Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Wynns metod ili ultrazvuk

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Re: Wynns metod ili ultrazvuk

Poruka od totti » subota, 26. nov. 2011. u 16:56h

hahahaha hahahaha hahahaha
Slika

DRAGANFORD
Poruka: 427
Član foruma od: sreda, 18. feb. 2009. u 08:44h

Poruka od DRAGANFORD » subota, 26. nov. 2011. u 22:46h

E da mi ova pamet sa 13 godina opalio bi sve ribe u osnovnoj /ako mislis na OS JAJINCI nemoj da zalis i ja sam isao u tu skolu.

vucki
Poruka: 2146
Član foruma od: utorak, 13. okt. 2009. u 12:24h

Poruka od vucki » subota, 26. nov. 2011. u 22:48h

Nisam isao u tu skolu,skoro sam se preselio u "Mudendorf"(Jajinci) hahahaha ,na Banjici sam odrastao...

DRAGANFORD
Poruka: 427
Član foruma od: sreda, 18. feb. 2009. u 08:44h

Poruka od DRAGANFORD » subota, 26. nov. 2011. u 22:51h

komsija dobrodosao u mudendorf nisam znao da jajince tako zovu.

koske
Poruka: 45
Član foruma od: petak, 25. nov. 2011. u 17:19h

Poruka od koske » petak, 30. dec. 2011. u 11:13h

Ma kakav wynns, samo sam bacio pare. Tek kad sam očistio dizne u ultrazvučnoj kadici to je sad to, pali k'o zmaj. Ne preporučujem nikome taj wynns. :zuti:

srki 81
Poruka: 145
Član foruma od: petak, 28. avg. 2009. u 22:31h

Poruka od srki 81 » petak, 30. dec. 2011. u 12:37h

Ja sam opet prezadovoljan wins metodom medjutim malo je skuplje nego ultrazvucno ciscenje,razlog zbog kojeg sam izabrao wins je taj sto nemoraju da se cerupaju dizne,magistrala one cevcice i wins cisti komplet sve(ceo sistem)kod nas je ultrazvucno ciscenje 3000din a wins 5000 stim da se obavezno zameni i filter benzina koji je 1000 din.Za sad se motor super ponasa a videcu i koliko je to dugotrajno thumbsuph .

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21583
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » petak, 30. dec. 2011. u 12:47h

koske piše:Ma kakav wynns, samo sam bacio pare. Tek kad sam očistio dizne u ultrazvučnoj kadici to je sad to, pali k'o zmaj. Ne preporučujem nikome taj wynns. :zuti:
A jesi li koristio samo onu bočicu wynns za čišćenje dizni koje se sipa u gorivo ili si išao na wynns full tretman sa uređajem koji je baš namenjen za to ?

Ovo prvo je u suštini glupost ovo drugo je skroz ozbiljno.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

vucki

Poruka od vucki » petak, 30. dec. 2011. u 13:34h

Ocigledno da ljudi mesaju pojam "Wynns",i daju pogresne komentare ...

srki 81

Poruka od srki 81 » petak, 30. dec. 2011. u 13:58h

Prvo sam nasuo tu tecnost sto sam kupio wins za ciscenje dizni sipa se na 70 lit.cela bocica 350ml i sa tim nisam bio zadovoljan pa sam posle isao na ful tretman wins metodom znaci masinski i sa tim sam prezadovoljan :jeeej:

koske

Poruka od koske » subota, 31. dec. 2011. u 13:55h

vucki piše:Ocigledno da ljudi mesaju pojam "Wynns",i daju pogresne komentare ...
Ne dajem pogrešne komentare, govorim o svom iskustvu. Naravno da sam išao na full mašinski tretman wynns, kakva bočica. U jednom servisu u Novom Sadu, tj. Petrovaradinu, platio sam 3000 din. A ultrazvučno čišćenje u Ozrenskoj 22 u BG-u isto sam platio 3000 din. Iznenadio sam se, jer obično majstori uzimaju 10 evra po dizni.

srki 81

Poruka od srki 81 » subota, 31. dec. 2011. u 21:14h

Kod nas u Loznici je 500 dinara po dizni ultrazvucno ciscenje ako ti skines dizne i odneses majstoru a ako on to radi onda su ruke jos 1000 dingosa...

vucki

Poruka od vucki » nedelja, 1. jan. 2012. u 23:48h

koske piše:
vucki piše:Ocigledno da ljudi mesaju pojam "Wynns",i daju pogresne komentare ...
Ne dajem pogrešne komentare, govorim o svom iskustvu. Naravno da sam išao na full mašinski tretman wynns, kakva bočica. U jednom servisu u Novom Sadu, tj. Petrovaradinu, platio sam 3000 din. A ultrazvučno čišćenje u Ozrenskoj 22 u BG-u isto sam platio 3000 din. Iznenadio sam se, jer obično majstori uzimaju 10 evra po dizni.
Wynns je uglavnom oko 5000din na vecini mesta,jesi gledao ceo postupak? Koliko je potrosio wynns tecnosti na tretmanu ili ti koliko dugo je radio auto sa tom tecnoscu,vremenski,mozda je i do servisa i same hemikalije koju koriste.....ja licno sam bio prezadovoljan ishodom...

koske

Poruka od koske » ponedeljak, 2. jan. 2012. u 00:01h

Gledao sam ceo postupak, trajalo je jedno sat i po sigurno, a ne znam koliko bočica su sipali, nisam brojao. Generalno su cene delova i mehaničarskih usluga u NS-u niže nego u BG-u. I ja koristim svaku priliku kad sam u NS-u da nešto kupim ili obavim na kolima. :D Pomenuti majstor u Ozrenskoj 22, a i jedan moj prijatelj mehaničar su mi rekli da wynns ne može da očisti dizne tako kvalitetno kao ultrazvuk. Prema tome, nisam ja to izmislio, a i na mom primeru se to potvrdilo. Ne kažem da drugima neće pomoći wynns, ali meni nije pomogao ništa.

DULEmajstor
Poruka: 206
Član foruma od: ponedeljak, 21. nov. 2011. u 08:37h

Poruka od DULEmajstor » ponedeljak, 2. jan. 2012. u 10:53h

+1 za ultrazvuk , iz iskustva pricam, jer sam skoro radio i nisam mogao da poverujem svojim ocima kako karb izgleda ko nov .
Stvarno je oglicna stvar.
Inace platio sam 5000 u na daleko poznatom servisu i stalno su guzve.
Jako sam zadovoljan celom uslugom.

PersonaGrata
Poruka: 16
Član foruma od: utorak, 6. mar. 2012. u 20:54h

Poruka od PersonaGrata » sreda, 7. mar. 2012. u 22:36h

Ja sam u Cacku u Interauto Trade radio ciscenje motora (kako oni kazu) Wynn's metodom. Cena je 3.600 dinara i "tretman" traje oko 1 sat, dok se ne potrosi ta tecnost za ispiranje. Potrebno je zakazati servis i obavezno pre nego sto krenete proverite da li imaju prikljucke za vasa vozila.
Ja nisam imao neku preku potrebu da to radim, ali smatram da na neki nacin treba odrzavati kola, pa nakon servisa nisam ni primetio neku znacajnu razliku.
Ako vam kola života idu lako i brzo pogledajte bolje možda idu nizbrdo

Loyale
Poruka: 359
Član foruma od: sreda, 22. feb. 2012. u 19:37h

Poruka od Loyale » četvrtak, 5. apr. 2012. u 20:31h

Ja sam na mom tdci radio Wynns tretman na toj masini i nista mi se nije poboljsalo.I dalje na leru po malo stipa za oci iz auspuha a ne trosi ulje,sto znaci da je gorivo.
Jel radi neko ultrazvucno ciscenje dizni za tdci i koliko mu to dodje u parama :)

doca80
Poruka: 183
Član foruma od: sreda, 14. mar. 2012. u 22:43h

Poruka od doca80 » četvrtak, 5. apr. 2012. u 21:29h

Loyale,pa ti rece da radis u Veranu??? Koliko se ja secam,ima jedna plava masina bas za te stvari pored vrata za ulazak kod limara i farbara,sto ne poskidas sve i odradis sam ciscenje :)

Loyale

Poruka od Loyale » petak, 6. apr. 2012. u 08:49h

Dobro si video :) Nije problem da odradim nego pitam da li uopste to da radim,ima li efekta?

doca80
Poruka: 183
Član foruma od: sreda, 14. mar. 2012. u 22:43h

Poruka od doca80 » petak, 6. apr. 2012. u 10:00h

ne znam na kom radnom mestu radis u Veranu,ali ako si radio na toj masini,ili ako si makar video kakve dizne se stave u nju,a kakve izadju iz nje,sve ti je jasno...DEFINITIVNO vredi,svake jedne dizne koje sam video da su izasle odatle su bile bukvalno kao nove sto se tice cistoce,seti se da je procedura kod vadjenja dizni iz masine u Veranu da se pod naponom,dakle dok su prikacene na struju i simuliraju rad na 3000rpm,da se produvaju kompresorom,i kakva je tecnost izlazila u toku produvavanja? Cista kao suza,dakle vredi 100% :)

Loyale

Poruka od Loyale » petak, 6. apr. 2012. u 19:16h

Simulira se rad dizni ali za benzinske motore.CR dizne ne rade ali mogu da ih rasturim i operem uloske dizni,sto cu i da uradim.
Radim kao vozac,nisam majstor.

ljuba.b
Član foruma od: subota, 18. feb. 2012. u 09:22h

Poruka od ljuba.b » četvrtak, 28. maj 2015. u 12:10h

Ima li novijih iskustava sa čišćenjem i održavanjem dizni?
Ja sam na 1.8tdci fokusu radio vins, i nisam nista dobio, problem je ostao i morao sam da remontujem dizne, dok na 1.9dci renou sam zadovoljan, malo mirnije radi i bolje povlaci od sa malih obrtaja. Inace sam plaćao 3000, to je najjeftinije sto sam našao, u beogumi.
focus karavan1.8tdci 2002

mbole
Poruka: 15006
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » četvrtak, 28. maj 2015. u 12:30h

nema tog ciscenja koje ce da popravi istrosene delove na dizni. magija postoji samo u reklamama. naravno ako je dizna jos u tolerancijama i samo ima stroke tada razlika postoji
a sta je unutra pojma nemas dok se ne odradi. opet... za te novce isplati se probati pa ako prodje prodje

sent from tt
Djak pesak :)

ljuba.b
Član foruma od: subota, 18. feb. 2012. u 09:22h

Poruka od ljuba.b » četvrtak, 28. maj 2015. u 13:22h

Baš tako, ja sam probao i nije prošlo.
focus karavan1.8tdci 2002

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“