Ford Focus 1.8 TDDI 66KW 2001 problem max brzina
Moderator: Dragomir
- polaris
- Poruka: 1091
- Član foruma od: ponedeljak, 9. feb. 2015. u 20:06h
Re: Ford Focus 1.8 TDDI 66KW 2001 problem max brzina
Na TDDI-u ne stradaju toliko cesto dizne kao na TDCI-u i ako neka strada nije toliki bauk kao sto ovde predatavljaju.Kod njega je mana pumpa i njena elektronika.Prekontrolisi ti prvo detalno pumpu i kao sto je bane1967 rekao vidi elektroniku na njoj,pa tek onda gledaj dizne u sta cisto sumnjam da su problem.
Focus Mk3 karavan 2.0 TDCI
- Neša
- VIP
- Poruka: 5056
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Дизне на тдди не страдају уопште,нити сам чуо да су некад неком правиле проблем
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- Neša
- VIP
Промени мајстора
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- mbole
- Poruka: 15003
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Naravno da dizne stradaju i na TDDI i na jos matorijem TD ili DI, kao i svaki mehanicki deo, samo kada stradaju ne prave onakve probleme kao na TDCI.
Drugim recima, kada su dizne odavno odradile svoj radni vek na DI motorima, one i dalje rade samo losije.
Posto nema racunara da zakmeci, a propadanje se desava polako, ti i ne primecujes da je tu nesto lose.
Neki preporuceni radni vek dizni na DI/TD motorima je bio oko 120K. Za TDDI ne znam tacno, al pretpostavljam da je slican, posto im je i tehnologija slicna.
To sto on i dalje radi, ide... i na 250K, ne znaci da su dizne dobre.
Skini, stavi na sto kod bosiste, i pogledaj kakvu maglu prave dozne koje su presle 120K, a kakvu nove.
To sto 99% ljudi u Svrbiji smara da su vecne i da je vrhunac ispravnosti kad auto upali...
Drugim recima, kada su dizne odavno odradile svoj radni vek na DI motorima, one i dalje rade samo losije.
Posto nema racunara da zakmeci, a propadanje se desava polako, ti i ne primecujes da je tu nesto lose.
Neki preporuceni radni vek dizni na DI/TD motorima je bio oko 120K. Za TDDI ne znam tacno, al pretpostavljam da je slican, posto im je i tehnologija slicna.
To sto on i dalje radi, ide... i na 250K, ne znaci da su dizne dobre.
Skini, stavi na sto kod bosiste, i pogledaj kakvu maglu prave dozne koje su presle 120K, a kakvu nove.
To sto 99% ljudi u Svrbiji smara da su vecne i da je vrhunac ispravnosti kad auto upali...
Djak pesak 

- polaris
- Poruka: 1091
- Član foruma od: ponedeljak, 9. feb. 2015. u 20:06h
Sad se u potpunosti slazem sa boletom.Ne postoji deo koji ne crkava,pa tako ni dizne na TDDI-u.
Focus Mk3 karavan 2.0 TDCI
-
- Poruka: 2037
- Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h
Za Mondeo MK3 TDCi taj filter pravi....Bosch.....mbole piše: A postoji i originalni FoMoCo filter (koji ne znamo ko pravi, al na njega za sad nije bilo primedbi).

Njihove proizvode kupovati samo kod provjerenih prodavaca ili njihovih zastupnika i distrubutera. Oni recimo proizvode filtere goriva, pa se onda mijenjaju s Mann-om za filtere vazduha i sl. Zato su im cijene filtera goriva tako dobre.
Znam da na tom motoru strada pumpa VP konkretno elektronika koja se da remontovati. Ako imaš opiljke u nafti onda se moraju mijenjati ležajevi u toj pumpi, kao što Bole već reče .
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
-
- Poruka: 51
- Član foruma od: ponedeljak, 4. okt. 2010. u 09:50h
Ispran ceo system za dovod I odvod goriva. Zamenjen filter. Isprana pumpa. Sad ide ko metak. Vozio sam ga 180 ko od sale. I bolje pali 5 puta. Na pola kljuca. Videcemo.
- Neša
- VIP
Odlicno 

Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- Neša
- VIP
@mbole tako je u praksi,a ti teoriju piši slobodno,vezano za dizne na tddi,a postoji i statistika..
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- mbole
U praksi vozis auto sa losim diznama. I nisi svestan da imas problem.
Ne pricam napamet, vec sam menjao dizne i video razliku izmedju dobrih i losih koje i dalje rade, pale...
Tek kad ih zamenis primetis promenu, do tad je degradacija isuvise spora da bi video da se nesto menja.
To sto u Srbiji nesto menjamo samo kad je skroz crklo, i auto nece da upali/ide ne znaci da tako treba.
Tvoja praksa i statistika se racunaju u odnosu na "crko, i nece dalje".
I majstor Pera Dmitrovic se prvi put kada sam to radio (jos neke 1998), nasao u cudu sto hocu da menjam kad auto normalno radi.
Rekoh... ja bi da odrzavam auto, ne da ga popravljam
Onda se lecnuo: "Izvinite gospodine, navikao sam da me ovde svi pitaju, a jel moze to da se nabudzi da tera jos malo. Ajde da ih skinemo i probamo na stolu, pa ako su dobre vraticemo." Ispostavilo se da su taman pocele da pomalo "piske" i da je pravo vreme da se zamene, iako bi to 90% vozaca teralo jos bar 100K.
A te dizne ne kostaju mnogo, i nije neki problem promeniti ih.
Ne pricam napamet, vec sam menjao dizne i video razliku izmedju dobrih i losih koje i dalje rade, pale...
Tek kad ih zamenis primetis promenu, do tad je degradacija isuvise spora da bi video da se nesto menja.
To sto u Srbiji nesto menjamo samo kad je skroz crklo, i auto nece da upali/ide ne znaci da tako treba.
Tvoja praksa i statistika se racunaju u odnosu na "crko, i nece dalje".
I majstor Pera Dmitrovic se prvi put kada sam to radio (jos neke 1998), nasao u cudu sto hocu da menjam kad auto normalno radi.
Rekoh... ja bi da odrzavam auto, ne da ga popravljam

Onda se lecnuo: "Izvinite gospodine, navikao sam da me ovde svi pitaju, a jel moze to da se nabudzi da tera jos malo. Ajde da ih skinemo i probamo na stolu, pa ako su dobre vraticemo." Ispostavilo se da su taman pocele da pomalo "piske" i da je pravo vreme da se zamene, iako bi to 90% vozaca teralo jos bar 100K.
A te dizne ne kostaju mnogo, i nije neki problem promeniti ih.
Djak pesak 

-
- Poruka: 51
- Član foruma od: ponedeljak, 4. okt. 2010. u 09:50h
Majstor sve ocistio, rezervoar, creva odvodna I dovodna, nekako je isprao pumpu kako ne znam. Sipao sam Avio Dizel I auto sad ide ponovo 170 ko iz taka. Pali ko mina. Rekao mi je da dodjem za 10-ak dana da otvori filter sa donje strane, posto ima nesto kao cep od flase, da vidi da li se opiljci ponovo pojavljuju.
- Neša
- VIP
@mbole ovde nije reč o starijem td motoru sa indirektnim ubrizgavanjem.. Moj ima 300k km na satu i rad,paljenje,potrošnja i izduvni gasovi,sve je odlično,ne pada mi na pamet da mu skidam dizne i tražim 'leba preko pogače
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- mbole
Tvoj auto, igraj se kako hoces, naravno.
Al dizne na td i na tddi su ista tehnologija. Otvaraju na pritisak, cistom mehanikom i kao i svi moguci mehanicki delovi na ovom svetu imaju habanje.
To gde su postavljene, odnosno dal je direktno ili indirektno ubrizgavanje, nema bas veze sa njihovim habanjem. Samo ne kukaju kao one na tdci.
Al dizne na td i na tddi su ista tehnologija. Otvaraju na pritisak, cistom mehanikom i kao i svi moguci mehanicki delovi na ovom svetu imaju habanje.
To gde su postavljene, odnosno dal je direktno ili indirektno ubrizgavanje, nema bas veze sa njihovim habanjem. Samo ne kukaju kao one na tdci.
Djak pesak