foruma od: četvrtak, 1. sep. 2011. u 01:07h

Poruka od backarelli » utorak, 2. apr. 2013. u 18:52h

Ne zezaj čoveka da baca pare ! :punnish:

Nikakva kupovina nijednog od tih elemenata bez predhodne provere kod bošiste ! Nemoj slučajno da si kupovao pumpu ili dizne na ne vidjeno . Pa čoveče, ako se ispostavi da si bacio bez veze 600e i samo duplirao već loše delove, šta ćeš onda ? :suicide:

Polovno uzimaš samo uz predhodnu proveru kod bošiste koga ti odrediš i to u tvom prisustvu . Imaš već napisanu preporuku za Banjaluku od Dragomira, koliko mi se čini (nisam siguran) ... samo ako taj neko pristane da ti pošalje delove, koje ćeš prvo proveriti, pa tek onda platiti. Provera ne bi trebalo da je skupa.
Slika Dizne su mi propale, ulje na turbo-crevu, otiš`o mi zamajac *ebem li mu kevu - TDCi

DB9
Kontakt:

Poruka od DB9 » utorak, 2. apr. 2013. u 19:03h

aj kad se vec poteze tema evropskih novcanica.

koliko su 4 nove dizne upakovane sa kodovima sa garancijom znaci full
i nova pumpa znaci neraspakovano...

recimo da gagi to naruci i da ti ugradi i samo ostaje da kalibrise sve to?

znaci interesuje me proverena cena naruci se dirktno od granda ili gde se vec narucuje..nista e bay i ostale fore.

MOLIM GAGIJA DA SE UKLJUCI ISAOPSTI CENU?

backarelli
Poruka: 418
Član foruma od: četvrtak, 1. sep. 2011. u 01:07h

Poruka od backarelli » utorak, 2. apr. 2013. u 19:07h

Dizne su komad izmedju 250-300e a za pumpu nemam pojma (mislim da je oko 800e) . Za cenu u Grandu nemoj ni da pitaš
Slika Dizne su mi propale, ulje na turbo-crevu, otiš`o mi zamajac *ebem li mu kevu - TDCi

veljo_81
Trovač foruma!

Poruka od veljo_81 » utorak, 2. apr. 2013. u 19:59h

backarelli piše:Ne zezaj čoveka da baca pare ! :punnish:

Nikakva kupovina nijednog od tih elemenata bez predhodne provere kod bošiste ! Nemoj slučajno da si kupovao pumpu ili dizne na ne vidjeno . Pa čoveče, ako se ispostavi da si bacio bez veze 600e i samo duplirao već loše delove, šta ćeš onda ? :suicide:

Polovno uzimaš samo uz predhodnu proveru kod bošiste koga ti odrediš i to u tvom prisustvu . Imaš već napisanu preporuku za Banjaluku od Dragomira, koliko mi se čini (nisam siguran) ... samo ako taj neko pristane da ti pošalje delove, koje ćeš prvo proveriti, pa tek onda platiti. Provera ne bi trebalo da je skupa.
sve mu je to receno u pp, pa ne mislis valjda da bi ja svog covjeka iz bl lose savjetovao, plus je u igri regulator pvp :-)
btw, koje ulje ide u mjenjac od tdci, ovi u servisu guraju neko od 20 evra po litri, 75ica neka pise na njoj ford nesto

dzodzi

Poruka od dzodzi » utorak, 2. apr. 2013. u 20:15h

Nasao sam dizne i pumpu, ljudi pristaju da se posalje i provjeri, ako ne odgovara vracaju pare. Jedan ima firmu registrovanu a drugi je ovaj sto je Veljo preporucio, koliko vidim na netu, rade vracanje dijelova, e sad valjda necu biti toliki baksuz da me i oni zajebu, mada nista nije iskljuceno. Inace, pumpa je bila kod bosiste na provjeri i nemoze se remontovati, tako Vlado kaze. Sve 4 dizne trebaju reparaciju, koja iznosi 200 KM po dizni, tako da cu ici s polovnim. Nadam se da se necu prevariti, e sada ove dizne vjerovatno nemaju kodove i sta u tom slucaju, stvarno ne znam.

veljo_81
Trovač foruma!

Poruka od veljo_81 » utorak, 2. apr. 2013. u 20:22h

ta reparacija od 200 km je vjerovatno isto bez koda, kod ovog bosiste sto sam ti dao broj je 250 sa njegovim slanjem na kodiranje u bgd
ajd pogledacu ti broj od onog u prijedoru sto sam ti rekao da ima sve 4 injektora ispravna, mogu ti sutra javiti, mozda su njegove sa kodom
nemoj da zuris, samo polako, kad se god zuri uvijek se najebe :)

DB9
Kontakt:

Poruka od DB9 » utorak, 2. apr. 2013. u 20:25h

PA CEKAJ SAD...
bosisti traze da oko 1100 1200 evra da skockaju dizne i pumpu i operu sistem...mozda i vise...
4 nove dizne 1000...sa naglaskom na nove
zamnea dihtunga i lezajeva na pumpi 170 evra ako nije ostalo riknulo(u vecini slucajeva je tako)
garantujem da svaki posten majstor nece naplatiti vise od 100 eura za montazu i kalibraciju i pranje rezervoara neka bude i 200.
i dolazimo do cifre od 1000+170+200=1370 evropskih novcanica

aj sad da dobijes macku u dzaku kod nekog bosiste za soma i 200 ili kupis novo za soma i 300-400

ili sam ja lud i nisam dobro inforisan ili nesto ovde debelo smrdi u vezi cuvenih madjionicara i virtuoza nasih dragih bosista :wtf: :wtf: :wtf: :wtf: :wtf: :wtf:

dzodzi

Poruka od dzodzi » utorak, 2. apr. 2013. u 20:38h

veljo_81 piše:ta reparacija od 200 km je vjerovatno isto bez koda, kod ovog bosiste sto sam ti dao broj je 250 sa njegovim slanjem na kodiranje u bgd
ajd pogledacu ti broj od onog u prijedoru sto sam ti rekao da ima sve 4 injektora ispravna, mogu ti sutra javiti, mozda su njegove sa kodom
nemoj da zuris, samo polako, kad se god zuri uvijek se najebe :)
Moze, pogledaj mi za br, mada nemam garanciju ni da su njegove ispravne 100%.

veljo_81
Trovač foruma!

Poruka od veljo_81 » utorak, 2. apr. 2013. u 21:07h

jbg, provjerices pa ce ti bosista reci stanje
ja sam htio kupiti jednu al on nije htio da proda, rekao je steta ovakav set rastavljati, kontam da su neke lose prodao bi on i jednu glat

bojcistv
Poruka: 2037
Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h

Poruka od bojcistv » utorak, 2. apr. 2013. u 21:24h

Koliko ja znam potpuno nove dizne za taj Focus su negdje oko 1000 al' funti (sve cetiri). http://www.ebay.com/itm/Delphi-Common-R ... 27cf935936
Ne vrijedi remontovati dizne bez odredjivanja novih kodova. U svakom slucaju moraces ih slati kod nekoga ko ima tu masinu za odredjivanje kodova, a to je najvjerovatnije BG diesel. Kod njih je bio nas kolega Vojo Bogdanovic koji je i napisao super pricu o svojoj golgoti sa diznama i pumpom i svakom to moze da posluzi kao vodic u takvim slucajevima. Nadam se da ce ta pumpa i dizne biti u redu.
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."

veljo_81
Trovač foruma!

