Slika stvarno govori vise od 1000 reci, znam o cemu se radi pa da krenem nekim redom.
Prvo ti nema
s karburator, nego
weberov mono poin ili SPI sistem ubrizgavanja ( ubrizgavanje goriva u jednoj tacki sa el., diznom ).
Drugo, iz tvojih postova se vidi da auto nije
dobro odrzavan kod predhodnog vlasnika, odnosno da si kupio auto sa problemom.
Trece, cim auto solidno radi na plinu, znaj da ti je struja za potpaljivanje goriva - plina
dobra i tu netrebas nista vise da proveravas.
Cetvrto, sto se tice benzina, pumpa za gorivo mora da da od
0,8 - 1,2 bara pritisak goriva. To ti je prvi uslov da bi benzin uopste radio.
Peto, iz tvog posta se da videti da ti el.dizna po malo pusta gorivo, dok je auto na plinu. To morzes i sam da proveris, skini poklopac filtera dok ti auto radi na plinu. Posmatraj da li se stvaraju kapljice goriva na vrhu el. dizne, zatim neka neko ugasi auto. Ti celo vreme posmatraj vrh el. dizne, moguce je da ti po malo kaplje i kad ugasis motor ( to je znak da el.dizna nedihtuje ), jer u sistemu jedno vreme bude odredjenog pritiska.
Steta je sto si do sada dosta para dao, a ipak si na pocetku. Moj iskren savet je da nadjes dvogrli weberov karburator, mada nije problem ni pierburgov jednogrli karburator. Zbog objektivne starosti auta, same instalacije i weberovog mono pointa, sa karburatorom ces najbolje resiti i potrosnju plina i benzina, poz...