Aditiv za regeneraciju DPF-a Focus MK2 1.6 TDCI
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 2037
- Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h
Re: Aditiv za regeneraciju DPF-a Focus MK2 1.6 TDCI
Nema sale sa tim aditivom za FAP filter. Mora ici tacno onaj koji je predvidjen i sipa se u poseban rezervoar. Kosta kao Sv.Petra kajgana. Sto rece Mbole to je neka gadna hemija.
Liqui Moly ima poseban sistem za ciscenje DPF i ne mozes to raditi sam.
Liqui Moly ima poseban sistem za ciscenje DPF i ne mozes to raditi sam.
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
- mbole
- Poruka: 14968
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
DPF u principu ima nekoliko "rezima" regeneracije.
Ajd da ih nazovem "pasivan", "aktivan" i "servisni".
Paisvan je u funkciji na kolima koja se cesce voze u visim obrtajima, na duzim relacijama, gde je temperatura u izduvnom sistemu u vec sama po sebi velika, a proizvodnja cadji relativno mala. Nema ubrizgavanja hemije, sistem "radi sam od sebe"
Aktivan proradi kada se motori cesce voze po gradu, na kratkim relacijama, tako da se u DPF-u nakupi dosta cadji, i onda kad izadje na otvoren put i lepo se ugreje, ubrizga se hemija, cadj se potpali i sagori.
Servisni se koristi kada je vozac koji je stalno u rezimu kreni-stani voznje ignorisao upozorenje da treba poterati auto da "izduva" (ili sto je jos cesce, nema pojma sta to njemu racunar uopste ispisuje, niti gleda dal uopste nesto pise, a nije lud da cita uputstvo), i ovo sa klipa bi trebalo da je takva situacija.
Ajd da ih nazovem "pasivan", "aktivan" i "servisni".
Paisvan je u funkciji na kolima koja se cesce voze u visim obrtajima, na duzim relacijama, gde je temperatura u izduvnom sistemu u vec sama po sebi velika, a proizvodnja cadji relativno mala. Nema ubrizgavanja hemije, sistem "radi sam od sebe"
Aktivan proradi kada se motori cesce voze po gradu, na kratkim relacijama, tako da se u DPF-u nakupi dosta cadji, i onda kad izadje na otvoren put i lepo se ugreje, ubrizga se hemija, cadj se potpali i sagori.
Servisni se koristi kada je vozac koji je stalno u rezimu kreni-stani voznje ignorisao upozorenje da treba poterati auto da "izduva" (ili sto je jos cesce, nema pojma sta to njemu racunar uopste ispisuje, niti gleda dal uopste nesto pise, a nije lud da cita uputstvo), i ovo sa klipa bi trebalo da je takva situacija.
Djak pesak 

- BokiRS
- Neizleciv
- Poruka: 4457
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 08:18h
Totti ne sme da dimi
Chip tuning za Ford-ove
viewtopic.php?f=94&t=19067
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Ma nemam više pojma, popizdeo sam... Neki mi kažu da dimi zato što EGR nije zatvoren... Ne znam više šta da mislim 

