neravnomeran rad pri prvom paljenju
Moderator: Dragomir
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Re: neravnomeran rad pri prvom paljenju
Nemoras da upisujes nikakvu skolu pozivam te da dodjes pa da provedes koji dan kod mene u servisu pa da i nesto naucis
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- adam
- Poruka: 290
- Član foruma od: nedelja, 28. jun 2009. u 01:22h
Nemoj ponavljati poziv-lako može da se desi da prihvatim
Baš bih voleo!
Ali kada i kako naći vremena!?!

Baš bih voleo!
Ali kada i kako naći vremena!?!
- Dusan64
- Poruka: 5280
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
Uu,i ja bih voleo! Al da ima i onaj deo gde se testira uradjeno!
- zelimir
- Poruka: 85
- Član foruma od: nedelja, 3. maj 2009. u 00:53h
"I tata bi sine".Dragomire ti batali servis i baci se u prosvetu .Očigledno ima dosta interesenata.Nemoj samo da udariš školarine ko naša država.Jedino meni izaberi neki dan kada nije moj auto na dizalici.Bojim se da bi se ponašao kao Steva Žigon u "Majstorskoj radionici"
- adam
Ajde pl. Dragomire baci mi na mail kako da te nađem na Avali.
- Dragomir
- Oficijalni serviser
9.nova 25 Pinosava broj telefona 063/8056-422 Dragomir
- adam
Hvala puno. Javicu se i naici sigurno.
- zelimir
Pošto i dalje mučim svoju muku sa prvim paljenjem ajde da vas obavestim o nekim novim momentima.U avgustu mesecu zadesio sam se u Grčkoj , na moru , malo mi dosadno pa ajd da obidjem Fordov ovlašćeni servis u obližnjem većem mestu.Kad ja tamo a ono "akcija",ko u Grandu .Dijagnostika za 20 evra za Fordove od 2000. pa na dalje.Ajd ja da proverim moju muku, možda ovi u EU znaju nešto više (ha,ha) .Zakače oni moj mondeo mk3 tddi koji je propisno odležao noć u servisu kako bi dijagnoza bila postavljena na prvom jutarnjem paljenju.Urade oni sa nekim lap -topom dijagnostiku i ajd da mi saopšte rezultate .Kad ono isto kao kod nas , možda je ovo a možda i ovo.......Jedino konkretno što sam razumeo je da pritisak u diznama nije dobar na prvom paljenju i da umesto nekih 9-12 kod mene iznosi 5.Kažu da je taj smanjeni pritisak razlog što trokira.Ima logike obzirom da sve postaje bolje kada dodam gas dva tri puta.Ali sada sledi zajebancija , može da budu dizne a može da bude i pumpa.Oni preporučuju da za početak zamenim dizne (kao to je jeftinije)a kažu da ću posle 10000km sa novim diznama verovatno morati da zamenim i NJENO VELIČANSTVO VP44.Sve u SVEMU AKO NE REMONTUJEM DIZNE RADI SE O CIFRAMA OD 1500-2000 E.Prijateljski su mi dali savet da probam WINS tretman i odma da prodam auto.Budi sad pametan ........
- Dragomir
- Oficijalni serviser
Nije mi jasno oko podataka parametara 9-12 i ima 5 ?
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21584
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Pritisak=bar
9-12bar ne bih rekao da je pritisak dizni
Kod tih modernih dizela ide preko 1000 bar pritisak... neka me ispravi gosn Gagi i napiše tačniji podatak.
9-12bar ne bih rekao da je pritisak dizni

Kod tih modernih dizela ide preko 1000 bar pritisak... neka me ispravi gosn Gagi i napiše tačniji podatak.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- Dragomir
- Oficijalni serviser
Ne nije pritisak.KOd ovoga modela pritisak je negde oko 350-400 bara a kod tdci ide i do 1600 bara a kod novih vozila mnogo vise.
Moja prepostavka je da je u pitanju kolicina goriva koju izbacuje dizna merena u
miligramima
Moja prepostavka je da je u pitanju kolicina goriva koju izbacuje dizna merena u

- zelimir
ne znam sta je bilo to 9-12 ,bari nisu sigurno ,na protokolu je upisao i neku gresku p0191 .Valjda mu je to izbacio komp.
- kubura16v
- Poruka: 1841
- Član foruma od: četvrtak, 20. avg. 2009. u 20:49h
greska P0191 - Senzor pritiska voda goriva,problem sa opsegom/radom. tako rekla Autodata,ja preneo
.

- Dragomir
- Oficijalni serviser
Problem sa pritiskom goriva u pumpi ali to neznaci da je poblem pumpa moze biti i neka dizna u problemu
- zelimir
Ne znam šta je ali isteraćemo to do kraja pa makar morao da skidam jedno po jedno.Naravno računam na Gagijevu pomoć.
- zelimir
Ili možda da prvo odem kod nekog Bošiste pa ću posle kod Gagija da popravlja štetu...... 

-
- Poruka: 2
- Član foruma od: subota, 22. avg. 2009. u 17:36h
moj problem je slican samo kod mene se desava da kad idem uzbrdo ostanem bez goriva i stanem,malo ga nadrukam pa dalje.mnogi kazu da je problem u pumpi ali isto prvo paljenje trokira dok ne dodam malo obrtaja,znaci zasad jedino mi ostaje cika boshista :-(
- Stefan148
-
- Poruka: 2480
- Član foruma od: sreda, 22. okt. 2008. u 12:02h
- Kontakt:
Molimo sve nove članove da se predstave u delu foruma namenjenom za to, u protivnom će njihovi postovi biti obrisani. Hvala.

- zelimir
Boschista nam ne gine pre ili kasnije ,ja sam resio da bude kasnije al sam pre neki dan na nekom forumu procitao da neispravne dizne i taj neravnomerni rad moze da zajebe tj.skrati vek trajanja nadaleko cuvenog plivajuceg zamajca.Zamisli kombinaciju pumpa+ dizne+ boschista + kvacilo i plivajuci zamajac . 

- Dragomir
- Oficijalni serviser
400+250+300+280+100rad =1330 evropske valute :shame: 

-
- Poruka: 26
- Član foruma od: subota, 11. okt. 2008. u 15:55h
To mu dodje kao trk, trk, blok, trk, blok kombinacija.
- Ljubavnik1
- Poruka: 339
- Član foruma od: sreda, 21. mar. 2012. u 19:04h
Hehe, sad citam i ne verujem
Pa ovo se i kod mene desava, al ne svako jutro, kako kad...mozda jednom u 3-4 dana ( jutra ). Kad ga upalim pocne da zaigra ( neravnomeran rad ) 10s i onda se kazaljka od obrtomera stabilizuje, posle toga sve normalno....U cemu je problem tu ? Ford mondeo 2.0 tdci 2004
I to mi se desava kad je bas hladno vreme, a cim je u plusu nista nemam od toga. Grejace nisam menjao niti proveravao od kad sam kupio auto

I to mi se desava kad je bas hladno vreme, a cim je u plusu nista nemam od toga. Grejace nisam menjao niti proveravao od kad sam kupio auto

Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
- Pančevac
- Poruka: 1295
- Član foruma od: subota, 13. mar. 2010. u 21:57h
Moguće je da ti ne radi neki grejač.Hoće tako da se manifestuje
MONDEO 2.0 tdci mk4 titanium x
- Ljubavnik1
- Poruka: 339
- Član foruma od: sreda, 21. mar. 2012. u 19:04h
Vrlo moguce, poslednji put kad sam radio dijagnostiku ( ima mesec dana ) dizne su bile odlicne, tj ravnomerno su davale, istu kolicinu....Sad za koji dan idem kod Dragomira na servis, pa cemo da vidimo njegovo misljenje.
Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
- zelimir
Samo da vas pozdravim i u vezi ovog problema, posto sam ga ja zapoceo davne 2009 godine da vam kazem da jos uvek nisam nasao coveka koji moze ovo da resi a za to vreme sam presao preko 100000km , tako da ovaj problem vise i ne smatram ozbiljnim problemom .Mislim da je u pravu jedan od likova na "TALK FORD"forumu koji je u vezi ovog problema napisao ,ne sekirajte se Ford mondeo dizel jednostavno receno hoce da radi takve stvari , mada vidim da to nije samo specijalitet Forda i da se dogadja i drugima.Malo stručniji svet je definitivno ustanovio da je to vezano sa turbinom i nekim njenim položajem kada je motor hladan i ono što sam siguran je da je problem vezan sa temperaturom motora ali ponavljam ocena je da netreba cackati vec se jednostavno navici na to i ziveti sa tim.Ako bas ne mozete cini mi se da je Gagi u jedno postu dao univerzalan lek "Bensedin ili jos bolje jedna rakijica " i vozi