Ford Focus 2011 - lupkanje u vratima suvozaca i vibracije u
Moderator: Dragomir
- igor_ns
- Poruka: 34
- Član foruma od: sreda, 21. mar. 2012. u 11:43h
Pozdrav svima na forumu.
Eto, problem je mali, ali iritiantan.
U pitanju je Ford Focus 2011 (kupljen u Grand M, Novi Sad, nije onaj sa akcije), sve radi kako treba, ali imam mali problem koji se javio relativno skoro.
Naime, u suvozacevim vratima cujem pri prelasku neke manje rupe, zakrpe i sl. vibriranje/lupkanje.
Kada spustim prozor (otvorim) onda prestane?!
Negde sam nasao da moze biti kais/kabl od podizaca prozora.... takodje, nasao sam i da mogu bravice, sto ovde nije sigurno, a naleteo sam i na to da mogu da budu amortizeri (presao sam tek 6500km)?
Takode, zadnja desna vrata (ne cela vrata, vec nesto unutra), u istim situacijama vibriraju i zatresu se, sto je jako iritantno kada imate novo, ali i starije vozilo, slozicete se..?
Treca stvar je deo kod centralnog stuba, tamo gde je smesten siguronosni pojas (kutija u koju se namotava), i to se oglasava tu i tamo sa po nekom vibracijom... Sve u svemu, svi problemi na desnoj strani.
Auto je pod garancijom, ali serviseri nisu bas voljni da se "bahcu" tim sitnim problemima, pa su mi preporucili da pojacam malo muziku???
Da li je neko imao ili ima slican problem, i da li neko zna resenje ili bilo sta sto bi pomoglo?
Hvala unapred.
Eto, problem je mali, ali iritiantan.
U pitanju je Ford Focus 2011 (kupljen u Grand M, Novi Sad, nije onaj sa akcije), sve radi kako treba, ali imam mali problem koji se javio relativno skoro.
Naime, u suvozacevim vratima cujem pri prelasku neke manje rupe, zakrpe i sl. vibriranje/lupkanje.
Kada spustim prozor (otvorim) onda prestane?!
Negde sam nasao da moze biti kais/kabl od podizaca prozora.... takodje, nasao sam i da mogu bravice, sto ovde nije sigurno, a naleteo sam i na to da mogu da budu amortizeri (presao sam tek 6500km)?
Takode, zadnja desna vrata (ne cela vrata, vec nesto unutra), u istim situacijama vibriraju i zatresu se, sto je jako iritantno kada imate novo, ali i starije vozilo, slozicete se..?
Treca stvar je deo kod centralnog stuba, tamo gde je smesten siguronosni pojas (kutija u koju se namotava), i to se oglasava tu i tamo sa po nekom vibracijom... Sve u svemu, svi problemi na desnoj strani.
Auto je pod garancijom, ali serviseri nisu bas voljni da se "bahcu" tim sitnim problemima, pa su mi preporucili da pojacam malo muziku???
Da li je neko imao ili ima slican problem, i da li neko zna resenje ili bilo sta sto bi pomoglo?
Hvala unapred.
- mbole
- Poruka: 15012
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Re: Ford Focus 2011 - lupkanje u vratima suvozaca i vibracij
Vratis se nazad u servis, i izvuces usi tom majmunu sto ti je rekao da pojacas radio, kako bi on mogao malo bolje da cuje sta i zasto lupka, i da to popravi.
Koji bezobrazluk.
A tebi bi ladno ukinuli garanciju na pola auta ako bi sam popravljao to sto ne treba da se cuje ni na matorom a kamoli na novom autu.
Odes nakon toga kod sefa servisa, i objasnis mu da ces ako ne rese problem zahtevati da ti zamene auto za nov, ispljuvati ih u novinama, poslati prituzbu centrali Forda...
Koji bezobrazluk.
A tebi bi ladno ukinuli garanciju na pola auta ako bi sam popravljao to sto ne treba da se cuje ni na matorom a kamoli na novom autu.
Odes nakon toga kod sefa servisa, i objasnis mu da ces ako ne rese problem zahtevati da ti zamene auto za nov, ispljuvati ih u novinama, poslati prituzbu centrali Forda...
Djak pesak 

