Mondeo mk3-neće da upali
Moderator: Dragomir
- Neša
- VIP
- Poruka: 5056
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Re: Mondeo mk3-neće da upali
i lift pumpa se remontuje za male pare.
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
zato je tdci zakon 

- bojan_kv
- Poruka: 1309
- Član foruma od: četvrtak, 11. mar. 2010. u 20:52h
Izvinjavam se administraciji ali moram da prokomentarisemdjuka piše: Vozim Mercedesa 86g,jos su mu cetkice na anlaseru fabricke,a kamoli pumpa ili neta drugo.
Sve u svemu FORD nikad vise,jer gori auto nepostoji.
Veljo ti li si?

By the way, mozda je problem u meni sto vozim jednog te istog focusa vec 3 godine i 60k km, a samo mu menjam ulje i filtere i sipam gorivo

Ford focus mk1 rest. '02, 1.8tdci 85 KW (115KS) 04.2011-07.2019
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-
-
- Poruka: 39
- Član foruma od: nedelja, 7. jul 2013. u 16:33h
j...m ja taj auto kad mu crkne pumpa sto ima malo goriva.
ovom sto predje 120 000km za 4 god.(ja prelazim toliko za 1 godinu) i hocu auto da sednem i vozim,Mecka me nikad nije ostavila.
moj auto je vozio deda,i presao je 250000km.
Sto se tice losih majsora to si u pravu,ovo danas su samo monteri,doneses deo i oni ga montiraju,a kad treba da porave onda te ovo,te ono,mozda ovo,mozda ono...itd.
A sto se tice auta,krs nad krsevima.
ovom sto predje 120 000km za 4 god.(ja prelazim toliko za 1 godinu) i hocu auto da sednem i vozim,Mecka me nikad nije ostavila.
moj auto je vozio deda,i presao je 250000km.
Sto se tice losih majsora to si u pravu,ovo danas su samo monteri,doneses deo i oni ga montiraju,a kad treba da porave onda te ovo,te ono,mozda ovo,mozda ono...itd.
A sto se tice auta,krs nad krsevima.
Arbeit macht frei.
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Iz mogo iskustva kvarovi bos pumpe su najvise vezani za predjenu kilometrazu(30%) I za vozaca(70%) zbog kolicine goriva I kvaliteta
Koliko vidi svi mercedesovi I VW servisi se zatvaraju nemaju ljudi posla ne kvare se automobili
Koliko vidi svi mercedesovi I VW servisi se zatvaraju nemaju ljudi posla ne kvare se automobili
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- milan_gt
djuka ja sam presao 220.000 za 4.5 god a auto je ukupno presao skoro duplo vise od te tvoje mecke 

- pancerFF
- Poruka: 1076
- Član foruma od: utorak, 14. avg. 2012. u 14:38h
Ti kupi Golfa ili Passata, oni se "uopste" ne kvare.
Ford Focus MK1.5, 1.8 TDCi - 74kW, 2003.
-
- Poruka: 2037
- Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h
I jos pri tom Golf ne trosi gorivo vec ga proizvodi.
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
- popovicvl
- Poruka: 5671
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Kad neko proizvodi serijski preko 100 godina: automobile, kamione, avione, autobuse, traktore, camce, radne masine, tenkove, mora imati i otpad. Procena oko 700-750.000.000 vozila.djuka piše:U Pravu su kad kazu:sa "Meseca se vidi Kineski zid i Ford otpad"
Koliko vidim imas problem sa Bosch-om, a ne sa Fordom. Bosch-u pumpu VP30/37/44 ugradjuje i mercedes, VW, Audi, BMW, Opel...tako da se neces spasiti.
-
zato je vidim Golf 4500e 2002g,a ford 2000e 2002g.
ako neznate sta je dobro,onda znate sta je skupo.
a i kako majstore moze vozac da utice na rad pumpe molim da mi objasnite?
znaci treba rezervoar uvek da bude pun??
ja vozim recimo vec 17 godina,imam predjenih sigurno 2 500 000km i to jos nisam cuo.
da li je vozac kriv so recimo ode dizna,ili vodena pumpa,ili lezaj itd.
ja necu da ulazim u polemiku,imam pravo na svoje misljenje.
trazio sam od vas savet,niko nema pojma ni o cemu,samo znate da nagadjate.
Milane iz Uzica,kada tvoj Ford predje 650 000km,ti ga dovezi,ja cu ti ga otkupiti.(ali da nije nista radjeno na motoru).
i slazem se da proizvode 100 godina aute itd.samo mi recite ko je omo imislio motor sa unutrasnjim sagorevanjem??
a i kako majstore moze vozac da utice na rad pumpe molim da mi objasnite?
znaci treba rezervoar uvek da bude pun??
ja vozim recimo vec 17 godina,imam predjenih sigurno 2 500 000km i to jos nisam cuo.
da li je vozac kriv so recimo ode dizna,ili vodena pumpa,ili lezaj itd.
ja necu da ulazim u polemiku,imam pravo na svoje misljenje.
trazio sam od vas savet,niko nema pojma ni o cemu,samo znate da nagadjate.
Milane iz Uzica,kada tvoj Ford predje 650 000km,ti ga dovezi,ja cu ti ga otkupiti.(ali da nije nista radjeno na motoru).
pa majstore,kaze se BOS pumpa,a mozda je i Lukas.uglavnom je to sve isto.popovicvl piše:Koliko vidim imas problem sa Bosch-om, a ne sa Fordom. Bosch-u pumpu VP30/37/44 ugradjuje i mercedes, VW, Audi, BMW, Opel...tako da se neces spasiti.
i slazem se da proizvode 100 godina aute itd.samo mi recite ko je omo imislio motor sa unutrasnjim sagorevanjem??
Arbeit macht frei.
- popovicvl
- Poruka: 5671
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
pa VW, ko ce drugi.
-
pa gde su te LIFT i TANdem pumpe,na dijagnostici ne pokazuje nista?Nesa piše:ta dobavna pumpa pored rezervoara se remontuje,a mogu da se kladim da ti je bosch pumpa dobra.. I jedna i druga stradaju od vožnje sa malo goriva u rezervoaru i naravno da ne može da upali ako ne radi dobavna,tandem,lift itd i tome sl.pumpa.
sve radi samo nece da upali,a naftu baca na 1 i 4 diznu,a 2 i 3 pomalo?
Arbeit macht frei.
- milan_gt
djuka prethodni mondeo mi presao toliko i motor nije pipan 
a ovome fali mozda godinu dve za tu km, i mislim da ce preci dosta vise nego predhodni, jer nema znakova umora, cak mi se nisu kvarile dizne, pumpa, zamajac..

