Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Test izduvnih gasova nije dobar - Cmax 1.8 tdci 85kw

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Almighty.shO
Poruka: 1781
Član foruma od: utorak, 17. nov. 2015. u 17:29h

Re: Test izduvnih gasova nije dobar - Cmax 1.8 tdci 85kw

Poruka od Almighty.shO » utorak, 7. jul 2020. u 19:22h

Ovo za radnu temp motora prvi put cujem, jbg, niko nikad to nije naglasio.
Sto se tice merenja izduva, kod nas rade 4 ili 5, oduvek.
OBD nikad nije koriscen na mom autu, tako da je to novina za koju sam cuo da ce morati.

Tako da.. Je*em ga :)

Overall, ja sam izneo neke stvari pa mozda nekom bude korisno.

Sale Sk
Poruka: 386
Član foruma od: subota, 6. avg. 2011. u 20:12h

Poruka od Sale Sk » utorak, 7. jul 2020. u 19:32h

to za radnu temp ti je normalno, bez zagrijanog, a i ispuhanog ( ) motora se ne ide na tehnički. oduvijek.
kod nas mjere sa OBD igračkama već neko vrijeme. nekima samo s tim, nekima s tim i turiranjem. valjda ovisi o normi (euro3,4,5,6…..), ali možda i ispitivaču, nisam ulazio u detalje dok god nema problema.

nesa.m
Poruka: 31
Član foruma od: nedelja, 8. mar. 2020. u 17:10h

Poruka od nesa.m » utorak, 7. jul 2020. u 20:28h

U prilog svemu ovome mogu samo da dodam da je tehnicki pregled na mom vozilu uradjen u skladu sa propisima koji ce biti obavezni od naredne godine, tj. isti je radjen tom nekom najnovijom odobrenom opremom koja ce biti obavezna od 2021. godine.Ono sto sam jedino tada kroz prozor mogao da vidim, jeste da su vadili merac ulja iz motora i unutra ugurali neku sondu nadam se do dubine meraca, prikacili su jos svasta nesto sto ja nisam mogao videti, a potom su sve te izmerene vrednosti , zapazanja ili sta vec, zapisnicki konstatovali.
Na kraju, ja sam samo zamolio da mi dozvole da poslikam onaj papiric kako bih imao parametere za poredjenje prilikom sledeceg tehnickog pregleda.Ono sto sam tada cuo ako sam dobro cuo, jeste podatak da motor na liniji tehnickog pregleda mora da bude zagrejan na najmanje 80 stepeni pre otpocinjanja merenja.
E sad', da li ce sve to i ubuduce biti istovetno, saznacu na sledecem tehnickom pregledu.

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » utorak, 7. jul 2020. u 22:42h

Kad budu krenuli masovno da lome plastične merače ulja, ima da trljaju ruke ovi što rasturaju te krševe :rotfl: :rotfl:
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

avramovic8
Poruka: 205
Član foruma od: utorak, 27. avg. 2019. u 12:17h

Poruka od avramovic8 » utorak, 7. jul 2020. u 23:08h

Bice divota kad polome merace ulja na novim kolima pa budu radili za dzabe jos pola zivota na tehnickom hahahaha

nesa.m
Poruka: 31
Član foruma od: nedelja, 8. mar. 2020. u 17:10h

Poruka od nesa.m » utorak, 7. jul 2020. u 23:48h

911s [SK] piše:
utorak, 7. jul 2020. u 22:42h
Kad budu krenuli masovno da lome plastične merače ulja, ima da trljaju ruke ovi što rasturaju te krševe :rotfl: :rotfl:
Tacno tako i ono sto je najgore, njima skoro pa da ne smes nista da kazes jer su kod svake opaske vrlo osetljivi ubedjeni da jedino oni sve znaju.
Mali smo grad i svi se vrlo dobro poznajemo, pa mi se cini da bi bilo vrlo neugodno kada bi mi bilo sta polomili ili ostetili na vozilu.

911s [SK]
old-and-rare Fords fan

Poruka od 911s [SK] » sreda, 8. jul 2020. u 00:11h

Ti radnici na tehničkom se u tehniku razumeju koliko i prosečan vozač GSPa u hidraulične sisteme.
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson

Almighty.shO
Poruka: 1781
Član foruma od: utorak, 17. nov. 2015. u 17:29h

Poruka od Almighty.shO » sreda, 8. jul 2020. u 13:27h

Znaci ko ide na zimu na tehnicki, morace da se voza bar pola h dok ne postigne radnu temperaturu e onda odmah na liniju jer ce temperatura pasti :D

Sale Sk
Poruka: 386
Član foruma od: subota, 6. avg. 2011. u 20:12h

Poruka od Sale Sk » sreda, 8. jul 2020. u 14:27h

šta se mora, mora..
svaki put, bez obzira na doba, provozam auto, razvrtim ga malo, dođem u stanicu. ostavim ga upaljen dok se prijavim na šalter i to je to. isto sam radio sa benzincima, dizelima, ljeti, zimi. i do sada nikakvih problema, da pokucam u drvo.

911s [SK]
old-and-rare Fords fan

Poruka od 911s [SK] » sreda, 8. jul 2020. u 15:34h

Cenim i da će biti bum prodaje termostata, pa nema tehnički vremena kad da turira mrtvu dizelčinu pola sata.
Ford weist den Weg.

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“