Lamela eskort petica
Moderator: Dragomir
- van
- VIP
- Poruka: 9046
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Re: Lamela eskort petica
Колико за руке ? За руке користи бућице од по 10 кг , 5 серија по десет понављања , паузе по око минут између серија . И тако пар дана и онда узмеш кључ 13 и 17 и сам скинеш мењач ( зато служе оне бућице ) . Сет квачила је око 100 евра у продавници , ја га мењао пролетос , додуше на фокусу али исти је то мотор . За руке сам користио згибове , зеза ме тетива на подлактици од бућица а и мрзим тегове , само те успоре . То квачило што је било на фокусу комша ремотова и тутнуо у ескорта , али је био паметан да руке подели па и није била нека мука да се дигне 50 кг.
Претпоставка је да ти ескорт вреди на кг , зато ти и дајем овакве савете . Глупо је дати 100 +50 евра у нешто што вреди 200-300 евра и што можда и неће бити регистровано идуће године .
Мој бивши ескорт 4 - а сад комшин , је купљен за 0 динара , а на отпаду су давали 50 евра за њега . Добио је ласкаву титулу најтрулији ауто на скупу , па то мене није спречавало да уложим 500+ евра у њега за годину дана само на делове , јер сам све сам радио , а руке би биле бар 300 евра за лимарске радове и ко зна колико за механичарске . И после 5 година још иде . Поента је да мораш да уложиш у стари ауто да може да те служи како треба . Тог ескорта сам комши и продао за 500 евра јер је човек видео шта сам све урадио на колима . ( гуме, кочнице , амортизери , трапови , силент блокови , мотор, лимарија ...)
Претпоставка је да ти ескорт вреди на кг , зато ти и дајем овакве савете . Глупо је дати 100 +50 евра у нешто што вреди 200-300 евра и што можда и неће бити регистровано идуће године .
Мој бивши ескорт 4 - а сад комшин , је купљен за 0 динара , а на отпаду су давали 50 евра за њега . Добио је ласкаву титулу најтрулији ауто на скупу , па то мене није спречавало да уложим 500+ евра у њега за годину дана само на делове , јер сам све сам радио , а руке би биле бар 300 евра за лимарске радове и ко зна колико за механичарске . И после 5 година још иде . Поента је да мораш да уложиш у стари ауто да може да те служи како треба . Тог ескорта сам комши и продао за 500 евра јер је човек видео шта сам све урадио на колима . ( гуме, кочнице , амортизери , трапови , силент блокови , мотор, лимарија ...)
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21580
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Ama kojih 100 eur za kvačilo... ovaj ima manje kvačilo od 190mm, mož se nađe za ispod 9k din i to tipa Sachs.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
-
- Poruka: 213
- Član foruma od: četvrtak, 8. nov. 2012. u 16:13h
Novo jeste oko 10000 dinara,ne znam koje,ali je na par mesta toliko,a najjeftinije koje sam nasao je skoro 8000 dinara...Mislim na ceo set kvacila...
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21580
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
vidi sa saletom šifra auto delovi faber... iskopaće ti nešto što valja za razumnu cifru i pride ti pošalje brzom poštom.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- jugota
- Poruka: 148
- Član foruma od: subota, 28. jun 2014. u 22:27h
Mozda je resenje preci na riksu(na pedale),tu nema sta puno da se kvari,a moze i da se krpi?! A mozda i otici u dojcland ili Slovacku,crnciti tamo jedno 3 meseca,ustekati 1500€,kupiti ovde mondea jer izgleda svetski za te pare(prethodno se dobro ubediti testovima iz raznih revija kako je to kvalitetan i robustan auto,skoro bez mana),pa kad krene da se kvari(sram ga bilo) onda proklinjati i konstruktora,a i ove iz revije sto su lagali
8000 kosta,jos malo,samo druk lezaj na fokusu.... ponavljam se opet,ti si namerio da remontujes pa tako i uradi,to je jednostavno takva filozofija i tu nema vajde davati savet... nadam se samo da neces biti ugrozen u voznji,a to sto ces placati duplo,ma i treba
,to su samo novci.

8000 kosta,jos malo,samo druk lezaj na fokusu.... ponavljam se opet,ti si namerio da remontujes pa tako i uradi,to je jednostavno takva filozofija i tu nema vajde davati savet... nadam se samo da neces biti ugrozen u voznji,a to sto ces placati duplo,ma i treba