a ovome fali mozda godinu dve za tu km, i mislim da ce preci dosta vise nego predhodni, jer nema znakova umora, cak mi se nisu kvarile dizne, pumpa, zamajac..

-
ma slazem se ja sa tim,ali ima i baksuza od auta,ja sam naleteo na takav.
inace imam Mercedesa W124 250D.to je za mane neunistiv auto.
Arbeit macht frei.
- pancerFF
djuka piše:zato je vidim Golf 4500e 2002g,a ford 2000e 2002g.

E to je druga prica, sad si lepo rekao. Ne znaci da je to krs od auta, vec da ti se zalomio takav primerak.djuka piše:ma slazem se ja sa tim,ali ima i baksuza od auta,ja sam naleteo na takav.
-
pa jesam rekao,ja ne pljujem pa lizem,al je to dovoljno da mi prisedne za ceo zivot.
Arbeit macht frei.
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Gde je taj otpad što se vidi sa Meseca, ja još nisam pronašao neki koji ima ono što mi treba 

Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- zeteks
- Poruka: 1296
- Član foruma od: utorak, 12. okt. 2010. u 15:56h
Zar 124-ke 250D nisu fabricki problematicne sto im se brzo trose karike. To je pisalo u Auto Bildu kada su pravili osvrt na W124. Ishvalili su motor 2.3E na benzin, a za 250D su naveli ovu manu.
- Neša
- VIP
- Poruka: 5056
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Nazad pored rezervoara u pravcu suvozaca,elektromotorcic koji vuce gorivo iz rezervoara...Da je problem u bosch pumpi svaka dijagnostika bi trebalo da ga prijavi.djuka piše:pa gde su te LIFT i TANdem pumpe,na dijagnostici ne pokazuje nista?Nesa piše:ta dobavna pumpa pored rezervoara se remontuje,a mogu da se kladim da ti je bosch pumpa dobra.. I jedna i druga stradaju od vožnje sa malo goriva u rezervoaru i naravno da ne može da upali ako ne radi dobavna,tandem,lift itd i tome sl.pumpa.
sve radi samo nece da upali,a naftu baca na 1 i 4 diznu,a 2 i 3 pomalo?
Ja upravo vozim mondeo tddi 85kw i super sluzi i to prva serija iz novembra 2000.g...
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- pancerFF
Ma na kraju ce se ispostaviti da nije Bosch pumpa uopste.
-
zamenio sam tu malu pumpu pored rezervoara.a nerazumem sto zbog nje nace da pali,treba Bos pumpa da sama dovuce gorivo u tom slucaju valjda.(na starijim autima nema dobavne sem na benzincima).
mada neznam oko ove nove tehnike i elektronike.
A ako je mehanicki kvar na pumpi,da li ce onda dijagnostika da prikaze kvar?
mada neznam oko ove nove tehnike i elektronike.
A ako je mehanicki kvar na pumpi,da li ce onda dijagnostika da prikaze kvar?
Arbeit macht frei.
-
- milan_gt
pa nesmo ti mi bosisti 

- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Pa već si nam postavio dijagnozu...
Zašto bi se bilo ko trudio posle ovoga?djuka piše:trazio sam od vas savet,niko nema pojma ni o cemu,samo znate da nagadjate.
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
-
- Poruka: 2037
- Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h
Ljudi ne znaju pa nece ni da nagadjaju. Ja koliko znam na toj pumpi hoce da strada elektronika na pumpi od vreline i kada se vozi sa maloo goriva u rezervoaru nastaje problem sa hladjenjem iste. Moj prijatelj ima taj problem i kada su vani zimske temperature nema nekih problema ali cim malo ugrije auto pocne da ga zeza.
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin