Mondeo mk3 duratec hladan start?
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 26
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2016. u 04:05h
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21575
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Re: Mondeo mk3 duratec hladan start?
Punjenje moraš da rešiš... nešto je dotrajalo ili imaš neki problem sa instalacijom.
Sva ta brljanja mogu da budu vezana za slabo punjenje... čudo je šta loša struja može da uradi ECU-u.
Pride moraš da voziš isključivo na benzin da vidiš hoće li se iste greške pojaviti... ovo sad ne znaš da li je uzrokovao plin ili benzin.
Sva ta brljanja mogu da budu vezana za slabo punjenje... čudo je šta loša struja može da uradi ECU-u.
Pride moraš da voziš isključivo na benzin da vidiš hoće li se iste greške pojaviti... ovo sad ne znaš da li je uzrokovao plin ili benzin.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- van
- VIP
- Poruka: 9045
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Оно што видим као физички проблем је да ти не ради грејач ламбда сонде . Без гејача сонда чита само при јаком гасу када је мотор врућ . Ја сам то имао на фокусу , проблем је био да је неко мењао сонду и само увио те жице и оне су спале .
Две беле жице на сонди су + и - од грејача . Када даш контакт мора да буде 12 волти између њих . Ако нема , гледај релеје , контакте на џековима , жице у прекиду ...
Две беле жице на сонди су + и - од грејача . Када даш контакт мора да буде 12 волти између њих . Ако нема , гледај релеје , контакте на џековима , жице у прекиду ...
- Reppa
- Poruka: 977
- Član foruma od: sreda, 20. okt. 2010. u 20:03h
- Kontakt:
To što se ugasi posle hladnog starta,pa posle drugog ili trećeg startovanja lepo radi možeš rešiti s sipanjem benzina
Moj isto to radio kad je bilo manje od 1/4 benzina u rezervoaru. Ne samo moj nego znam još par mondea s istim simptomama,kad padne nivo goriva ispod 1/4 posle dužeg stajanja prilikom paljenja ugasi se,pa posle drugog paljenja već lepo radi.

http://www.polovniautomobili.com/reppa
Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
-
- Poruka: 26
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2016. u 04:05h
Ajde bezin se normalizovao drzim na pola rezervara. I nema vise trzanja. Al me ovaj napon ubi u pojam. Ulazim jutros u auto upalim pogledam napon 14,1v. Drzi ler sve ok. I kad se motor ugrijao napon spade na 13.5. I kad ugasim trwbalo bi da bude ide na 12,5 ako se ne varam. Medjutim nije nego je 13. Jel može akumulator zezati ili je alternator na izmaku. I zašto kad se ohladi napon bude ok.