- BokiRS
- Neizleciv
- Poruka: 4457
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 08:18h
Ne sme da dimi i nema veze sa egr. Kad se dpf iskljuci pravilno auto prolazi test izduvnih gasova i nema dima.
Chip tuning za Ford-ove
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
I ja mislim da dimi samo zbog loseg egr-a
- iDroid
- Poruka: 39
- Član foruma od: sreda, 2. mar. 2016. u 01:20h
Upravo zato i pitam. To je i bilo planirano ali kao sto rece bojcistv (a i po recima mog majstora) ne smeju se mesati aditivi razlicite vrste. Zato sam i pitao zna li neko koji tacno aditiv ide u Focus MK2. Moj serviser ima Walker Eolys DPX42 ali nije siguran da je taj isti i u rezervoaru DPF-a na mom autu. Covek radi u Citroenovom servisu i u Citroene ide upravo taj Walker Eolys DPX42 ali nije siguran da to vazi i za Focus-e.totti piše:@iDroid
Što ne odeš u neki servis da ti doliju litar, dva i ne razmišljaš koji aditiv tačno ide? A to će ti sigurno biti dovoljno dokle god je auto kod tebe.
- iDroid
Mislim da sam pronasao odgovor na svoje pitanje.. U Focus MK 2 ide Walker Eolys 176. Walker Eolys DPX42 ide u vozila koja su se proizvodila do 2002.
-
- Poruka: 4
- Član foruma od: sreda, 28. sep. 2016. u 21:48h
Loše je softverski deo odrađen,jer tebi ECU i dalje "misli" da je FAP u tvom slučaju još uvek tu i na jačem gasu i dalje šalje dodatno gorivo nakon sagorevanja,koje ima ulogu da greje saće FAP filetra i regeneriše ga,otuda i dim.Taj koji je radio softverski deo nije odradio do kraja svoj posao.totti piše:Ma nemam više pojma, popizdeo sam... Neki mi kažu da dimi zato što EGR nije zatvoren... Ne znam više šta da mislim
- totti
Ne znam da li se razumemo i da li mislimo na isto, ali kod PSA motora se regeneracija ne radi dodatnim ubrizgavanjem goriva, već pomoću zasebnog aditiva.

-
- Poruka: 4
- Član foruma od: sreda, 28. sep. 2016. u 21:48h
Aditiv je samo katalizator,temperatura je ono što pokreće hemijski proces.a ta temperatura se kreće u tu negde ~620 stepeni.Dakle i aktivni način regenracija kao kod PSA grupacije gde postoji aditiv zahteva kasno ubrizgavanje goirva da bi se ta temperatura postigla,česti su primeri kod nas da se greška samo maskira a da je ECU "zbunjen" i da na svako potapanje gasa reaguje tako što šalje više goirva.Svaki aktivni sistem regenracije je u suštini pasivan samo je poboljšan aditivom jer pasivni sistemi regeneracije nisu učinkoviti ako često voziš po gradu ,jer pasivni sistemi zahtevaju određeni režim rada motora da bi se postigla željena temperatura.
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9928
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
totti da nije neko crevo napuklo?
ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
- totti
Nisam ništa primetio, a nema ni nekih neobičnih zvukova, šištanja itd... Kažem, sve je počelo od uklanjanja DPF-a. Nije sad to nešto bog zna kako strašno, ali mene iritira
@Pejn
Da se opet ograničim da ne pričamo o istom, ali kod velike većine novijih automobila regeneracija se, ukoliko je potrebna, pokreće već posle nekoliko minuta rada prethodno potpuno hladnog motora. Dakle, ili su našli način da ekspresno brzo postignu visoku temperaturu, ili ona više nije bitna za pokretanje regeneracije.

@Pejn
Da se opet ograničim da ne pričamo o istom, ali kod velike većine novijih automobila regeneracija se, ukoliko je potrebna, pokreće već posle nekoliko minuta rada prethodno potpuno hladnog motora. Dakle, ili su našli način da ekspresno brzo postignu visoku temperaturu, ili ona više nije bitna za pokretanje regeneracije.

- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
Fora je sto ti se zbog loseg egr-a brzo punio dpf i zato si morao da ga izbacis, sad cadi jer je dpf zaustavljao tu cadj i lipsao 

- sasa_f1
- Poruka: 9988
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
Igrom slucaja nadjoh navedenoiDroid piše:Mislim da sam pronasao odgovor na svoje pitanje.. U Focus MK 2 ide Walker Eolys 176. Walker Eolys DPX42 ide u vozila koja su se proizvodila do 2002.
Walker Eloys 176 3l - 14.000 din
Walker Eloys 176 1l - 6000 din
-
Sunce ti zarko jes' skupo.
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
- sasa_f1
- Poruka: 9988
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
Da se razumemo, ovo je mnogo dobra cena, kolika je inace kod ovih "velikih" igraca.
-
Ma znam. Ali svejedno je skupa ta "ekologija"... 