Poruka od veljo_81 » utorak, 2. apr. 2013. u 21:29h

znao sam jednog lika koji je vozeci kamion po italiji nanjusio neke likove koji su prodavali "pozajmljene" turbine i slicne stvari za sitnu lovu a on ovamo donosio i opet prodavao za sitnu lovu naspram cijene nove ili reparirane turbine
cim ga sretnem pitacu dal je jos u shemi i dal imaju injektora i pumpi pa cu da vam prodajem za dzaba para :)

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » utorak, 2. apr. 2013. u 22:01h

Samo ti piši takve stvari po forumu...
Slika

PMilan
Poruka: 726
Član foruma od: sreda, 7. dec. 2011. u 16:57h

Poruka od PMilan » utorak, 2. apr. 2013. u 22:15h

veljo_81 piše:znao sam jednog lika koji je vozeci kamion po italiji nanjusio neke likove koji su prodavali "pozajmljene" turbine i slicne stvari za sitnu lovu a on ovamo donosio i opet prodavao za sitnu lovu naspram cijene nove ili reparirane turbine
cim ga sretnem pitacu dal je jos u shemi i dal imaju injektora i pumpi pa cu da vam prodajem za dzaba para :)
hahahaha hahahaha hahahaha koji kralj

veljo_81
Trovač foruma!

Poruka od veljo_81 » utorak, 2. apr. 2013. u 22:25h

totti piše:Samo ti piši takve stvari po forumu...
nije opasno, rekla-kazala

M.M.L.
Poruka: 2063
Član foruma od: subota, 2. jun 2012. u 22:32h
Kontakt:

Poruka od M.M.L. » utorak, 2. apr. 2013. u 22:31h

Cemu uopste sluzi taj kod dizne, zasto se kodiraju?

veljo_81
Trovač foruma!

Poruka od veljo_81 » utorak, 2. apr. 2013. u 22:35h

da ne bi svako cackao po njima, nekad si mogao da samo skines jednu i ubodes drugu pa su skontali da tako ne valja, sto bi bilo jednostavno kad moze biti komplikovano :)
valjda govori kompjuteru karakteristike dizne, to bi trebao neki ing da nam detaljno objasni da mozemo da se hvalimo znanjem :)

dzodzi

Poruka od dzodzi » petak, 5. apr. 2013. u 14:49h

Da javim razvoj situacije, dosao sam od majstora, stavljena druga pumpa i dizne sa kodovima, majstor kaze da jos malo trzucka na nizim obrtajima ali se ne gasi i ne pali lampicu grijaca, navodno jedna dizna ima malo jaci preliv, mozda ce se stabilizovati s vremenom. Medjutim ja kad sam ga vozio kuci, htio sam ga zapaliti. Konstantno trzuckanje i tresenje, pogotovo na vecim brzinama. Pumpa je navodno ok, jedna dizna ima malo jaci preliv, a ostale 3 su ok. Ne znam da li moze zbog toga auto da ovako trza konstantno.

DB9
Kontakt:

Poruka od DB9 » petak, 5. apr. 2013. u 15:06h

ne rade dizne kako treba kao da radi na tri klipa...
dizne ili da se urade kako treba ili da se ni ne rade...

kao kad kod benzinca zvekne svecica pa auto cuka kao lud ista prica i sa diznom raspade se masina imas utisak da ce da se iskida iz nosaca...pa jos dal je uzubljena pumpa kako treba ona je na lanac...
jednostavno o sve treba da uradi neko ko zna to da radi....

gagi ukljuci se,ubise coveka :clap: :clap:

dzabe i nove dizne ako majstor ne kalibrise to sve kako treba tj ne unese validne kodove u ECU.

dusan80
Poruka: 293
Član foruma od: sreda, 9. nov. 2011. u 22:46h

Poruka od dusan80 » petak, 5. apr. 2013. u 15:49h

Jesi to radio kod Vlade u Laktašima?
Zamalo da se oženim al' srećom zasro' sam na vrijeme!!

dzodzi

Poruka od dzodzi » petak, 5. apr. 2013. u 15:50h

Da, kod Vlade.

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“