Focus 1,6 gubi snagu
Moderator: Dragomir
- Sajin
- Poruka: 79
- Član foruma od: nedelja, 18. okt. 2009. u 12:09h
Re: Focus 1,6 gubi snagu
Neka univerzalna dijagnostika. Zaboravio sam koji je proizvodjac. Vredi li nesto od ciscenja katalizatora, citao sam da neki to spominju ?
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21582
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Teško,katalizator ima svoj vek trajanja.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- van
- VIP
- Poruka: 9046
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Катализатор има свој век трајања , али када умре , то не мора да се одрази на перформансе . Зависи како умре , од старости или од убијања оловним горивом , мотором који троши уље итд ...
- Sajin
- Poruka: 79
- Član foruma od: nedelja, 18. okt. 2009. u 12:09h
Danas prilikom voznje prestade da radi brzinomer. Dok nije radio auto je trzao poprilicno na obrtajima oko 2000. Posle par kilometara proradio ponovo ,a trzanje nestalo. Desilo mi se dva puta do sada da je brzinomer na momenat stao. Verovatno da je senzor na menjacu pri kraju. Takodje je majstor video da se auspuh na delu gde se spaja onaj elasticni deo i izduvna grana totalno odvojio. Nije nikom jasno kako da auto ne bruji. Od kada je kod mene to verovatno tako stoji. Culo se samo kada ga upalim u garazi da negde malo pusta-neverovatno ! Porucili smo tu elasticnu cev. Moguce da l. sonda iza katalizatora nije dobijala prave informacije. Javicu kada promenim senzor brzine i sredim auspuh ima li promene.
- van
- VIP
Веома могуће
- oristic
- Poruka: 1035
- Član foruma od: subota, 12. dec. 2009. u 21:21h
Meni je bio riknuo pinjon, tj. crkavo je da kazem postepeno, tako sam vozi jedno godinu dana jer mi se desavalo u pocetku da npr. kazaljka za brzinu padne jednom u mesec dva i istog momenta se vrati, bez da se to bilo kako manifestuje u voznji. Kasnije sve ucestalije padanje, pa je auto poceo da blago izgubi na snazi kad kazaljka padne i povrati se kad se kazaljka podigne, onda je pocela da se gubi i kilometraža na dipleju pa sam rešio da ga promenim. Uzeo zamenski za 2700 dinara i radi odlično ima više od godinu dana.
-
- Poruka: 31
- Član foruma od: nedelja, 21. apr. 2013. u 19:27h
Za Sajina,jesi li resio problem sa autom,imam isti problem,u pitanju je 1,6 karavan,iymedju 2000 i 3000 lose prima gas,slabo vuce,nema snagu.Na leru radi lepo na 900,dijagnostikom je utvrdjeno da je zapusen katalizator,sonda iza katalizatora ne ocitava nista vec je ravna linija.Moze li to da bude problem,ili mozda kablovi.Svecice su menjane i ceo set kvacila.
-
- Poruka: 215
- Član foruma od: utorak, 19. mar. 2013. u 23:01h
Pozdrav ljudi. Od kada su ove vrucine a svaki dan idem na malo duzi put,palim klimu i ima jedna novina sa radom motora. Od kada sam stavio druge kablove nemam frku sa snagom motora ALI samo dok ne upalim klimu. Znaci kad je klima ugasena,auto vuce normalno,sve ok u svakoj brzini,ler dobar. Cim upalim klimu,posle par minuta pocne da hladi i kad lagano dodam gas i pustim,obrtaji odu gore i onda propadnu na 650-700 obrtaja,motor lagano zatrese kao da ce da se ugasi i vrati obrtaje na 850-900 kolko vec treba. Nikad se ne ugasi motor ali zatrese. To je u leru, a kada vozim slabije povlaci u prvoj i drugoj,treca vec normalnije. To je sve ponavljam dok je ukljucena klima. Gledao sam i voltazu da li tada padne ili tako nesto,ne, voltaza dobra. Ocigledno nesto sa strujom ne valja ili gresim?
- mbole
- Poruka: 15003
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Sasvim je normalno da slabije povlaci sa ukljucenom klimom. Otme ona debelo snage.
Ali, to propadanje obrtaja vec nije normalno, to bi ECU morao da pegla.
Ali, to propadanje obrtaja vec nije normalno, to bi ECU morao da pegla.
Djak pesak 