- igor_ns
Da, vec sam danas posetio servis, bio malo "ubedljiviji", i zakazao servis za neki dan.
Ukoliko ne urade kako treba, a vidim da maximalno izbegavaju ovakve "sitne" poslove, onda idem preko Zakona o zastiti potrosaca.
Ukoliko ne urade kako treba, a vidim da maximalno izbegavaju ovakve "sitne" poslove, onda idem preko Zakona o zastiti potrosaca.
-
- Poruka: 111
- Član foruma od: petak, 17. feb. 2012. u 23:45h
Ako tvoj focus ima hidro nosač motora na suvozačevoj strani kao ovi stariji focusi onda je on crkao sto posto! Od njega cela desna strana trese!
- igor_ns
Ne znam sta je hidro nosac motora, moj model je poslednji (ne ovaj najnoviji 2012), restilizovani, tako da je spolja malo drugaciji, a unutra... ne verujem da su mnogo menjali.
Hvala, pomenucu im to kao opciju.
Hvala, pomenucu im to kao opciju.
- igor_ns
Pricao sam malo pre sa ljudima iz Ford servisa, kazu da svaki (pretpostavljam Fordov) motor ima taj nosac motora, ali da kada bi to bilo u pitanju, onda bi se tresla cela kabina i bilo bi tesko da se vozi... Ovo kod mene je daleko od toga. 

- mbole
- Poruka: 15012
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Sve od necega mora da pocne 
Retko koja mehanicka komponenta ima samo stanja "sve crklo" i "sve ispravno". Uvek pocinje po malo, pa sve jace i jace.
Naravno uopste ne tvrdim da je to u pitanju, al takav odgovor ili znaci da taj nema pojma o cemu prica ili oznacava ponovno izbegavanje da to urade.

Retko koja mehanicka komponenta ima samo stanja "sve crklo" i "sve ispravno". Uvek pocinje po malo, pa sve jace i jace.
Naravno uopste ne tvrdim da je to u pitanju, al takav odgovor ili znaci da taj nema pojma o cemu prica ili oznacava ponovno izbegavanje da to urade.
Djak pesak 

- igor_ns
Pretpostavljam da je tako. Potrudicu se da ipak provere sve, mada, prema mom laickom poznavanju materije, pre bih rekao da je problem u slabijoj zavrsnoj izradi, kao i "fantasticnim" putevima ovde po gradu, ali i sire po Srbiji.
Zanima me zasto uopste daju garanciju, ako vec ne ispunjavaju obavezu do kraja? Samo da bi uzimali novac na redovnim servisima? Bzv.
Zanima me zasto uopste daju garanciju, ako vec ne ispunjavaju obavezu do kraja? Samo da bi uzimali novac na redovnim servisima? Bzv.
- igor_ns
Juce sam sredio, tj. serviseri u Fordu.
Ne znam sta je bilo, niko mi nije rekao nista konkretno, pominjali vise stvar, suvozacevo "sediste imalo lufta", i jos nesto... U svakom slucaju, sada je OK. Nadam se da ce i ostati.
Eto, a trebalo im je samo pola sata posvecenosti.
Moze lock ili delete teme, kako god to ovde ide.
Ne znam sta je bilo, niko mi nije rekao nista konkretno, pominjali vise stvar, suvozacevo "sediste imalo lufta", i jos nesto... U svakom slucaju, sada je OK. Nadam se da ce i ostati.
Eto, a trebalo im je samo pola sata posvecenosti.
Moze lock ili delete teme, kako god to ovde ide.
- popovicvl
- Poruka: 5671
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Nema nista ovde "delete" ili "lock". Mozda neko bude imao slicni/isti problem.
- igor_ns
Ma u pravu si...jer se problem opet javio.
Moram priznati da je ovo "s..nje" od auta, kao i servis podrska.
Pokajao sam se 100 puta sto sam ga kupio...
i bacio masu para (placen u kesu)
Moram priznati da je ovo "s..nje" od auta, kao i servis podrska.
Pokajao sam se 100 puta sto sam ga kupio...

- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21585
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
U jeee... malo lupkanja plastike i auto je sranje... to je sasvim normalna stvar kod 90% proizvođača i novih kola... svakom se pre ili kasnije javi negde "cvrčak"
Al' dobro... svako ima prava na svoje mišljenje.

Al' dobro... svako ima prava na svoje mišljenje.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- igor_ns
Ne znam da li je samo plastika u pitanju, ali za te novce, ili samo malo vise (+2000e), mislim da moze da se kupi mnogo bolji auto.
A mozda si u pravu - moja ocekivanja su prevelika za auto od 11000 evra.
Ali, vozio sam pre ovog, Citroen C2 2004, pre njega Punto 1995, i nisam ima ovakvih problema, ili nisam obracao paznju, nemam pojma...
U svakom slucaju, auto je odlican u mnogima aspektima, pa mi ostaje da se naviknem, a ako ne, da ga prodam.
A mozda si u pravu - moja ocekivanja su prevelika za auto od 11000 evra.
Ali, vozio sam pre ovog, Citroen C2 2004, pre njega Punto 1995, i nisam ima ovakvih problema, ili nisam obracao paznju, nemam pojma...
U svakom slucaju, auto je odlican u mnogima aspektima, pa mi ostaje da se naviknem, a ako ne, da ga prodam.
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
koji?igor_ns piše:Ne znam da li je samo plastika u pitanju, ali za te novce, ili samo malo vise (+2000e), mislim da moze da se kupi mnogo bolji auto.
- igor_ns
npr, nova Astra, Chevrolet Cruze, Renault Megane, Fiat Bravo... svi mi izgledaju i ostavljaju boljiutisak od ovog, pa cak i od poslednjeg Focusa.
A ako se ode do 15000, tu se vec otvara dosta mogucnosti...
A ako se ode do 15000, tu se vec otvara dosta mogucnosti...
- Pančevac
- Poruka: 1295
- Član foruma od: subota, 13. mar. 2010. u 21:57h
od svega navedenog...
...ali dobro,o ukusima ne treba diskutovati 

MONDEO 2.0 tdci mk4 titanium x
- pinokio
- Član foruma od: sreda, 5. okt. 2011. u 22:05h
Mnogo si naivan. Lupka, skrii,cvrci, zvecka, pucketa, zvrnda u kolima iz premium klase koliko ti dusa pozeli. Nekima odmah a nekima nakon par meseci.
Pogledaj forume c klase pa ces da nadjes teme posvecene sitnicama po karoserijama od prvog c do danas.
Moja iskustva su takodje negativna.
Pogledaj forume c klase pa ces da nadjes teme posvecene sitnicama po karoserijama od prvog c do danas.
Moja iskustva su takodje negativna.
- milan_gt
za sevija i megana ti mogu reci sta te zanima i sta je sve crklo..devojka kupila nov Megan GT line a drug Sevija..
- pinokio
- Član foruma od: sreda, 5. okt. 2011. u 22:05h
ah, spisak mu je fantastican. Birano drustvo.Pančevac piše:od svega navedenog......ali dobro,o ukusima ne treba diskutovati
Sah mat.
Poslednja izmena: pinokio, na dan subota, 7. apr. 2012. u 19:04h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- Markedjani
- Predsednik kluba
Dobro ok... to je čovekovo mišljenje i nema potrebe da ga napadamo zbog toga.
Nego deder da mu ponudimo potencijalno rešenje...
Uslikaj nam recimo šarku za brave na stubovima... da vidimo da se nije pojela ona "plastika" (bakelit... šta god da je) koja oblaže tu šarku i da ti to cvrči.
Uslikaj nam recimo šarku za brave na stubovima... da vidimo da se nije pojela ona "plastika" (bakelit... šta god da je) koja oblaže tu šarku i da ti to cvrči.

- milan_gt
ako ces da ga prodajes daj mi ponudu koju ne mogu da odbijem.. 