- Daki_81
- Poruka: 2600
- Član foruma od: subota, 23. mar. 2013. u 17:56h
Suludo je dati tolike novce...
/ Focus / 2007. / 1.6 TDCi /
- iDroid
Jeste suludo ali jbga... Uzecu litar pa da probam regeneraciju. Ako ne uspe ide na klanje 

- van
- VIP
- Poruka: 9043
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Није скупа екологија , возиш ауто на ТНГ и немаш ове глупости а и јефтиније је и чистије . Две муве једним ударцем . 14 000 динара је 2000 км пређених на плин , тј. 2 месеца коришћења аутомобила .bojcistv piše:Ma znam. Ali svejedno je skupa ta "ekologija"...
-
Nisam govorio o toj ekologiji, nego ovoj dizelskoj. Vozio sam ja drug na plin i prešao 250.000 km svojevremeno tako da o tome znam puno. Da ne pričam kako sam ga sam ugradio
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Jeste da je tema stara, ali da ne otvaram novu.
Imam Focusa 1.6 TDCi, 2007. godište, ne znam da li je snaga bitna ali, u saobraćajnoj piše 74 kW, po VIN-u je 80 kW. Da li ima aditiv i gdje se on doliva?
Što sam tražio po internetu, našao sam da nisu sva godišta imala varijantu čišćenja DPF-a aditivom, pa zato pitam.
Imam Focusa 1.6 TDCi, 2007. godište, ne znam da li je snaga bitna ali, u saobraćajnoj piše 74 kW, po VIN-u je 80 kW. Da li ima aditiv i gdje se on doliva?
Što sam tražio po internetu, našao sam da nisu sva godišta imala varijantu čišćenja DPF-a aditivom, pa zato pitam.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Ovo sto pisem je za 2.0tdci, ne znam da li je isto za 1.6 ali posto je isti auto manje vise, ne skodi da podelim
Prijavi ti gresku kad nestane tecnosti, a rezervoar sa istim potraje oko 80-90k km kad je pun, ide valjda nesto manje od 3L. Ovo pod uslovom da se svaki put sipa pun posto prska tecnost na dpf pri sipanju goriva, znaci da ce brze potrositi ako se stalno doliva po malo.
Ovo je iskustvo koje imam sa c-maxom 2008 koji ima sistem dpf-a sa tecnoscu. Focus 2009 sa istim motorom ima "suv" sistem dpf-a. Tako da moguce da ni nemas tecnost ako imas duze auto, a nije nista kukao do sad.
Inace greska koja izlazi je engine malfunction, bravo fordu za logiku
Prijavi ti gresku kad nestane tecnosti, a rezervoar sa istim potraje oko 80-90k km kad je pun, ide valjda nesto manje od 3L. Ovo pod uslovom da se svaki put sipa pun posto prska tecnost na dpf pri sipanju goriva, znaci da ce brze potrositi ako se stalno doliva po malo.
Ovo je iskustvo koje imam sa c-maxom 2008 koji ima sistem dpf-a sa tecnoscu. Focus 2009 sa istim motorom ima "suv" sistem dpf-a. Tako da moguce da ni nemas tecnost ako imas duze auto, a nije nista kukao do sad.
Inace greska koja izlazi je engine malfunction, bravo fordu za logiku

Fiesta!!
- Nedeljkovic
- Poruka: 4732
- Član foruma od: sreda, 27. apr. 2016. u 22:34h
Rezervoar za dpf se nalazi iznad zadnjeg trapa po sredini, bela cantra
Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока
Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока
Ford Mondeo Mk4 1.8TDCi (2012 - 2020)
Ford Focus Mk2.5 1.6TDCi (2018 - ...)
Ford Focus Mk2.5 1.6TDCi (2018 - ...)