-
Ja stalno sumnjam na tu famoznu bobinu ali nikako da menjam to cudo. Da li je moguce da zbog nje to zeza ?
-
- Poruka: 31
- Član foruma od: nedelja, 21. apr. 2013. u 19:27h
menjaj bobinu,kod mene je bio isti problem i sad je reseno
-
Pozdrav,aj da ne otvaram novu temu . Pre neki dan sam skidao PCV ventil na Fokusu 2000 god , benzin , 74kw i otkrio da je crevo koje ide sa racve na PCV ventil bilo zaseceno ( ziveli majstori ) i da je propustalo vazduh i da je bio neravnomeran ler. Nisam cisti IACV ,dakle samo PCV i zamenio ta tri creva sto se racvaju levo ,desno i na PCV . E sad sta me zanima, na autu je bila plinska instalacija( prethodni vlasnik) i imam 4 creva koja su na usisnoj grani, znaci usrafljeni su metalni odusci na plastici a na njih idu creva koja su zacepljena srafovima i selnama na krajevima. A takodje imam i jedno crevo koje je na isti nacin usrafljeno na usisno crevo ispred leptira gasa. Pitanje je , da li je moguce da izmedju tih metalnih odusaka vuce negde fals vazduh i da li bi moglo da se zaptiva to nekom masom? A takodje i ovo na usisu ispred leptira ? I dalje mi se desava da kad recimo stisnem gas na 2-2.2 hiljade obrtaja kao da zastane gas i onda krene da vuce. Da li to ima veze sa ovim zaostalim plinskim instalacijama? Hvala za pomoc
- Markedjani
- Predsednik kluba
Nije lepo objašnjeno na kom gorivu se sve ovo dešava?
Sent from my Mi 4i using Tapatalk

-
Napisao sam, na benzinu. To je zaostala plinska instalacija, ja nemam ugradjen plin,vozim na benzin.
- Markedjani
- Predsednik kluba
Ispitaj ta sumnjiva mesta sa sapunicom.

-
Ok,hvala,to mi nije palo na pamet. Ako ima negde vazduha cime bi mogao da zalepim to? Jel tu crni silikon univerzal radi posao?Markedjani piše:Ispitaj ta sumnjiva mesta sa sapunicom.
Sent from my Lg Optimus G using Tapatalk
- Markedjani
- Predsednik kluba
Diht masa

-
Proverio sam,nigde ne vuce fals vazduh ali sta je frka. Na prvom kablu i trecem kad izvucem mi ne baca varnicu a na drugom i cetvrtom mi baca varnicu!!! Sta je u pitanju?
- Markedjani
- Predsednik kluba
Verovatno bobina.

- van
- VIP
Бобина је упарена 1-4 и 2-3 . Колико ја знам , не може да баца само на једном од два парна
-
Znaci treba da baca na sva cetiri kabla ? Da kazem da se sve ovo naravno desava u leru. Nisam bas upucen u te stvari, mada sam na ovom forumu dosta toga naucio. Poceo sam bukvalno od nule kad sam uzeo Ford.
- van
- VIP
Питање је колико удаљих кабл од бобине . Најбоље је да ставиш неки шрафцирег у бобину а кабл држиш 2мм од металног дела шрафцигера . Ако ни тада нема варнице , пробај да цамениш места кабловима ( не могу све комбинације због дужине ) , ако је исти случај , онда заменити места свећицама , ако није ни то онда је дефинитивно до бобине .
-
Kablove imam nove, svecice su nove, uzete pre par dana Bosch.
- zeteks
- Poruka: 1296
- Član foruma od: utorak, 12. okt. 2010. u 15:56h
Nevalja da ti motor radi dok skidas kablove sa svecica ili bombine.
-
Znam da ne valja ali to je momenat samo, skinem kabel, vidim varnicu a i cuje se klik od varnica, vratim kabel. Znaci ja sam vozio na dva cilindra ustvari?!