- igor_ns
Eh sad, "naivan" - hvala na besplatnoj proceni licnosti... Mozda bi pre mogao reci da sam "nestrucan", ali kakve veze naivnosti ima...h svakom slucaju, ne razumem odakle sloboda, ali ajt'...
Ne znam, nisam poznavalac automobila, bavim se dizajnom, pa se vise razumem u estetski deo...
Dobro je, ako je to normalno - kao sto rekoh, pokusacu da se naviknem, ali da je iritantno, jeste, i da je normalno za auto koji je presao 5000-6000km - ne bih rekao.
Ali, buduci da su putevi u NS od 19. veka malo napredovali (ostavljaju ih sa namerom, valjda zato da bi sto vise podsecali na Atinu i staru Grcku -ipak je ovo "srpska Atina") ko zna sta se sve moze ocekivati.
A mozda je samo malo veci i siri za moj ukus, jer sam ranije vozio manje automobile, a ovaj opet nije neka skuplja C klasa... pa mu to dodje kao objasnjenje... kolko para, tolko i drugara...
Ne znam, nisam poznavalac automobila, bavim se dizajnom, pa se vise razumem u estetski deo...
Dobro je, ako je to normalno - kao sto rekoh, pokusacu da se naviknem, ali da je iritantno, jeste, i da je normalno za auto koji je presao 5000-6000km - ne bih rekao.
Ali, buduci da su putevi u NS od 19. veka malo napredovali (ostavljaju ih sa namerom, valjda zato da bi sto vise podsecali na Atinu i staru Grcku -ipak je ovo "srpska Atina") ko zna sta se sve moze ocekivati.
Ako si ozbiljan u ponudi, mozemo se dogovoriti...milan_gt piše:ako ces da ga prodajes daj mi ponudu koju ne mogu da odbijem..
Ma OK su brave, iako nisam primetio da su bilo cime oblozene - metalne su od kupovine, one na stubu, a one u vratima su od te neke "plastike". Mislim da je nesto drugo u pitanju, jer takve su uvek bile i nista se nije culo. Ovde cela desna strana nije kako treba - barem meni - nekao kao da je "nategnuta" ili bolje "napregnuta", ali samo u odredjenim situacijama - uspon ili pad sa krivinom, i odredjene vrste ostecenja na putu - nisam uspeo da identifikujem koje. Tako nekako...Markedjani piše:Dobro ok... to je čovekovo mišljenje i nema potrebe da ga napadamo zbog toga.
A mozda je samo malo veci i siri za moj ukus, jer sam ranije vozio manje automobile, a ovaj opet nije neka skuplja C klasa... pa mu to dodje kao objasnjenje... kolko para, tolko i drugara...
Poslednja izmena: BojanM, na dan subota, 7. apr. 2012. u 19:15h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Razlog: Ne piši poruku za porukom u kratkom vremenskom periodu, ako hoćeš da dodaš nešto već napisanom tekstu koristi opciju "Uredi".
Razlog: Ne piši poruku za porukom u kratkom vremenskom periodu, ako hoćeš da dodaš nešto već napisanom tekstu koristi opciju "Uredi".
- milan_gt
hajde prvo predstavi auto..napravi koju sliku..jesam ozbiljan ako se tebi bas smucio.. 

- Markedjani
- Predsednik kluba
Probaj recimo sa lepljivom trakom da obložiš te šarke da vidiš hoće li prestati da cvrči... čisto radi provere.igor_ns piše:Ma OK su brave, iako nisam primetio da su bilo cime oblozene - metalne su od kupovine, one na stubu, a one u vratima su od te neke "plastike". Mislim da je nesto drugo u pitanju, jer takve su uvek bile i nista se nije culo. Ovde cela desna strana nije kako treba - barem meni - nekao kao da je "nategnuta" ili bolje "napregnuta", ali samo u odredjenim situacijama - uspon ili pad sa krivinom, i odredjene vrste ostecenja na putu - nisam uspeo da identifikujem koje. Tako nekako...Markedjani piše:Dobro ok... to je čovekovo mišljenje i nema potrebe da ga napadamo zbog toga.

- igor_ns
A sto se tice izbora, pricam o cenovnom rangu do 12-13000e ...a da imam malo vise novca, verovatno bi to bio neki Mercedes ili BMW - medjutim za ovakva nova vozila, ove klase, cu sacekati jos malo...

Probao sam ... isto je, samo se vrata teze zatvarajuMarkedjani piše:Probaj recimo sa lepljivom trakom da obložiš te šarke da vidiš hoće li prestati da cvrči... čisto radi provere.igor_ns piše:Ma OK su brave, iako nisam primetio da su bilo cime oblozene - metalne su od kupovine, one na stubu, a one u vratima su od te neke "plastike". Mislim da je nesto drugo u pitanju, jer takve su uvek bile i nista se nije culo. Ovde cela desna strana nije kako treba - barem meni - nekao kao da je "nategnuta" ili bolje "napregnuta", ali samo u odredjenim situacijama - uspon ili pad sa krivinom, i odredjene vrste ostecenja na putu - nisam uspeo da identifikujem koje. Tako nekako...Markedjani piše:Dobro ok... to je čovekovo mišljenje i nema potrebe da ga napadamo zbog toga.